به گزارش مگتو، کمپین استیفای حقوق افراد دارای معلولیت در نامه ای به رئیس صداو سیما نسبت به عملکرد این سازمان اعتراض کرد. متن نامه به شرح زیر است:
ریاست محترم سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
جناب آقای جبلی
با عرض سلام و احترام
«اى كسانى كه ايمان آوردهايد، نبايد كسى قومى را كه شايد بهتر از آنها باشد مسخره كند، و نبايد زنان ديگران را كه بهتر از آنها هستند مسخره كنند. و به یکدیگر تهمت نزنید و یکدیگر را به کنیه نخوانید. چه نام زشتی است از نظر ایمان، فسق است و کسانی که توبه نمی کنند همان بدکاران هستند. کابینت، 11)
ای کسانی که ایمان آورده اید! یکی از افراد شما نباید دیگران را مسخره کند، شاید آنها بهتر از آنها باشند. و نه زنان بر زنان دیگر، شاید بهتر از اینها باشند، و به یکدیگر دشنام ندهند و عیب جویی نکنند، و به یکدیگر القاب زشت و ناپسند نگویند، بسیار بد است که از نظر ایمان، کسی را به نام کفر آمیز خطاب کنند. و توبه نمی کنند . آنها ظالم و ظالم هستند!
آره! این تنها یکی از دهها آیه قرآن کریم است که مؤمنان را از تمسخر و تحقیر دیگران منع می کند. بر اساس آیه کریمه که در بالا ذکر شد، نهی از استهزاء فقط در مورد افراد نیست; این همچنین شامل ممنوعیت تمسخر گروه ها یا اقلیت های مختلف می شود. اگرچه در آیات و روایات متعددی بر محکومیت تمسخر و تحقیر دیگران (چه به صورت فردی و چه گروهی) تاکید شده است، اما رسانه ملی هیچ تلاشی برای این کار نمی کند. زشت و مذموم به بزرگترین اقلیت اجتماعی یعنی شهروندان دارای معلولیت اختصاص ندارد.
آره! به خصوص امروز که صدا و سیما دیگر مجریان و برنامه سازان توانمندی ندارد و این تشکل بزرگ و طولانی ساعات خود را با مسابقه و مصاحبه پر می کند. آن هم با استفاده از مدیران نالایق و برنامه های بی ارزش.
نگاهی به بسیاری از ایستگاه های رادیویی و تلویزیونی نشان می دهد که بیشتر برنامه ها مصاحبه محور و رقابتی شده اند. تکرار سریال های تکراری گذشته که نیازی به ذکر نیست.
بر اساس ماده 21 قانون حمایت از حقوق معلولان، صدا و سیما باید در زمان های مناسب هفته ای پنج ساعت برنامه رایگان برای برنامه های موسسات خیریه و موسسات غیردولتی حامی پخش کند. افراد دارای معلولیت، برای کمک به افراد با حقوق و توانایی های خود آشنا شوند. و مشکلات این افراد برجسته می شود. این رسانه ملی نه تنها به شاطر کمک نکرد، بلکه به یک بدهی تبدیل شد.
پخش یک عامل ظاهری در برنامه بگو و بخند، تمسخر معلولان و متکدی جلوه دادن آنها نشان می دهد رسانه ای که قرار است فرهنگ سازی کند در ورطه بی فرهنگی فرو رفته است.
این تئاتر مضحک شامل واکنش مجری فرهیخته برنامه هم می شود که هنر دیگری جز تمسخر مردم در نمایش ویدیو چک ندارد.
این نمایش نشان داد که داوران سریال که سال ها مدعی طنز هستند، هنوز مرز طنز و طنز را نمی دانند و به بازده مالی سریال اهمیت می دهند نه محتوای آن.
کمپین استیفای حقوق معلولان اقدامات صدا و سیمای کشور در زمینه تحقیر، توهین، تمسخر، ترویج ادبیات تحقیرآمیز و تحمیل معلولیت به عنوان مجازات گناه را محکوم کرده و از مسئولان و ناظران میخواهد از آیات و روایات این شورا خودداری کنند. قانون اساسي. و قوانین حقوق بشری مربوط به منع تمسخر، تحقیر و توهین به افراد و گروه های مختلف، جلوی تخریب گروه های دارای معلولیت را گرفته و سعی در ترویج رویکردهای جدید نسبت به معلولیت دارد که الگوی حقوق بشر و حفظ و احترام به آن است. شان انسان.
47236