این جشنواره 25 و 26 اسفندماه در تالار آیینه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد قشم و اختتامیه این جشنواره در دو بخش و نواحی موسیقی دستگاهی و در رده سنی زیر 18 سال و بزرگسالان برگزار شد. در 19 مارس در قلعه پرتغالی های جزیره برگزار شد.
ضیا بحری، میلاد مقاتلی مطلق و متین علیزاده در بخش موسیقی جوانان مقام های اول تا سوم را کسب کردند. در بخش بزرگسالان موسیقی محلی رضا ترک نشین، پیرش مراد گورانی و سمانه رزاقی جایگاه های یک تا سوم را به خود اختصاص دادند و از امیررضا صابیانی تجلیل شد. در بخش نونهالان موسیقی دستگاهی اشکان نایبی، رحمان مومنی و محمد سام کیانی مقام اول تا سوم را به خود اختصاص دادند و از ثمین محمدی تجلیل شد. در بخش بزرگسالان موسیقی دستگاهی، هیئت داوران هیچ فردی را شایسته رتبه اول ندانستند، مهرداد میرزاپور دوم شد و محمدرضا حسن خانی سوم شد.
36 عود نواز در قشم جمع شدند
فراخوان اولین جشنواره ملی بازیکن خوب قشم به سرپرستی ارسلان کامکار، هدف ایجاد زمینه فعالیت های هنری در زمینه نوازندگی عود و ارتقای سطح فرهنگی موسیقی منطقه با در نظر گرفتن فرهنگ موسیقایی خلیج فارس و محبوبیت موسیقی منطقه است. ساز عود (بربت) در زندگی مردم اقوام ساکن در سواحل جنوبی ایران، چهارم دی این ماه در دو گروه سنی: جوانان (تا 18 سال/متولدین 1393 به بعد) و بزرگسالان (متولد 1393) و قبل از آن) در دو بخش و بخش، در سطح ملی (در سراسر کشور) در مسابقه ای ارسال و در دو مرحله منتشر شد. در پایان فراخوان 137 نفر 157 اثر را به دبیرخانه ارسال کردند که از این تعداد 36 هنرمند به مرحله نهایی راه یافتند.
از بین آثار ارسالی، 36 هنرمند به مرحله نهایی راه یافتند که اجرای آنها با 11 داور همراه بود. احمد بیت سیاح، نوشین پاسدار، محمد پیری، سید فواد الدین توحیدی، حمید حلی، علی رادمهر، نجمه صغیر، شهرام غلامی، محمد فیروزی، مرتضی کریمی و مجید ناظم پور روزهای 25 و 26 اسفند ماه در تالار آینه جزیره قشم قضاوت کردند.
موسیقی؛ مسیری برای تعاملات بین فرهنگی
«ادریس راموز» معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم در حاشیه این جشنواره گفت: ساز عود سال گذشته به نمایندگی از ایران و سوریه در یونسکو به ثبت رسید و وظیفه ما ایجاب می کند. ما اقدامات لازم را برای حفاظت و حراست از این میراث ناملموس انجام دهیم. وی افزود: پس از ثبت جهانی عود اتفاقات خوبی توسط هنرمندان هرمزگانی افتاد و جشنواره های مختلفی برگزار شد، تحقیقاتی در این زمینه انجام شد و مستندات پژوهشی نیز در مورد ساز عود توسط هنرمندان هرمزگانی تهیه شد. راموز توضیح داد: در ثلث اول جشنواره ملی عود ما اینجا هستیم و استعدادهای خوبی در این جشنواره دیدهایم.» وی افزود: «وقتی هنرمندانی را میبینیم که میزبان چنین جشنوارههایی هستند و میدانند برای حفظ این ساز ارزشمند تلاش میشود، حس تعلق به آنها به وجود میآید. رئیس سازمان منطقه آزاد قشم با بیان اینکه موسیقی جزء لاینفک فرهنگ ایرانی است و در زندگی ما حضور دارد، گفت: امیدواریم در سال های آینده گامی در جهت بین المللی شدن برداریم. ” یک قطعه از فرهنگ زیبا. و خلیج فارس گرانبها نشان می دهد که لایه های تمدنی در این منطقه وجود دارد. وی با بیان اینکه سعی کردیم سطوح جذاب موسیقی را به نمایش بگذاریم، گفت: هنر و موسیقی ابزار بسیار خوبی برای تبادل بین فرهنگی هستند.
۴۶