به گزارش مانیبان به نقل از مگتو، نمایندگان شورای اسلامی لایحه دولت عمومی را در مورد 2 روز تعطیل در هفته و کاهش ساعت کار ادارات از 44 به 40 ساعت تصویب کردند.
شورای اسلامی در جلسه علنی روز یکشنبه 29 اسفندماه گزارش کمیسیون اجتماعی لایحه اصلاح ماده 87 قانون مدیریت خدمات عمومی را در دستور کار قرار داد و نمایندگان در دو شورا با کلیات این لایحه موافقت کردند.
بررسی این لایحه توسط دو شورا به این معناست که مجلس در یک شورا کلیات این گونه طرح ها و لوایح را تصویب می کند و در شورای دیگر در کمیسیون مربوطه به جزئیات رسیدگی می کند و آنها را تصویب می کند. بر اساس ماده 139 آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، بررسی و تصویب کلیه طرح ها و لوایح عادی به استثنای مواردی که ترتیب رسیدگی به آنها در این آیین نامه مشخص شده باشد یا در صورت لزوم توسط شورایی واحد صورت گیرد. لازم است. آنها را به صورت دو مجلسی که توسط رئیس مجلس تعیین می شود بررسی کنید.
حسینعلی حاجی دلیگانی قبل از رای گیری در مخالفت با این طرح گفت: باید اولویت ها را برای کشور تعیین کنیم و اولویت کشور باید جلوگیری از افزایش قیمت دلار و یورو یا بحث کاهش ساعت کاری باشد. و تعطیلی ها پنجشنبه ها ترجیح داده می شوند.
نماینده مردم شاهین شهر و فلورجان در مجلس افزود: این لایحه تورم زا برای کشور است و پیام گرانی برای کشور دارد. همچنین باعث افزایش هزینه ها و تبعیض می شود. به عبارت دیگر چگونه می توان ساعت کاری فردی را که باید در آتش نشانی یا بیمارستان کار کند تنظیم کرد؟
در ادامه سید دلخوش کاظم اباطری با تصویب لایحه اصلاح ماده 87 قانون مدیریت خدمات عمومی گفت: کاهش روز کاری ادارات از 44 به 40 ساعت موجب افزایش بهره وری و تحکیم خانواده می شود.
وی یادآور شد: در دنیا فقط ایران و جیبوتی در هفته یک روز تعطیل دارند. اما طبق این لایحه 42.5 ساعت در هفته و تا ساعت 15 در تهران کار می کنند. البته سیستم بخش خصوصی با بخش دولتی متفاوت است.
نماینده مردم صومعه سرا در مجلس تاکید کرد: بر اساس این لایحه کارمندان به زندگی خود ادامه می دهند و تمرکز تعطیلات از بین می رود. از سوی دیگر در تهران برخی موسسات تعطیل هستند اما این موضوع در شهرستان ها اجرا نمی شود که این ظلم به کارکنان شهرستان است.
صدیف بدری در مخالفت با این لایحه اظهار داشت: این لایحه مغایر اصل 85 قانون اساسی است و تغییر ساعت ادارات و مدارس باعث سردرگمی افراد در زمینه کاری آنها می شود و این بند به درستی از سوی کمیسیون تعیین نشده است.
نماینده مردم اردبیل در مجلس اضافه کرد: از سوی دیگر برای رسیدن به رشد 8 درصدی در کشور، کارکنان باید بیش از گذشته در جهاد فعال باشند، اما با کاهش ساعت کاری نمی توان به آن دست یافت. هدف. رشد مطلوب در عمل علاوه بر این، این لایحه مغایر با عدالت اجتماعی است و دولت بهتر است مسائل دیگر را در اولویت قرار دهد.