در خرداد در سال 1392 اولین و بزرگترین قرارداد خرید برق تجدیدپذیر برای صنعت آب و فاضلاب کشور با وجود چالش ها و مشکلات متعدد در تولید انرژی از این نیروگاه از جمله محدودیت شدید منابع مالی، تحریم های غیرموجه و … مبادله شد. عدم امکان تامین قطعات یدکی و غیره، حداکثر توان مصرفی برای تولید و فروش انرژی و در نتیجه تولید انرژی 80 میلیون کیلووات ساعت و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای حدود 350000 تن. دی مونوکسید کربن در طول عملیات تجاری نیروگاه.
به گزارش ایسنا، پروژه تولید برق و حرارت از بلوک های 5 و 6 نیروگاه بیوگاز تصفیه خانه فاضلاب جنوب تهران با سرمایه گذاری 3 میلیون یورویی ابتدای سال به بهره برداری رسید. با راه اندازی بلوک 5 و 6 نیروگاه بیوگاز این نیروگاه با ظرفیت 2.4 مگاوات در ساعت و برآورد تولید برق سالانه 15 میلیون کیلووات ساعت، در حال حاضر می تواند برق مصرفی یک شهر 20 هزار نفری را پوشش دهد. علاوه بر این، بهره برداری از این پروژه سالانه حدود 75000 تن از انتشار گازهای گلخانه ای و سپس دی اکسید کربن را کاهش می دهد.
در واقع این دومین نیروگاه زیست توده در شهر تهران و در محل تصفیه خانه فاضلاب در جنوب تهران بود. اولین نیروگاه زیست توده فاضلاب شهری در همان تصفیه خانه فاضلاب شهر تهران در سال 1388 افتتاح شد.
چندی پیش مسئولان وزارت نیرو از راه اندازی سومین نیروگاه حاصل از تصفیه فاضلاب شهری این بار در تصفیه خانه فاضلاب غرب تهران با ظرفیت 7.2 مگاوات خبر دادند. با بهره برداری از این نیروگاه، ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر و بیوگاز در طرح فاضلاب شهر تهران به 14.6 مگاوات افزایش می یابد.
نیروگاه بیوگاز تصفیه خانه فاضلاب فضلاب فیروزبهرام متشکل از شش نیروگاه CHP (ترکیبی حرارت و برق) قادر به تولید 60000 مگاوات برق در سال است که معادل برق مصرفی یک شهر مسکونی با 80000 نفر جمعیت است. گرمای مورد نیاز برای 8000 نفر دارد
این پروژه با سرمایه گذاری 7000 میلیارد ریال در حال اجراست و به زودی به بهره برداری می رسد. بهره برداری از این نیروگاه باعث صرفه جویی در حدود 75 هزار بشکه نفت خام یا 24 میلیون متر مکعب گاز در سال در انرژی فسیلی و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای به میزان تقریبی 225 هزار تن می شود. دی اکسید کربن (معادل 3000 هکتار فضای سبز برای جذب دی اکسید کربن).
با احداث تصفیه خانه فاضلاب غرب تهران، مجموع تولید برق تصفیه خانه های فاضلاب تهران به 14.6 مگاوات در ساعت یا 130 هزار مگاوات در سال خواهد رسید که برای تامین برق یک شهر 170 هزار نفری (معادل برق مورد نیاز شهر) کافی است. شهر مسکونی شاهرود).
در بین منابع جدید انرژی، بیوگاز که از لجن فاضلاب به دست می آید، به دلیل دوام پساب، منبع انرژی پایدار محسوب می شود.
این نیروگاه در حال حاضر در حال تولید انرژی با حداکثر ظرفیت در زمان پیک مصرف برق، ساخت و بهره برداری از 20 نیروگاه برای تولید همزمان برق و حرارت با میانگین خروجی یک مگاوات انرژی الکتریکی و 1.2 مگاوات انرژی حرارتی در هر واحد است. تولید کلیه تصفیه خانه های فاضلاب شهر تهران قرار است سالانه 200 گیگاوات انرژی الکتریکی و 700 تراژول انرژی حرارتی تولید کند.
از طریق بهره برداری از این نیروگاه ها کشور ایران تبدیل می شود یکی این یکی از بزرگترین تولید کنندگان حرارت و برق ترکیبی (CHP) از فاضلاب در جهان است.