به گزارش مگتو، در سال های اخیر با افزایش موارد سرطان مواجه بوده ایم که شرایط زندگی ما نقش مهمی در این امر داشته است. بنابراین نگرانی در مورد ابتلا به ویروس HPV این روزها در جامعه افزایش یافته است. ویروسی که خطر ابتلا به بیماری های مختلف از جمله سرطان دهانه رحم را افزایش می دهد.
روزنامه شرق در گزارشی نوشت: یکی یکی از مهمترین عوامل در پیشگیری از این ویروس پرهیز از رفتارهای پرخطر و همچنین واکسیناسیون و غربالگری سلامت است که باید در دسترس همه افراد جامعه باشد. علاوه بر این، این بیماری ها علائمی را ایجاد می کنند که زنان را ملزم به مراجعه به متخصص می کند. دکتر. علی مطلق، متخصص پرتو انکولوژی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت و گو با «شرق» به این موضوع پرداخته است که در ادامه می خوانید.
علائمی که باید جدی گرفته شود
شایع ترین سرطان ها در بین زنان ایرانی شامل سرطان سینه، تیروئید، روده بزرگ، پوست و معده است. البته سرطان دهانه رحم جزو شایع ترین سرطان ها در ایران نیست. اما به دلایل دیگر مهم است. علائم اصلی سرطان دهانه رحم خونریزی غیرطبیعی زنانه، ترشحات غیرطبیعی و درد لگن است. در این صورت باید درمان و تشخیص صحیح انجام شود.
تست HPV را در چه سنی انجام دهیم؟
یکی یکی از مهم ترین نکات در مورد سرطان دهانه رحم این است که گزینه های غربالگری موثری وجود دارد. مهم ترین روش های غربالگری شامل تست پاپ اسمیر و تست HPV است. تست HPV نسبت به پاپ اسمیر دقت بیشتری دارد و در حال حاضر استفاده از این روش توصیه می شود.
تست HPV می تواند به صورت جداگانه و در یک مرحله یا در دو مرحله انجام شود. اگر از تست دو مرحلهای استفاده شود، در مرحله اول تست HPV انجام میشود و اگر نتیجه مثبت باشد، در مرحله دوم آزمایش دیگری مانند پاپ اسمیر انجام میشود. گاهی هم تست HPV و هم پاپ اسمیر بدون توجه به نتیجه انجام می شود و مجموع نتایج آنها تفسیر می شود.
توصیه های جدید غربالگری را در سنین 30 تا 49 سال توصیه می کنند. افراد بین 50 تا 65 سال؛ اگر هنوز بررسی نشده اند، بررسی خواهند شد. فاصله بین انجام آزمایش HPV هر پنج تا ده سال است. اگر تست HPV در دسترس نباشد، پاپ اسمیر هر سه سال یکبار برای غربالگری استفاده می شود.
ویروس HPV یکی از عوامل مهم سرطان است
آن را به خاطر بسپار یکی یکی از علل اصلی سرطان عفونت است و شایع ترین آنها ویروس زگیل انسانی یا HPV است. ویروس HPV نقش بسیار مهمی در ایجاد حداقل شش نوع سرطان دارد که یک سوم آن سرطان دهانه رحم است. اگر به تعداد کل این سرطان ها حتی در ایران نگاه کنید، تعداد قابل توجهی خواهد بود. مهم ترین ویژگی سرطان های مرتبط با عفونت این است که نسبت به سایر سرطان ها قابل پیشگیری تر هستند.
اتفاقات امروز میزان بروز سرطان در آینده کشور را مشخص می کند
تغییراتی که منجر به این سرطان می شود در طی یک تا دو دهه رخ می دهد. بنابراین شیوع کم سرطان دهانه رحم به دو دهه قبل برمی گردد که رفتارهای اجتماعی متفاوتی نسبت به امروز وجود داشت. یکی دیگر از دلایل این تعداد کم ممکن است این باشد که بسیاری از زنان آزمایش پاپ اسمیر انجام می دهند. به عنوان مثال، حدود نیمی از زنان در ایران حداقل یک بار در زندگی خود آزمایش پاپ اسمیر را انجام می دهند که منجر به حذف ضایعات پیش بدخیم شده و در حال حاضر از افزایش ابتلا به سرطان دهانه رحم جلوگیری می کند.
البته باید تاکید کنیم که وقتی صحبت از مبارزه با HPV می شود، فقط با سرطان یا حتی یک بیماری سروکار نداریم. بلکه طیفی از بیماری های بدخیم و خوش خیم را در بر می گیرد و استراتژی های کنترل HPV ما در مبارزه با همه آنها موثر خواهد بود. آلودگی به این ویروس ابعاد فردی، اجتماعی و اقتصادی دارد.
آلودگی به این ویروس می تواند باعث ایجاد بیماری های خوش خیمی شود که به آن زگیل می گوییم و می تواند باعث بیماری های بدخیم شود که قبلاً توضیح دادیم. در مطالعات مختلف، فروپاشی خانواده حتی در اشکال بی ضرر نیز رخ می دهد. همچنین خطر ناباروری را در مردان و زنان افزایش می دهد. اگر کاهش جمعیت برای نظام سلامت و فراتر از آن مهم است، باید به مبارزه با ویروس HPV توجه بیشتری شود.
۴۷۲۳۶