تحقیقات نشان می دهد که تقریبا نیمی از جمعیت جهان از پوسیدگی دندان رنج می برند و محدود کردن مصرف شکر آزاد به کمتر از 10 درصد کل انرژی دریافتی، میزان پوسیدگی دندان را به حداقل می رساند.

به گزارش ایسنا، تحقیقات نشان می دهد که پوسیدگی دندان شایع ترین بیماری غیرواگیر در جهان است. پوسیدگی دندان می تواند بر سلامت کلی تأثیر بگذارد. اگرچه پوسیدگی دندان بر سلامت عمومی تأثیر می گذارد، اما با استفاده از مداخلات ساده و مقرون به صرفه در سطح جامعه و افراد می توان به طور قابل توجهی از آن جلوگیری کرد.

درمان همیشه پرهزینه است و دسترسی به درمان ممکن است در کشورهای با درآمد کم و متوسط ​​مطلوب نباشد. به طوری که دندان های آسیب دیده در اثر پوسیدگی باعث درد یا ناراحتی می شود و در نتیجه این موضوع دندان های پوسیده ای که از نظر مالی قابل ترمیم نیستند، از بین می روند.

اگرچه همه افراد مستعد پوسیدگی دندان هستند، اما میزان پوسیدگی دندان در کودکان و نوجوانان بیشتر است. تحقیقات نشان می دهد که تقریبا نیمی از جمعیت جهان دچار پوسیدگی دندان هستند، اما سطوح بالایی از پوسیدگی دندان در کشورهای با درآمد متوسط ​​که مصرف شکر بالا است، رخ می دهد.

به گفته معاونت توسعه تغذیه عمومی وزارت بهداشت، قندهای آزاد مانند گلوکز، فروکتوز و ساکارز که به غذاها و نوشیدنی ها اضافه می شود، از عوامل اصلی پوسیدگی دندان هستند. تحقیقات نشان می دهد که پوسیدگی دندان زمانی اتفاق می افتد که باکتری های موجود در دهان قند را متابولیزه کرده و اسید تولید می کنند که باعث حل شدن مینای دندان و عاج می شود.

دسرها، کیک ها، بیسکویت ها، غلات شیرین، دسرهای شیرین، ساکارز، عسل و نوشیدنی های شیرین نیز از جمله منابع اصلی قند آزاد هستند.

محدود کردن مصرف شکر آزاد به کمتر از 10٪ و در حالت ایده آل کمتر از 5٪ از کل انرژی دریافتی، پوسیدگی دندان را به حداقل می رساند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *