در حالی که ناسا و چندین آژانس فضایی دیگر برای ارسال فضانوردان به سیاره سرخ در دهه آینده آماده می شوند، دانشمندان در حال بررسی امکان تبدیل خاک مریخ به الیافی به استحکام فولاد هستند. ایده این است که از منابع موجود در همان سیاره برای ساخت و ساز استفاده شود، به جای انتقال مقادیر عظیمی از مصالح ساختمانی به مریخ، که گران تمام می شود.

Pengchengma، یک محقق چینی، گفت: “ما کنجکاو بودیم که آیا می توانیم خاک مریخ را به الیاف تبدیل کنیم. ماده ای که در ساخت لباس و بسیاری چیزهای دیگر استفاده می شود.

برای انجام این کار، “ما” و تیمش مخلوطی ساختند که از نظر شیمیایی شبیه به خاک مریخ بود. متشکل از سیلیس و مقادیر کمی اکسید آلومینیوم، اکسید آهن، اکسید منیزیم و اکسید کلسیم است!

به گزارش گجت نیوز، آنها این خاک را تا دمای 1500 درجه سانتیگراد گرم کردند و سپس به سرعت با آب سرد کردند. در مرحله بعد، محققان مواد سرد شده و سخت شده را به قطعات کوچک تقسیم کردند و با استفاده از یک ماشین دوار آن ها را به صورت رشته هایی در آوردند.

اگرچه این رشته های فیبری فقط بین 9.7 تا 13.9 میکرومتر ضخامت داشتند، اما بسیار قوی بودند. استحکام 1320 مگا پاسکال که برابر با میله های فولادی است. به گزارش “ما”: این ماده مشابه فایبرگلاس است که برای تقویت بتن اضافه شده است.

علاوه بر ساخت و ساز، می توان از این ماده برای کشت بهتر محصولات در مریخ نیز استفاده کرد. زیرا به دلیل ساختار فیزیکی آب را بهتر ذخیره می کند. همچنین می توان از آن برای ساخت لباس فضانوردان اعزامی به مریخ استفاده کرد.

به گفته خاور فرناندز از دانشگاه صنعتی سنگاپور: “اگر بتوانیم الیاف بیشتری مانند این تولید کنیم که هنوز یک ایده آزمایشی است، ماده موثری برای تقویت ساختارهای مریخ خواهیم داشت.”

“ما” یادآور شد که این الیاف باید با استفاده از روشی متفاوت در مریخ به دلیل شرایط محیطی متفاوت (از جمله گرانش کمتر) تولید شوند. به همین دلیل، محققان به فکر تغییر روش تولید خود برای سازگاری بهتر با شرایط مریخ هستند.

البته هزینه های ساخت و ساز تنها چالش بشر در مسیر فتح مریخ نیست. اخیراً مطالعه‌ای انجام شده است که نتایج آن نشان می‌دهد که موجودات میکروسکوپی بزرگترین مانع زندگی انسان در مریخ هستند.

پیچیدگی های فنی و چالش های دیگری در این راه وجود دارد. اما اگر هر یک از این مشکلات را در سال های آینده حل کنیم، یک قدم به سیاره همسایه نزدیک خواهیم شد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *