۲۹ خطر در مواد غذایی مورد علاقه‌مان پنهان می‌شوند!

بعد- غذاهای ناسالم با بیش از 25 بیماری مرتبط هستند و ممکن است خطر مرگ زودرس را افزایش دهند. دانشمندان دریافته اند که غذاهای فوق فرآوری شده (UPF) مانند وعده های غذایی سریع و نوشابه های گازدار با سرطان، مشکلات قلبی، دیابت نوع 2 و اضطراب مرتبط هستند.

به گزارش سان؛ از دانشگاه مرکزی کوئینزلند استرالیا. شارلوت گوپتا گفت: “ما می دانیم که این غذاها سالم تلقی نمی شوند. این تحقیق جدید درک ما را از اینکه چگونه این غذاها به ما آسیب می رسانند روشن می کند.” سایر غذاهای بسیار فرآوری شده عبارتند از سوسیس، غلات صبحانه، شیرینی و شکلات. نویسندگان مقاله در مورد این تحقیق اکنون خواستار اقدامات بهداشت عمومی بیشتر برای جلوگیری از مصرف تنقلات ناسالم هستند. تحقیقات آنها شامل بررسی اطلاعات سلامت و رژیم غذایی تقریباً 10 میلیون نفر از 14 مطالعه جداگانه بود. آنها خاطرنشان کردند که سیاست ها و اقدامات عمومی برای کاهش مصرف غذاهای بسیار فرآوری شده مورد نیاز است. آنها از مقامات بهداشت عمومی خواستند که فورا دستورالعمل ها و بهترین شیوه ها را برای غذاهای بسیار فرآوری شده آماده کنند.

در مطالعه دیگری که توسط دانشمندان دانشگاه سائوپائولو در برزیل انجام شد، تیم تحقیقاتی دریافتند که خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی در افرادی که غذاهای ناسالم زیادی مصرف می‌کنند 50 درصد افزایش می‌یابد.

در مقاله منتشر شده در مجله پزشکی بریتانیا (BMJ)، محققان خاطرنشان کردند که مصرف زیاد مواد غذایی ناسالم خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تا 12 درصد افزایش می دهد. افرادی که بیشترین غذاهای فرآوری شده را مصرف می کردند، 54 درصد بیشتر در معرض اضطراب بودند. آنها همچنین شواهدی یافتند که این غذاها ممکن است خطر افسردگی، مشکلات خواب، آسم، بیماری کرون* و برخی از انواع سرطان را افزایش دهند.

غذاهای فوق فرآوری شده غذاهایی هستند که حاوی موادی هستند که افراد معمولاً هنگام پخت و پز در خانه اضافه نمی کنند. این افزودنی‌ها ممکن است شامل مواد شیمیایی، رنگ‌ها، طعم‌دهنده‌ها و نگهدارنده‌ها باشند که مدت زمان نگهداری غذا را افزایش می‌دهند. این مواد اغلب ویتامین و فیبر کمی دارند. نویسنده اصلی مقاله در مورد این مطالعه Dr. ملیسا لین گفت: “این یافته ها از تحقیقات مکانیکی فوری و اقدامات بهداشت عمومی با هدف هدف قرار دادن و به حداقل رساندن مصرف غذاهای فوق فرآوری شده برای بهبود سلامت جمعیت حمایت می کند.”

پروفسور آملیا لیک، از دانشگاه تیساید در بریتانیا، نتایج این مطالعه را “مهم” توصیف کرد و گفت که این به “تشکیل تحقیقات آینده و جهت گیری سیاست در مورد غذای فوق فرآوری شده و سلامت جمعیت کمک می کند.” اما برخی از دانشمندان این مقاله را مورد انتقاد قرار دادند و به این ادعا که غذاهای فوق فرآوری شده ذاتا بد هستند، تردید داشتند. بیشتر ارتباط بین غذاها و شرایط بهداشتی در منطقه مورد مطالعه ضعیف بود. فقط دیابت، چاقی، سرطان پروستات و مرگ و میر ناشی از همه علل دارای رتبه بندی کیفیت «عادلانه» بودند.

منتقدان می‌گویند که روش‌شناسی آماری این مطالعه، آن را در معرض نقض قرار می‌دهد. آنها می گویند این تجزیه و تحلیل می تواند نشان دهد که یافته های آنها واقعا چه تاثیری دارد. آنها می گویند نتایج گزارش شده در این مقاله ممکن است ارتباط واقعی بین غذاهای بسیار فرآوری شده و سلامتی را بیش از حد تخمین زده یا به طور قابل توجهی دست کم گرفته باشد. آنها می گویند برخی از ادعاهای مطرح شده در آن مطالعه اغراق آمیز است.

اما دکتر از موسسه جورج برای سلامت جهانی در لندن. دیزی کویل می گوید که این مطالعه یک “حقیقت نگران کننده” را در مورد خطرات غذاهای فوق فرآوری شده نشان می دهد. او می گوید: “آمار حیرت آور است. این غذاها می توانند خطر مرگ بر اثر بیماری قلبی یا ابتلا به اختلالات روانی را دو برابر کنند.”

این به این دلیل است که غذاهای بسیار فرآوری شده اغلب حاوی مقادیر زیادی چربی اشباع شده، نمک و شکر هستند و وقتی آنها را می خوریم، فضای کمتری در رژیم غذایی خود برای غذاهای مغذی تر باقی می گذاریم.

برخی از خطرات و بیماری های سلامتی که می تواند در اثر مصرف غذاهای بسیار فرآوری شده ایجاد شود عبارتند از:

1- مرگ به هر علت

2- مرگ بر اثر سرطان

3- مرگ بر اثر بیماری های قلبی عروقی مانند سکته قلبی و نارسایی قلبی

4- مرگ بر اثر بیماری قلبی

5- سرطان سینه

6- سرطان به طور کلی

7- تومورهای سیستم عصبی مرکزی

8- سرطان خون

9- سرطان روده بزرگ

10- سرطان پروستات

11- مشکلات خواب

12- اضطراب

13- افسردگی

14- سایر شرایط سلامت روان

15- آسم

16- خس خس سینه و مشکلات ریوی

17- فشار خون

18- هیپرتری گلیسیریدمی

19- کاهش سطح کلسترول خوب (HDL).

20- بیماری کرون

21- کولیت اولسراتیو*

22- چاقی

23- قند خون

24- سندرم متابولیک

25- بیماری کبد چرب غیر الکلی

26- چاقی

27- اضافه وزن

28- اضافه وزن و چاقی

29- دیابت نوع 2

نتایج یک مطالعه دیگر نشان داد که نوشیدن یک لیوان کوکاکولا در روز می تواند شانس ابتلا به بیماری های کشنده کلیه را تا یک پنجم افزایش دهد. نویسندگان این مقاله از دانشگاه Yonsei در کره جنوبی می گویند برای جلوگیری از این خطر، مردم بهتر است به جای نوشابه، آب میوه بنوشند.

در همین حال، محققان دانشگاه لیورپول دریافتند که فهرست کردن تعداد کالری موجود در هر ماده در منوی رستوران‌ها می‌تواند 730 مرگ را بین سال‌های 2022 تا 2041 کاهش دهد. بنابراین، از آوریل 2022، برای رستوران های بریتانیایی اجباری شده است که کالری هر غذا را در منوی خود نشان دهند.


*یکی این یک بیماری التهابی غیر قابل درمان روده است که با التهاب دیواره روده مشخص می شود.

*یک نوع بیماری مزمن است که در درازمدت روده ها را درگیر می کند. این بیماری معمولاً به صورت التهاب یا زخم در روده بزرگ (کولون) و روده راست (رکتوم) رخ می دهد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *