از آنجایی که وجود اختلال وسواس فکری اجباری در مادران باعث ایجاد مشکلات جدی اضطرابی در فرزندان آنها می شود، درمان مادران می تواند به کاهش خجالتی و سطح اضطراب کودکان کمک کند.

به گزارش ایسنا، متن زیر گزارش نورنیوز به یک اختلال روانی شایع می پردازد: اختلال وسواس فکری اجباری معمولاً در نوجوانی با تکرار مکرر افکار و رویاها شروع می شود. علائم این بیماری لزوما شستن مکرر دست ها و وسایل شخصی نیست. حتی ممکن است به این فکر کنم که آیا کاری را درست انجام داده ام یا حتی احساس مسئولیت در قبال اتفاقات ناگواری که رخ داده است! وسواس پدیده عجیبی است.

وسواس می تواند از سنین پایین شروع شود و باعث ایجاد اضطراب و استرس زیادی در نوجوان شود. آمارها نشان می دهد که از هر صد جوان یک نفر مبتلا به اختلال وسواس فکری عملی است. این آمار شوخی نیست و میلیون ها کودک از اختلال وسواس جبری رنج می برند.

تحقیقات نشان می دهد که وسواس ژنتیکی است. رویدادهای استرس زا نیز ممکن است یک عامل خطر برای نوجوانان مستعد اختلال وسواس فکری-اجباری باشد. نوجوانانی که تروما را تجربه کرده اند ممکن است اختلال استرس پس از سانحه را تجربه کنند که گاهی اوقات با اختلال وسواس فکری- جبری اشتباه گرفته می شود. افکار ناخواسته و مزاحم ناشی از ضربه می تواند منجر به رفتارهای وسواسی و اجباری در نوجوانان شود.

حسین ابراهیمی مقدم، روانشناس بالینی و استاد دانشگاه در این باره می گوید: «طبق تعریف می توان گفت که وسواس فکری است که مدام در ذهن تکرار می شود، این افکار وقت گیر هستند و فشار روانی زیادی را به ذهن وارد می کنند. فرد، باعث اختلالات اضطرابی و بیماری های جدی می شود.

شک بیش از حد، نگرانی در مورد میکروب ها، بیماری یا حتی مرگ، ترس شدید از رویدادهای منفی یا انجام کاری اشتباه، نگرانی از نادرست بودن یا نبودن چیزها، افکار ناخوشایند و ناخواسته یا تصاویر آسیب رساندن به خود یا دیگران. تصاویر، نگرانی در مورد ناراحت کردن خدا، نگرانی در مورد انجام کارهایی که به دیگران آسیب می رساند (مانند رانندگی)، افکار ناخواسته در مورد خودکشی، احساس مسئولیت در قبال اتفاقات بدی که رخ می دهد برخی از علائم اختلال وسواس فکری عملی هستند.

یک مادر وسواس چگونه مادر می شود؟

همه ما در مورد اختلال وسواس فکری عملی می دانیم و اینکه این یک اختلال روانی ناتوان کننده است که فرد را مجبور به انجام اعمال غیرارادی و بی فایده با افکار مزاحم تکراری و ناخواسته می کند. متأسفانه این اختلال اضطراب فراگیر پیشرونده است و به تنهایی قابل درمان نیست. متأسفانه وجود وسواس در مادران منجر به مشکلات جدی اضطراب در کودکان خواهد شد. زیرا یک مادر وسواسی در برخورد با فرزندانش بیشتر از یک مادر سالم سرد، انتقاد پذیر، کنترل کننده، مشکوک، تنبیه کننده و آزاردهنده است و در بیشتر موارد بیش از حد لازم از فرزندش حمایت می کند.

پیامدهای رفتار وسواسی مادر

کنترل و نظارت بیش از حد و وسواسی بر وقایع، محیط مناسبی را برای رشد و تکامل کودک فراهم نخواهد کرد و باعث دلبستگی ناایمن، نارضایتی و نارسایی در کودک و متعاقب آن مشکلات رفتاری و عاطفی فراوان می شود.

منع یا حمایت بیش از حد از مادر باعث ایجاد اضطراب، نافرمانی و درگیری در کودک می شود و باعث می شود او قوانین را زیر پا بگذارد. در این افراد با افزایش کنترل مادر و پدر بر کودک، نافرمانی رخ می دهد یا بدتر می شود.

خوشبختانه درمان مادران کنترل کننده و مضطرب منجر به کاهش میزان بازداری و دخالت آنها در فعالیت های کودکان و کاهش رفتارهای مضطرب و نافرمان کودکان می شود.

به گفته کارشناسان، آموزش و رفتار والدین نه تنها برای آنها مفید است، بلکه در الگوسازی فرزندان بسیار موثر است. تحقیقات به وضوح نشان داده است که درمان افسردگی در مادران با کاهش اختلالات اضطرابی همراه است، در حالی که عدم درمان با بدتر شدن اختلالات رفتاری در کودک همراه است.

درمان باید چگونه باشد؟

می توان امیدوار بود و انتظار داشت که با قرار دادن مادر در شرایط درمانی موثر زیر نظر درمانگر متخصص، استفاده از تکنیک ها و رویکردهای درمانی مختلف مرتبط با اختلال وسواس فکری و در نهایت مراجعه به روانپزشک برای درمان دارویی، افسردگی مادر کاهش یابد. علائم وسواس فکری باعث کاهش اختلالات اضطرابی کودک نیز خواهد شد. یکی از وظایف مهمی که پدران و مادران باید به آن توجه داشته باشند، ادامه درمان مداوم و نظارت منظم بر شرایط روانی والدین زیر نظر روانشناس است. زیرا پس از تصمیم گیری برای داشتن فرزند، باید به حقوق کودکی که به دنیا دعوت می کنید احترام گذاشته و با ذهنی سالم و آماده کار را آغاز کنید.

کارشناسان روانشناسی توصیه می کنند قبل از بچه دار شدن باید شرایط والدین را تنظیم کرد و این کار از بسیاری از آسیب ها به خانواده و جامعه جلوگیری می کند. برای اینکه والدین اوقات شیرین‌تر و کم‌چالش‌تری را با فرزندان خود داشته باشند و از دوران فرزندپروری خود لذت ببرند، باید قبل از تولد فرزندشان، پس از بهبودی آرام و اطمینان از سلامت روانشان تصمیم بگیرند که بچه دار شوند. پر شده. .

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *