کارشناسان دانشگاه هاروارد داروی جدیدی ساخته اند که بر فرآیند «مقاومت آنتی بیوتیکی» غلبه می کند که بسیاری از داروهای امروزی را بی اثر کرده و جهان را به سمت یک بحران بهداشت عمومی سوق می دهد.
به گزارش ایسنا، این ترکیب که به “کروسومایسین” معروف است، بسیاری از گونه های باکتری مقاوم به دارو از جمله “استافیلوکوکوس اورئوس” و “پسودوموناس آئروژینوزا” را از بین می برد.
این آنتی بیوتیک جدید بهتر به ریبوزوم های باکتریایی متصل می شود که در واقع نوعی ماشین بیومولکولی هستند که سنتز پروتئین را کنترل می کنند. بسیاری از آنتیبیوتیکهای موجود عملکرد ریبوزوم را مختل میکنند، اما برخی از باکتریها مکانیسمهای محافظتی ایجاد کردهاند که از عملکرد دارو جلوگیری میکند.
کریزومایسین یکی این یکی از چندین ترکیبی است که توسط این گروه از دانشمندان برای مبارزه با ابرویروس ها ایجاد شده است.
ترکیب جدید آنتی بیوتیکی از ساختارهای شیمیایی لینکوزامیدها، گروهی از آنتی بیوتیک ها که شامل کلیندامایسین است، الهام گرفته شده است. اما این ترکیب جدید کاملاً مصنوعی است و دارای تغییرات شیمیایی است که در داروهای فعلی موجود نیست.
باکتری ها می توانند به آنتی بیوتیک هایی که ریبوزوم را هدف قرار می دهند با بیان ژن هایی که آنزیم هایی به نام ریبوزومی آران متیل ترانسفراز تولید می کنند، مقاوم شوند. این آنزیم ها اجزای دارو را محصور می کنند که به ریبوزوم متصل می شود و عملکرد آن را مختل می کند و در نهایت باعث می شود دارو دیگر موثر نباشد.
برای حل این مشکل، متخصصان ترکیبی از آنتی بیوتیک را طوری طراحی کردند که شکلی سخت و غیر قابل انعطاف داشته باشد و محکمتر به ریبوزوم بچسبد.
کارشناسان می گویند که مولکول این داروی جدید از قبل آماده اتصال به ریبوزوم است زیرا مانند داروهای موجود نیازی به مصرف انرژی زیادی برای سازگاری با ریبوزوم ندارد.
به گزارش ایندیپندنت، آنتی بیوتیک ها اساس طب مدرن هستند و بدون این دارو بسیاری از درمان ها از جمله جراحی، درمان سرطان و پیوند اعضا امکان پذیر نیست.
در همین حال، سازمان بهداشت جهانی هشدار داده است که مقاومت آنتی بیوتیکی می تواند تا سال 2050 باعث مرگ 10 میلیون نفر در سال شود، مگر اینکه اقدامات فوری انجام شود.
WHO همچنین دریافت که دانش مردم در مورد آنتی بیوتیک ها بسیار پایین است، به این معنی که ممکن است بدون اینکه بدانند به دلیل اشتباه آنتی بیوتیک مصرف می کنند.