بازار بدون آیفون / صدها میلیارد تومان خسارت متوفی به عهده کیست؟

به گزارش مگتو، پس از خروج مالک این شرکت از کشور و بلاتکلیفی، صدها نفری که بدون نظارت و بدون مدیران موبایل پول و سرمایه خود را در بازار سرمایه گذاری کردند، به دلیل تبلیغات ارزان موبایل، پول خود را از دست دادند.

تسنیم در گزارشی نوشت مالک فراری این مجتمع مدت ها پیش مدعی شده بود که با حذف واسطه ها و خرید مستقیم انواع آیفون از بازار داخلی چین، موبایل های وارداتی را با نصف قیمت در اختیار متقاضیان قرار می دهد.

بازار بدون صاحبان آیفون

موضوع آیفون 13 حدود یک سال بود که به چالشی برای بازار 3 میلیارد دلاری ایران تبدیل شده بود. در این مرحله مقرر شد واردات گوشی های تلفن همراه بالای 600 دلار با احتساب آیفون 13 تنها به روش واردات در مقابل صادرات گوزن شمالی انجام شود. این منجر به ورود بازیگران ناشناخته و بالقوه فرصت طلب به آیفون و دیگر بازارهای موبایل لوکس شد. مدتی بعد واردات آیفون 14 به بالا به طور کلی ممنوع شد و اکنون مشخص شده است که با وجود خروج آیفون 13 از خط مونتاژ، نزدیک به یک میلیارد دلار از این مدل وارد کشور شده است.

در شهریور معاون سازمان توسعه تجارت در ماه جاری به موضوع ساماندهی بازار تلفن همراه پرداخت و رسما اعلام کرد که مشکل واردات رفرش و ریپک گوشی در ماه های اخیر تشدید شده است و این مشکل تنها به منابع ارزی کشور آسیب وارد نمی کند. تبدیل می شود. اما همچنین با چالش های جدی برای مصرف کنندگان روبرو خواهد شد

بر این اساس، با وجود هشدارهای مختلف در خصوص بازار بدون امانت و خدمات مشتریان آیفون در ایران و گسترش روند واردات در مقابل صادرات رانتی، اکنون شاهد بزرگ ترین مورد کلاهبرداری با وعده تحویل آیفون های 20 میلیون تومانی هستیم.

چرا از عرضه آیفون رفرش شده و فرآیند واردات در مقابل صادرات گوزن شمالی جلوگیری نشد؟

برای شروع، این سوال مطرح می شود که چرا با وجود ابهامات مختلف در رابطه با عرضه رفرش و ریپک آیفون 13 توسط مقامات دولتی، هیچ سازمانی از جمله ارکان مختلف وزارت حفاظت اطلاعات در خصوص سازماندهی و انتساب این موضوع وجود ندارد. . میدان هیچ اقدامی نکرد.

چگونه است که از ابتدای سال علیرغم گزارش های مستند رسانه ای، شاهد افزایش ورود آیفون های رفرش و ریپک به کشور برای ایفای تعهد ارزی به قیمت بازار آزاد بوده ایم، اما متاسفانه هیچ اقدام محدودکننده ای انجام نشده است. در این زمینه دیده شده است.

موقعیت های رسمی خدمات مشتری را در بازار بی سیم 3 میلیارد دلاری باز کنید

از طرفی یکی از نکات مهم در مورد کالاهای وارداتی بحث خدمات پس از فروش است. اگرچه این مشکل را بیشتر در مورد خودروهای وارداتی شنیده ایم، اما بسیاری از کالاهای وارداتی که معمولا چندین سال عمر می کنند نیاز به حداقل سطح خدمات پس از فروش دارند. در عین حال شاهد فروش گسترده آیفون های آمریکایی در کشور هستیم که عملاً مشمول خدمات پس از فروش، گارانتی و تامین طولانی مدت قطعات یدکی نمی شوند، زیرا برخی از این گوشی ها رفرش می شوند و بسته بندی مجدد، و این مشکل مصرف کنندگان را به دردسر انداخته است. بر اساس تحقیقات در گزارش رسانه ای، 70 درصد از شکایات انجمن تجهیزات مخابراتی مربوط به خدمات مشتریان تلفن همراه است.

یکی یکی از بزرگترین مشکلات در زمینه واردات آیفون از دست دادن کاربر نهایی و هدر رفتن منابع ارزی کشور است. حجم واردات تلفن همراه سالانه به میلیاردها دلار می رسد و بر اساس برخی گزارش ها، صدها میلیون دلار صرف واردات گوشی های تلفن همراهی می شود که خدمات قابل اعتمادی به مشتریان ارائه نمی دهند.

سکوت معاون بازرگانی و خدمات وزارت صمت

در ابتدا باید به آن توجه کرد تیر حمید محلهی، مدیرکل دفتر خدمات فنی و فنی وزارت حراست در ماه جاری در خصوص لغو مجوز برخی شرکت های خدمات مشترکین تلفن همراه به دلیل برخی تخلفات گفت: این شرکت ها در 2 آینده ساماندهی می شوند. ماه ها. اکنون به پایان سال رسیده ایم و معاونت و اداره کل مسئول در وزارت حریم خصوصی در این زمینه اقدام قابل توجهی انجام نداده اند.

واردات آیفون بدون خدمات رسمی به مشتریان شرم آور بود

با توجه به راه اندازی رفرش و بسته بندی مجدد آیفون ها پس از توقف خط تولید، می توان با کمی خطا گفت که سال گذشته هر چه آیفون 13 برای حمایت از صادرکنندگان وارد کشور شد، هدر دادن منابع کشور است. . به بیان ساده تر: اگر رویه های رسمی خدمات مشتری در کشور احیا می شد، آیا امکان دریافت صدها میلیون دلار به روز رسانی و بسته بندی مجدد آیفون وجود داشت؟ آیا شرکتی مجوز ارائه خدمات با استفاده از تلفن های همراه پیشرفته را داشت؟

در زیر جزئیات مکاتبات مهم آورده شده است شهریور معاونت سازمان توسعه تجارت با رئیس این سازمان در خصوص ورود کالاهای نامرغوب یعنی طراوت و بسته بندی آیفون ها مشاهده می شود. متاسفانه علیرغم شفاف بودن موضوعات مطرح شده، هیچ اقدامی برای ساماندهی این حوزه صورت نگرفته است.

سازمان حمایت از مصرف کننده کجاست؟

بر اساس رویه ای که در سال های اخیر در کشور رواج یافته است، 3 درصد از ارزش گوشی های تلفن همراه وارداتی به عنوان خدمات پس از فروش در قیمت نهایی تلفن همراه لحاظ می شود و این هزینه مستقیماً بر عهده مصرف کننده است. این مورد زمانی است که رویه ای رسمی و متمرکز در حوزه خدمات رسانی به مشتریان وجود داشته باشد یکی در دو سال اخیر حتی به تدریج احیا شده و دیگر واردکنندگان ناشناس وارد این حوزه نشده اند. در این بین سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده باید به این سوال پاسخ دهد که در حوزه خدمات توزیعی و احیای حقوق مصرف کننده در این بازار چه اقداماتی انجام داده است؟

۲۱۷

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *