به گزارش مگتو، هر زمان که نیاز به افزایش دستمزد باشد، کارفرمایان فریاد می زنند که در این صورت ورشکست می شویم یا بنگاه ها را تعطیل می کنیم.

حسین راغوفر، استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا (س) به «شرق» گفت: طبیعی است که وقتی قیمت کالا یا خدماتی افزایش می‌یابد، تأثیر قیمت نسبی روی آن سنگینی می‌کند و افزایش قیمت نیز بر آن تأثیر می‌گذارد. بازار.» وی افزود: از این نظر حق با آنهاست اما مقصر کیست؟ حق با آنهاست، اما حق دارند به این معنا که با افزایش حقوق و دستمزد، هزینه های تولید یا بنگاه اقتصادی آنها افزایش می یابد. اما باید به این نکته توجه داشت که افزایش هزینه های واحدهای تولیدی و بنگاه های اقتصادی تنها مربوط به دستمزد نیست. زیرا سهم دستمزد شرکت ها از کل مخارج ناچیز است. من دقیقاً محاسبه نکرده ام، اما تخمین می زنم که این نسبت حدود 10 درصد است.

راغوفر تاکید کرد: نکته این است که این واحدها هزینه های متفاوتی ایجاد می کنند. مشکل اصلی ما دستمزد نیست بلکه نرخ ارز است که توسط خود دولت تغییر می کند. برای چی؟ احتمالا برای جبران کسری بودجه. چه کسی هزینه این نوع مدیریت را پرداخت می کند؟ قطعا تولیدکننده، کارفرما و مردم عادی متحمل این هزینه ها خواهند شد. این هزینه ها باید به عهده کارفرما باشد. اما اگر فقط در مورد حقوق بود، با افزایش حقوق و دستمزد بسته به شرایط این مشکل حل می شد. اکنون که کارفرمایان فشار کافی بر عوامل موثر بر تورم وارد نمی کنند، فشار موجود بر کارمندان و نیروی کار کاهش می یابد. راغوفر تاکید می کند که این اختلاف هزینه ها و وضعیت در سال آینده بدتر خواهد شد و با افزایش تورم، مقابله با وضعیت موجود در شرکت ها دشوارتر خواهد شد. دولت تورم را 40 درصد اعلام کرده و برای سال آینده هم همین حدود را تخمین زده اند، اما با برآوردهایی که انجام دادیم فکر می کنم تورم 60 درصد یا بیشتر باشد. به خصوص در شرایط فعلی. در هر صورت تورم به طور متوسط ​​حدود 300 یا 400 قلم کالا است و برای اکثر مردم گویی این قسمت سبد خرید آنها را تشکیل می دهد.

23302

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *