در بسیاری از فیلم ها، عروسی نقش اصلی را در پیشرفت درام ایفا می کند و مراسم عروسی مرکز ثقل داستان است. تعداد این فیلم ها بسیار زیاد است و طبیعتا نمی توان به همه آنها پرداخت، اما به بهانه اکران فیلم «عروسی مردم» به کارگردانی مجید توکلی با محوریت عروسی، مهم ترین فیلم هایی که عروسی در آنها نقش پررنگی دارد، نقد و بررسی کرده ایم.

به گزارش پی ام آپ، فیلم های مطرح دیگری مانند «روز واقعه» به کارگردانی شهرام اسدی، «شیدا» ​​به کارگردانی کمال تبریزی، «بوی پیراهن یوسف» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا، «هیس دخترها فریاد نمی‌زنند» به کارگردانی پوران درخشنده، «شبی که ماه کامل شد» به کارگردانی نرگس آبیار و… شاهد سکانس های مهم عروسی هم هستیم اما عروسی ها به محور اصلی فیلم تبدیل نشده اند.

عروس | بهروز افجمی ۱۳۶۹

داستان فیلم درباره مرد جوانی به نام حمید است که موفق می شود با دختر مورد علاقه اش ازدواج کند. در شب عروسی آنها در حالی که در راه ماه عسل هستند تصادف می کنند و این تصادف باعث می شود رازهایی در مورد گذشته حمید فاش شود. اولین قسمت های فیلم «عروس» در میان جشن و شادی روایت می شود. بعد از آن طرف دیگر ماجرا اتفاق می افتد. وقتی حمید از خطر تصادف می گریزد، ترس جایگزین شور و شوق  و هیجان عروسی می شود. بهروز افخمی در فیلم عروس از خطوط قرمز سینمای ایران عبور کرد و تصویری واقعی از یک عروس سینمای پس از انقلاب به نمایش گذاشت. ابوالفضل پورعرب و نیکی کریمی هر دو با بازی در این فیلم ستاره شدند.

مسافران بهرام بیضایی ۱۳۷۱

خلاصه ای از فیلمهایی که موضوع اصلیشان عروسی است/ به بهانه اکران فیلم عروسی مردم

«مسافران» هشتمین ساخته بلند سینمایی بهرام بیضایی، داستان مسافرانی است که آینه قدیمی را به عروسی می برند و افراد زیادی در تهران منتظر آنها هستند. مسافران در تصادفات رانندگی کشته می شوند. اما سرپرست خانواده مرگ او را باور ندارد. اما در نهایت مسافران با آینه از راه می رسند و عروسی برگزار می شود. بیضایی در «مسافران» نگاهی استعاری به زندگی و مرگ دارد. شب عروسی و آینه را که در فرهنگ ما جایگاه ثابتی در مراسم عروسی دارد، نماد زندگی معرفی می کند. شکنندگی آینه نیز نمادی از مرگ است که به طور تصادفی رخ می دهد. در فیلم «مسافران» عروسی به سبک معمول نمایش داده نمی شود، بلکه کل داستان فیلم حول محور عروسی می چرخد. این فیلم در بیست و یکمین جشنواره فجر برنده شش جایزه از جمله جایزه ویژه هیئت داوران شد.

لیلا | داریوش مهرجویی ۱۳۷۵

مراسم ازدواج در فیلم «لیلا» یکی از تلخ ترین عروسی های سینمای ایران است. لیلا که علی‌رغم میل شوهرش قادر به باردار شدن نیست، او را مجبور می‌کند تا به حرف خانواده‌اش گوش دهد و با دختری ازدواج کند و از او صاحب فرزند شود. لیلا که فکر می کند می تواند چنین شرایطی را تحمل کند، شب عروسی شوهرش خانه را برای عروس و داماد آماده می کند اما دیگر نمی تواند بماند و پس از تماشای مراسم عروسی برای همیشه خانه را ترک می کند. این سکانس برخلاف ظاهرش، شور و شوق را منتقل نمی کند و احساس غم و اندوه را منعکس می کند. «لیلا» برنده سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل زن و دیپلم افتخار بازیگر نقش اول زن از پانزدهمین جشنواره فجر شد و لیلا حاتمی با بازی در این فیلم به شهرت رسید.

عروس آتش | خسرو سینایی | 1378

خلاصه ای از فیلمهایی که موضوع اصلیشان عروسی است/ به بهانه اکران فیلم عروسی مردم

«عروس آتش» نقد سنت های دست‌وپاگیر است. داستان فیلم در مورد دختری به نام احلام است که سال هاست از روستای خود دور بوده و از دانشگاه به پسری علاقه مند است اما سنت های قبیله ای او اجازه ازدواج نمی دهدمجبور می‌شود به زور با پسرعمویش ازدواج کند. او در طول فیلم سعی می کند در مقابل این سنت غلط بایستد و از ازدواج با پسر عمویش امتناع می ورزد، اما تلاش او به جایی نمی رسد. او در پایان فیلم درست در میانه مراسم عروسی خودکشی می کند. سرکشی عروس و خودکشی او در هجله شوکی است که به مخاطب رسید و تاثیر فیلم را دوچندان کرد. امتیاز بزرگ فیلم این است که تمام لحظات قبل و بعد از جشن عروسی به صورت دراماتیک به عنوان سخنان پایانی فیلم استفاده شده است.فیلم «عروس آتش» سه سیمرغ جشنواره هفدهم فجر را از آن خود کرد که مهمترین آنها جایزه بهترین فیلم از سوی مردم بود.

ازدواج به سبک ایرانی حسن فاطی ۱۳۸۶

خلاصه ای از فیلمهایی که موضوع اصلیشان عروسی است/ به بهانه اکران فیلم عروسی مردم

داستان ازدواج دختری از یک خانواده سنتی با پسری خارجی است. پدر خانواده با این ازدواج مخالفت می کند و در نهایت شروطی را تعیین می کند تا داماد پس از انجام آن ها با دختر ازدواج کند. پدر شیرین تنها به شرط مسلمان شدن داوود و انجام تمام مراسم عروسی طبق آداب و رسوم ایرانیان با ازدواج او با داوود موافقت می کند. حسن فتحی قصد داشت در این فیلم یک مراسم عروسی باشکوه ایرانی را به تصویر بکشد، اما از آنجایی که این فیلم بیشتر یک فیلم کمدی تجاری است تا نمایشی باشکوه ایرانی، نمی تواند آنچنان که باید تاثیرگذار باشد. البته بسیاری از منتقدان نیز معتقد بودند که فتحی عروسی به سبک لات‌ها انجام داد تا عروسی ایرانی.

یک حبه قند رضا میرکریمی 1389

خلاصه ای از فیلمهایی که موضوع اصلیشان عروسی است/ به بهانه اکران فیلم عروسی مردم

داستان فیلم از جایی شروع می شود که خانواده ای یزدی برای عروسی پسند کوچک ترین خانواده آماده می شوند. دایی اما از این رابطه راضی نیست. او پسند را برای پسرش قاسم می‌خواهد و در نهایت مرگ او باعث می‌شود عروسی به هم ریزد. «یه حبه قند» با حالتی سرخوشانه آغاز می شود. بین شادی و رقص. آویزان کردن ریسه، آرایش کردن، لباس پوشیدن و… اما آن مرد با حبه قند می‌میرد و عروسی به عزا تبدیل می‌شود. «یک حبه قند» همراهی مرگ و زندگی را با ظرافت نشان می دهد. در نیمه اول شادی و سرخوشی در فضا حاکم است و در نیمه دوم صدای صدای شیون و عزا به گوش می رسد. این فیلم در بیست و نهمین جشنواره فجر با استقبال خوبی روبرو شد اما تنها در چهار رشته نامزد دریافت سیمرغ شد.

نهنگ عنبر2  سامان مقدم  1397

خلاصه ای از فیلمهایی که موضوع اصلیشان عروسی است/ به بهانه اکران فیلم عروسی مردم

ارژنگ در فصل اول «نهنگ عنبر» به عنوان مردی معرفی می‌شود که سال‌ها آرزوی عشق دختر مورد علاقه‌اش را در سر می‌پروراند، اما رویا هرگز جنبه خوبی از او نشان نداده است. در فصل دوم، رویا در نهایت پس از ازدواج های فراوان با ارژنگ موافقت می کند. داستان در روز عروسی ارژنگ و رویا روایت می شود. از تهران حرکت می کنند و به سمت شمال می روند. رویا در تمام مدت لباس عروس می پوشد و در حین گوش دادن به آهنگ های قدیمی گلچین خاطرات را مرور می کنند. در سفر این زوج شاهد تدارک مراسم عروسی بسیار مفصل آنها هستیم. اگرچه آنها هرگز فرصتی برای حضور در این عروسی نخواهند داشت.

همه می‌دانند  اصغر فرهادی  1396

خلاصه ای از فیلمهایی که موضوع اصلیشان عروسی است/ به بهانه اکران فیلم عروسی مردم

درست است که «همه می دانند» فیلمی متعلق به سینمای ایران نیست، اما از آنجایی که اصغر فرهادی آن را ساخته و عروسی در آن اهمیت ویژه ای دارد، نمی توانستیم آن را کنار بگذاریم. داستان در مورد عروسی خواهر لورا است. او برای شرکت در مراسم به همراه فرزندانش به زادگاهش می رود. در شب عروسی دخترشان گم می شود و همه به نوعی درگیر می شوند. سکانس عروسی در فیلم «همه می دانند» بسیار باشکوه و سرخوشانه است و مخاطب خیلی زود درگیر آن می شود. کسانی که سینمای فرهادی را می شناسند می دانند که بعد از این سرخوشی، خبرهای تلخی در راه است. وقتی دختر ناپدید می شود و سپس محاکمه ها شروع می شود، همین اتفاق می افتد. «همه می‌دانند» یکی از فیلم‌های موفق اصغر فرهادی است که منتقدان درباره کیفیت آن اختلاف نظر دارند. این فیلم در جشنواره های متعددی شرکت کرد و جوایز بسیاری را به دست آورد.

عروسی مردم مجید توکلی 2018

خلاصه ای از فیلمهایی که موضوع اصلیشان عروسی است/ به بهانه اکران فیلم عروسی مردم

در فیلم «عروسی مردم » به کارگردانی مجید توکلی، محور اصلی همه ماجراها به علاقه یک زوج جوان برای حضور در جشن عروسی مربوط می شود. وارد عروسی مردم می شوند و خود را یکی از خانواده ها می کنند و خوش می گذرانند. اما این تفریح ​​زیاد طول نمی کشد و اتفاقی که در یکی از این عروسی ها رخ می دهد زندگی آنها را زیر و رو می کند. از ابتدا تا انتهای فیلم به طور مستمر در عروسی های مختلف روایت می شود، بنابراین می توان آن را به عنوان یک فیلم شاد و پر از رقص و آواز معرفی کرد. مجید توکلی قبل از ساخت «عروسی مردم» در اولین فیلمش «متولد ۶۵» دو جوان ماجراجو را در موقعیت عجیبی قرار داده بود.

برادران لیلا سعید روستایی 1400

خلاصه ای از فیلمهایی که موضوع اصلیشان عروسی است/ به بهانه اکران فیلم عروسی مردم

در فیلم «برادران لیلا» داستان یک عروسی باعث همه اختلافات می شود. پدر خانواده برای سرپرستی خانواده باید در مراسم عقد یکی از پسران خانواده 40 سکه تحویل دهد و فرزندانی که در بدترین وضعیت مالی زندگی خود هستند مخالفت می کنند. یکی از جذاب ترین سکانس های فیلم حضور برادران لیلا در تالار عروسی است. پدر خانواده به عنوان سرپرست خانواده به قله می رود و در حضور همه سیگار می کشد و سپس همه در یک مراسم رقص باشکوه شرکت می کنند. این احساس زیاد دوام نمی آورد و پدر به دلیل نداشتن سکه مجبور به ترک محل می شود. این داستان باعث ایجاد تفاوت های عمده زیر در فیلم می شود.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *