تقاضا برای بوتاکس آرایشی همچنان در حال افزایش است زیرا افراد بیشتری به دنبال درمان های غیرتهاجمی برای کاهش چین و چروک و دستیابی به ظاهری جوان تر هستند.
به گزارش همشهری آنلاین، گزارش انجمن بین المللی جراحی پلاستیک زیبایی (ISAPS) نشان می دهد که بوتاکس با انجام بیش از 5 میلیون عمل در سراسر جهان، محبوب ترین عمل زیبایی غیرجراحی در سراسر جهان در سال 2018 بوده است. تحقیقات گراند ویو همچنین پیش بینی می کند که بازار جهانی بوتاکس تا سال 2025 به 9.7 میلیارد دلار برسد.
تزریق بوتاکس در ایران رو به افزایش است و اکنون به گروه های سنی جوان تری نیز رسیده است. حتی نوجوانان 14 تا 18 ساله نیز خواستار تزریق بوتاکس و به اصطلاح خدمات زیبایی هستند. با این حال، مشکل واقعی اینجاست که عوارض احتمالی بوتاکس، به ویژه آنهایی که به صورت تقلبی و ارزان وارد بازار می شوند، می تواند کیفیت زندگی آنها را به طور جدی کاهش دهد، زیرا بسیاری از این عوارض غیرقابل برگشت هستند.
مقامات بهداشتی بارها در مورد عوارض جانبی استفاده از این بوتاکس تقلبی هشدار داده اند. افتادگی پلک، فلج عضلانی در محل تزریق، ترشحات چشمی، ترشحات صورت، عفونت های جدی زیر جلدی، تاری دید یا مشکلات بینایی، علائم تنفسی، سردرد و غیره. عوارضی مانند.
خطر بوتاکس ایرانی!
ماجرای ادعای رسانه های ترکیه چه بود؟ دو رسانه به طور همزمان مطلبی علیه بوتاکس ایرانی منتشر کردند.
عضو انجمن مغز و اعصاب ترکیه Dr. کیهان اولوچ در اولین گزارش به روزنامه حریت گفت: مواردی از نشت چشم در برخی از بوتاکس های دریافتی توسط شهروندان مشاهده شد. از عوارض آن می توان به استفاده از آن در ناحیه نامناسب، استفاده از دوز نامناسب، پخش بوتاکس به عضلات مختلف و یا استفاده از محصولات تقلبی و غیرمجاز از جمله بوتاکس ایرانی اشاره کرد.
وی تاکید کرد: سه برند بوتاکس مورد تایید وزارت بهداشت قرار گرفته است، در حالی که سایر محصولات از جمله محصولی به نام بوتاکس ایرانی تایید نشده و از راه های غیررسمی وارد ترکیه شده است.
همزمان رسانه های cnnturk گفتند “خطر بوتاکس ایران!” تیتر را منتشر کرد. وی به این موضوع پرداخت و نوشت: اکثر محصولات بوتاکس تولید شده در ایران استانداردهای بهداشتی بین المللی را رعایت نمی کنند و برخی از پزشکان ترک این مواد را به دلیل ارزان تر بودن از طریق مرز به ترکیه قاچاق می کنند. استفاده از محصولات غیرمجاز با منشاء ایرانی در بوتاکس ممکن است عوارض جدی ایجاد کند.
هشدار توزیع بوتاکس تقلبی اردیبهشت ماه
ماجرای بوتاکس تقلبی با استفاده نادرست از همین برند ایرانی در اواسط بهار امسال در کشور رخ داد و شاید منشا همین ادعای ترک ها نیز همین موضوع بود. بهار امسال، اداره کل دارو و مواد تحت نظارت سازمان غذا و دارو به کلیه سازمان های زیرمجموعه سازمان غذا و دارو در خصوص توزیع محصولات تقلبی بوتاکس هشدار داد و اعلام کرد: گزارش های مکرر از عرضه سم بوتولینوم تقلبی مسپورت و دیستون (ایران) دریافت محصولات تزریقی مارک دار خارج از سیستم توزیع مجاز حاکی از عرضه محصولات تقلبی است.
البته مسئولان بهداشت تاکید دارند که عوارض ناشی از تزریق بوتاکس برای محصولات مورد تایید سازمان غذا و دارو یا بوتاکس ایران نیست. این در حالی است که مصرف بوتاکس در محصولات داخلی و خارجی در ایران رو به افزایش است و افزایش جدی هزینه ها باعث می شود افراد به سمت بوتاکس ارزان قیمت که می تواند تقلبی نیز باشد، گرایش پیدا کنند.
هزینه تزریق بوتاکس در حال حاضر بین 700 هزار تا 1 میلیون و 500 هزار تومان است.
خطر اصلی، اما هشدار، یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن جراحان ایران که چند روز پیش از کاهش سن بوتاکس و جراحی های پلاستیک در کشور خبر داده بود، گفت: در حال حاضر این تمایل زیاد شده است. شروع به افزایش کرد.” والدین 14 تا 18 ساله مجبورند این را برای جراحی پلاستیک و بوتاکس بپذیرند، “در حال افزایش است.” این پدیده ای است که می تواند آسیب های ناشی از استفاده از بوتاکس تقلبی را در این گروه سنی تا حد زیادی افزایش دهد زیرا مشکلات روحی و روانی بسیاری را در آنها ایجاد خواهد کرد.
این نکته را رضا لاری پور معاون فنی و کنترل کننده سازمان نظام پزشکی و سخنگوی این سازمان نیز تایید می کند و می گوید: در حالی که بلوغ زودرس در کشور در حال شکل گیری است یا زمانی که با مشکل کوتاهی قد مواجه می شود، مردم مورد هجوم قرار می گیرند. . انجام جراحی پلاستیک در سنین پایین دو دلیل برای این امر وجود داشت. تبلیغات غلط و فرهنگ غلط. مردم فکر می کنند که چنین خدماتی تغییرات اساسی در آنها ایجاد می کند، البته تغییراتی نیز ایجاد می شود، اما این عوارض جبران ناپذیری دارد.
عموماً افرادی که در سنین پایین تحت عمل جراحی پلاستیک قرار می گیرند از اجازه و حمایت والدین خود برخوردارند.
وی معتقد است بخشی از فرهنگ سازی و اصلاح این فرهنگ غلط باید در خانواده و آموزش باشد. علاوه بر این، ممنوعیت ها در سنین خاص باید در نظر گرفته شود. در حالی که سیگار کشیدن و فروش سیگار زیر 18 سال ممنوع است، انجام جراحی های پلاستیک غیر درمانی نیز ممکن است ممنوع باشد.
ما رقیب قلیان هم نیستیم.
زمانی که نمیتوانیم هزینههای بونگ را ببندیم، نباید انتظار زیادی برای مدیریت تقاضای فزاینده برای تزریق بوتاکس داشته باشیم. این نکته دیگری است که لاری پور به آن اشاره می کند و می گوید: در حال حاضر وزارت بهداشت که متولی سلامت است حتی نمی تواند قلیان را از کشور جمع آوری کند و این چالش بزرگی برای خدمات زیبایی برای مدیریت چنین مطالباتی است.
ادامه میدهد: رسماً قلیان جزء مواد مضر محسوب میشود، اما به قهوهخانهها انواع جواز کسب داده میشود. بنابراین نمی توان انتظار موفقیت زیادی در زمینه افزایش تقاضا برای بوتاکس داشت. آنچه نگران کننده است این است که مداخله جویان غیرمجاز از این بازار پر هرج و مرج که تقاضا در آن در حال افزایش است سوء استفاده و بهره برداری می کنند.
سخنگوی سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه بر اساس اخلاق پزشکی، پزشکان تا چه اندازه می توانند از ارائه چنین خدماتی به افراد در سنین نوجوانی و جوانی خودداری کنند، می گوید: موضوع اصلی تقاضا است و باید مدیریت شود. مردم باید آگاه شوند و این موضوع منجر به مدیریت فزاینده می شود. طبق اخلاق پزشکی، پزشک می تواند در هر مداخله ای که می تواند دخالت کند، اما باید مسئولیت کار خود را بپذیرد. اما به طور کلی، فردی که به یک خردسال می رسد معمولاً رضایت و همراهی والدین خود را دریافت می کند.
اینکه وزارت بهداشت، متولی سلامت، حتی نمی تواند قلیان را از سراسر کشور جمع آوری کند، در مواجهه با افزایش تقاضا برای خدمات زیبایی، مشکل بزرگی را ایجاد می کند.
بوتاکس گردش مالی بالایی دارد
نماینده فنی و بازرسی سازمان نظام پزشکی نیز ادعای پزشکان ترک مبنی بر تقلبی بودن بوتاکس ایرانی را اینگونه بیان می کند: در این مورد دو نکته وجود دارد، اول اینکه سازمان غذا و داروی ایران نظر فنی و کارشناسی خود را اعلام کرده است. . تایید داروهای وارداتی به کشور و عدم اجازه واردات محصولات تقلبی. نکته دوم در مورد تولیدات داخلی است. کلیه فرآورده های دارویی و فرآورده های آنها از جمله مواد اولیه و فرآورده های نهایی توسط سازمان غذا و دارو نظارت می شود.
به این صورت است: گزارش عوارض داروها از جمله انواع بوتاکس توسط سازمان غذا و دارو بررسی می شود و به اعتراضات پاسخ داده می شود. اما نکته مهم اینجاست که این محصولات بیشتر در زمینه زیبایی کاربرد دارند و طبیعتا گردش مالی بالایی دارند. بنابراین، مانند سایر بازارهای اقتصادی، ممکن است با واکنش رقبا همراه باشد و رقبا سعی کنند یکدیگر را کنار بگذارند. به همین دلیل است که برخی می گویند یک محصول مشکل دارد یا تایید شده است.
لاری پور تاکید می کند که البته سازمان غذا و دارو باید به چنین ادعایی پاسخ دهد و اینکه انواع بوتاکس های تولید و توزیع شده در کشور چقدر مضر است یا عوارض دارد. متخصصان و با محصولات مورد تایید سازمان غذا و دارو.