دکتر. ابراهیم نجف زاده مدیر توسعه کسب و کار این شرکت دانش بنیان وی با بیان اینکه این شرکت از سال 1384 شروع به کار کرد، گفت: در آن زمان تحریم هایی علیه ایران حتی برای دستگاه های پیشرفته مانند دستگاه های ناوبری جراحی اعمال شد و بر این اساس تصمیم گرفتیم این نوع دستگاه ها را در کشور معرفی کنیم. بعد از 5 سال تحقیق و توسعه این سیستم را پیش بردیم و به تولید نهایی رساندیم. در سال 90 اولین نمونه از دستگاه جراح هوشمند را اجرا و به 8 مرکز درمانی تحویل دادیم.
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه در مدت 12 سالی که در این زمینه فعالیت می کنیم، انواع دستگاه های ناوبری را تولید کرده ایم، تصریح کرد: در حال حاضر در مراکز درمانی مختلف از آنها استفاده می شود. وی گفت: البته نهادینه کردن فناوری های پیشرفته مانند سیستم های جراحی کار آسانی در کشور است نبود; زیرا در ابتدای کار تنها دو جراح حاضر به استفاده از این سیستم بودند. این دو جراح دوره فلوشیپ خود را در آمریکا به پایان رسانده بودند و پس از بازگشت به کشور تمایل خود را برای استفاده از سیستم جدید جراحی اعلام کردند.
نجف زاده با تاکید بر اینکه هم اکنون بیش از 170 جراح با این شرکت کار می کنند و این سیستم در بیش از 95 بیمارستان مورد استفاده قرار گرفته و در بیش از 10 هزار مطب مورد استفاده قرار گرفته است، یادآور شد: در حال حاضر بیش از 55 دستگاه از این سیستم در بیمارستان ها و برخی بیمارستان ها، کسانی که توانایی خرید این تجهیزات را نداشتند از آن به عنوان تجهیزات اجاره ای برای عملیات خود استفاده می کردند. این سیستم اولین قدم در زمینه جراحی گوش، حلق و بینی و جراحی قاعده جمجمه بود و این روش برای جراحی مغز و اعصاب توسعه یافت.
به گفته وی، متعاقباً کاربرد این دستگاه جراح هوشمند به جراحی ستون فقرات نیز گسترش یافت، وی ادامه داد: جراحی فک و صورت برای کاشت ایمپلنت در فک و بازسازی استخوان صورت از دیگر کاربردهای توسعه این ربات است و اخیراً محققان این شرکت به آن دست یافته اند. روی سیستم ها کار کرد دستگاه های هوشمند وارد عرصه ارتوپدی شده و نمونه جدیدی از سیستم هوشمند جراحی در حوزه ارتوپدی تولید شده است. این نسل از سیستم برای پیچاندن مهره های ستون فقرات به هم استفاده می شود.
رئیس تحقیق و توسعه این شرکت دانش بنیان از رقبای اصلی این محصول ربات های یک شرکت آلمانی پیشرو در این زمینه و به دنبال آن دو شرکت آمریکایی نام برد و گفت: متاسفانه یا خوشبختانه امکان ارائه خدمات پس از فروش و یا ارائه ربات های این 3 شرکت آلمانی و آمریکایی به دلیل اعمال تحریم ها در ایران وجود ندارد و در نتیجه حتی ربات های جراحی وارداتی از این کشورها نیز از کار افتاده و بلااستفاده می مانند. به دلیل عدم ارائه خدمات به مشتریان، ما تنها شرکت دانش بنیان ارائه دهنده این نوع سیستم های جراحی تولید داخل هستیم. هستند.
نجف زاده در خصوص عملکرد این سیستم های جراحی تاکید کرد: در گذشته پزشکان خط درمان بیماران مبتلا به تومور مغزی را تعیین می کردند که آیا ابتدا باید پرتودرمانی یا شیمی درمانی یا جراحی انجام دهند. آنها باید نمونه مغزی می گرفتند که برای آن سوراخی به ابعاد 4×4 سانتی متر در جمجمه ایجاد می شد و پس از یک هفته بستری در بخش مراقبت های ویژه، بیمار به دو هفته زمان نیاز داشت تا به زندگی عادی بازگردد.
با استفاده از ابزارهای هوشمند پزشکی، فرآیند نمونهبرداری با ایجاد یک سوراخ کوچک یک سانتیمتری انجام میشود تا سوزن از طریق این سوراخ کوچک وارد جمجمه شود و بدون دستکاری نواحی اطراف به هدف نزدیک شود و نمونه با دقت کمتر از مقیاس میلیمتری گرفته شود. و بیمار پس از دو تا سه روز به زندگی عادی باز می گردد.
به گفته وی، این روش منجر به کاهش هزینههای نظام سلامت میشود و تختهای بخشهای مراقبتهای ویژه و مراقبتهای ویژه بیمارستانها زودتر خالی میشود که این امکان را به بیمارستانها میدهد تا بیماران بیشتری را در خود جای دهند و این سیستم به کاهش هزینههای بیمارستانها نیز کمک میکند. سیستم سلامت. برای تسهیل ورود به کشور ضمن افزایش سرعت و دقت عمل جراحی.
به گفته این محقق کاهش زمان بیهوشی از دیگر مزایای این جراح رباتیک است.