یکی یکی از آثار مهم چهل و دومین جشنواره فیلم فجر «احمد» ساخته امیرعباس ربیعی است. این فیلم که به عملیات امداد و نجات زلزله بم به فرماندهی سردار احمد کاظمی می پردازد، سومین فیلم این کارگردان جوان است. او در دو کار قبلی خود به داستان های دهه 50 و 60 متوسل شده بود و حالا شخصیت و رویدادی جدیدتر را روایت کرده است.

به گزارش بازتاب آنلاینف، ساخت پرتره از شخصیت های تاریخ معاصر یکی یکی از سرگرمی های جدید کارگردانان سینمای ایران است. موضوع تا جایی پیش رفته که امسال چهار فیلم با این سبک در جشنواره حضور دارند. یکی وی در میان این آثار، شخصیت مهمی به نام سردار احمد کاظمی را به نام «احمد» خطاب کرد. این نمایش به کارگردانی امیرعباس ربیعی ساخته شده است. کارگردانی که در سال های اخیر یکی او به یکی از کارگردانان جوان و محبوب جشنواره فجر تبدیل شده است. در سال ۱۳۹۷ با «لباس شخصی» به عنوان کارگردان اولین فیلم در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر شرکت کرد. دو سال بعد ربیعی «زاد» را ساخت که با نامزدی و برنده شدن در چند رشته مورد توجه رسانه ها قرار گرفت. اما حالا به سراغ داستان دیگری رفته است، ماجرای یک فرمانده سپاه پاسداران که مسئولیت سختی در زلزله بم بر دوش دارد. در اینجا مروری داریم بر سفر ربیعی در این 4 سال.

لباس شخصی 2018

توماج دانش بهزادی و مهدی نصرتی در نمایی از فیلم “لباس شخصی”

حزب توده ایران یکی از احزاب سیاسی بود که در زمان پهلوی علیه حکومت مبارزه کرد. همین موضوع باعث شد در جریان شکل گیری انقلاب اسلامی در کنار انقلابیون باشند. اما پس از پیروزی انقلاب، به دلیل تغییر جهت گیری سیاسی، از سوی دولت طرد و فعالیت آنها غیرقانونی اعلام شد. امیرعباس ربیعی که پیش از سال ۱۳۹۷ تجربه ساخت چند فیلم کوتاه را در کارنامه کاری خود دارد، در اولین تجربه ساخت یک فیلم بلند تصمیم گرفت ماجراهای حزب توده را دنبال کند. فیلم «لباس شخصی» درباره فعالیت های این گروه پس از انقلاب و در واقع بخشی از تاریخ معاصر است که کمتر به آن پرداخته شده است. فیلمنامه این نمایش را نیز خود ربیعی نوشته است. «لباس شخصی» در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر برجسته شد و نامزد دریافت جایزه اول بهترین کارگردانی شد. اما این فیلم هنوز اکران نشده است.

علیه | 1400

مسیر حرکت امیرعباس ربیعی از «لباس شخصی» تا «احمد». قدم زدن در قلب تاریخ معاصر
لیلا زارع و مهدی نصرتی در نمایی از فیلم زاد

امیرعباس ربیعی دو سال پس از «لباس شخصی» به سراغ موضوع جنجالی تری رفت. او این بار بر اساس فیلمنامه ای از حسین تراب نژاد درباره تابستان 1360 «زاد» را جلوی دوربین برد. این فیلم در واقع ادای احترام به شهدای مقتل سال های اول انقلاب است که در جریان توطئه های منافقین و ضد انقلاب به شهادت رسیدند. «زاد» در چهلمین جشنواره فیلم فجر مورد توجه داوران قرار گرفت و در 7 رشته نامزد دریافت جایزه شد و جایزه بهترین بازی صحنه ای و بهترین بازیگر نقش مکمل مرد به این فیلم رسید. اکران این فیلم نیز مانند کار قبلی امیرعباس ربیعی با اما و اگرهای همراه بود تا سرانجام آذر امسال در سینماها اکران شد.

احمد | 1402

مسیر حرکت امیرعباس ربیعی از «لباس شخصی» تا «احمد». قدم زدن در قلب تاریخ معاصر
سکانسی از فیلم «احمد» که روایتگر حضور احمد کاظمی در زلزله بم است.

سردار احمد کاظمی یکی وی از فرماندهان دوران جنگ و سپس از فرماندهان ارتش بود. در ساعات اولیه زلزله 1391 بم، کاظمی و چند تن دیگر برای رفع مشکل مسکن و انتقال مصدومان این شهر زلزله زده به بم اعزام شدند. از آنجایی که در آن زمان فرمانده نیروی هوایی بود، مسئولیت فرودگاه بم و حمل و نقل هوایی مجروحین را بر عهده گرفت. چند ساعت نفسی که احمد کاظمی باید برای نجات جان هزاران نفر تلاش می کرد. امیرعباس ربیعی در سومین تجربه سینمایی خود به این موضوع پرداخت. مضمونی که برخلاف دو فیلم قبلی اش که تاریخی بودند، بر اساس موقعیت و شخصیت است و نیاز به جلوه های ویژه زیادی داشت. فیلم از نظر فنی قابل توجه است و ثابت می کند که اگر ربیعی بخواهد از دل داستان بیرون بیاید و به مضامین سال های اخیر بپردازد، می تواند از نظر کارگردانی نمره قابل قبولی بگیرد. اما حقیقت این است که هنوز راه زیادی تا رسیدن به قوانین پرتره و تصویر یک فرد مهم باقی مانده است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *