پایگاه خبری تحلیلی بازتاب آنلاین (rimino.ir):

مهر در سخنان خود، امام موسی صدر ضمن بررسی تاریخچه میلاد پیامبر(ص) به بیان نحوه نزول قرآن، وقایع اسراء، معراج و اهمیت بیت المقدس پرداخت. .

امروز عید قربان است یکی این یکی از مهم ترین اعیاد مسلمانان در جهان است. متن زیر گزیده ای از سخنان امام موسی صدر به نام «مباعت، اسراء، معراج و بیت المقدس» است که در جلد یازدهم مجموعه «گام به گام با امام» آمده است.

امام موسی صدر در این سخنرانی ضمن بررسی تاریخچه میلاد پیامبر(ص)، به نزول قرآن، وقایع اسراء، معراج و اهمیت بیت المقدس پرداخت و راز تقارن را بیان کرد. از این سه واقعه، وی تأکید کرد که ریشه توحید، همانطور که یهودیان ادعا می کنند، دین یهود است. وجود ندارد و سنگ بنای آن را حضرت ابراهیم (ع) گذاشته و قرآن کریم او را بنیانگذار اسلام و پدر پیامبران بزرگ می نامد. وی همچنین در این سخنرانی بر لزوم دفاع از اسلام و بیت المقدس تاکید می کند. در این بخش به بحث مأبعات، اسراء و معراج پرداخته اند.

محمد (ص) و نزول قرآن

امروز روز مبعث، مبدأ اسلام و آغاز نزول قرآن کریم است. برای روشن شدن مطلب می خواهم بگویم که قرآن به دو صورت نازل شده است. یکی یعنی بلافاصله در ماه رمضان بر قلب پیامبر نازل شد، پس از اتمام نزول قرآن و تأیید آیات آن، زمان نزول و تفصیل فرا رسید، همانطور که می دانید تخفیف در لغت به معنای تدریجی است. از این رو قرآن به تدریج در طی 23 سال از این روز نازل شد تا برای مردم تلاوت شود و به همین دلیل است که امروز را روز نزول و شب نزول قرآن را لیلة القدرمی نامیم. بدون اینکه منافاتی بین این دو ببینید.به این قرائن قرآن توجه کنید: «کتاب حکمت و آیات آن و سپس از حکما و خبرگان جدا شد» یعنی دو بار نازل شده است؛ یک بار تحکیم و یک بار تفصیل. آیه دیگر آیه ای است که حاکی از آن است که پیامبر قبل از این که دستور تلاوت و تلاوت قرآن به او برسد، از مضمون آن آگاه بوده است: «زبانت را حرکت مکن، عجله کن». إِنَّ عَلَیْنَا جِمْعَهُ وَقْرَانُ پس قرآن به دنبال قرآن است. بعد اعلام می کنیم.» با این توضیح، فلسفه ای که میلاد پیامبر(ص) و آغاز بعثت آن حضرت را جشن می گیریم روشن شد.

محمد (ص) و اسراء

و اما اسیران به معنای شب خوردن است که خداوند در شب چنین روزی به پیامبرش عطا فرمود. این واقعه در قرآن کریم چنین آمده است: «سبحان عبادات شبانه از مسجدالحرام تا مسجدالاقصی که ما را در اطراف آن برکت دادند». و مقصود از این اسیران چنین بیان شده است: «لنوریه به حکم آیات ما او بینا است».

محمد (ص) و معراج

در سوره نجم آیات زیادی درباره معراج آمده است. قرآن هدف از معراج را چنین بیان می کند: ما در نظر خود دروغ نمی گوییم. افتومارونه علی ما یاری. و بعد از چند آیه می گوید: «در آیات ربّة الکبری نظری یافتم». خداوند در شب اسارت، جنازه بنده خود محمد (ص) را از مکه به مسجدالاقصی و از آنجا به مکانهایی که جز خود او را نمی شناسد برد تا به او وحی کند و آیات بزرگ پروردگارش را ببیند.

راز تقارن مبعث و معراج و اسراء.

همانطور که می دانید مبعث نقطه شروع و حرکت اسلام است و اسراء به معنای انتقال پیامبر (ص) از مسجد الحرام به مسجد الاقصی است. و این به معنای بسط و شمول اسلام و تأیید سایر انبیا است: «لَمْ أَنْ أَفْافِیٌ مِنَ الرَّسُولِینَ». و وارث ادیان آسمانی باشید و آنها را مقدس بدانید و به ادیان دیگر احترام بگذارید و آنها را به یکدیگر نسبت دهید.

بنابراین، توسعه و گسترش اسلام و تأیید پیامبران و تأیید ادیان آنها در یک روز جمع شده است. در برخی از آیات سوره اسرا به صراحت بر احترام اسلام به همه ادیان تأکید شده است: «کسانی که ایمان آورده اند و نمازگزاران و مسیحیان و صابئین در پیشگاه خداوند و روز بازپسین در امان هستند و عمل صالح انجام می دهند. “. اجر آنها نزد پروردگارشان است و نه ترسی دارند و نه اندوهگین می شوند، این آیه اعتراف و تأیید است که همه ادیان از آن خداست و ما بین پیامبران او فرقی نمی گذاریم.

معراج یعنی دید بلند انسان، یعنی عروج انسان به بهشت ​​و پیوند با خدایش. این کلمه عبدالله در عصر عصر و معراج در قرآن تکرار شده است. می گوید: «ما بنده خود را از مسجد الحرام به مسجد الاقصی هدایت کردیم»، «عبد خود را به بهشت ​​برانگیختیم»، «خداوند خود را بر بنده اش وحی کرد». با تکرار این کلمه حقیقت انسان را نشان می دهد. نمی گوید که محمد (ص) انسان نیست، هر چند او پروردگار همه بشریت است. می گوید: اسارت غلام. می خواهد راه، روش و رسالت ما را مشخص کند و تأکید کند که پیامبر (ص) رهبر و الگوی زندگی ماست. مسیر ما از بعد مادی از این شهر به آن شهر و از بعد ملکوتی به سوی خداوند است. این خط و مسیر ماست. اسلام مجموعه ای از این سه عنصر یعنی مبعث، اسرا و معراج است و با تقارن این سه، اسلام واقعی شکل می گیرد و با نبود یکی بقیه اینها بی معنی خواهد بود. اینها خلاصه ای از شرح و توضیح این سه مناسبت بود.

زندگی با مبعث یعنی تکریم معارف اسلام و عمل به آن. زندگی با اسیران به معنای همراهی با پیامبر(ص) در این سفر و تقدیس مبدأ و مقصد این سفر و عدم تمایز بین آن دو است. معراج زیستن یعنی یادآوری بینش والای انسان و فطرت ملکوتی او و سپس بُعد حرکت انسان با پیامبر (ص) و پیشروی در مسیر رسالت او. او

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *