سبک زندگی و غذایی که می خوریم تعیین می کند که بدن ما دیر یا زود چقدر از نظر بیولوژیکی پیر می شود. در علم پزشکی، پیری بیولوژیکی به زوال تدریجی ویژگی های عملکردی در سطح سلولی و مولکولی اشاره دارد که می تواند تحت تأثیر عوامل سبک زندگی از جمله تغذیه باشد.

به گزارش مگتو، به حداقل رساندن غذاهای فرآوری شده، قندها، چربی های ناسالم و سدیم همراه با داشتن یک رژیم غذایی متعادل و سرشار از آنتی اکسیدان ها، اسیدهای چرب ضروری، ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر می تواند کیفیت زندگی را بهبود بخشد و روند را کاهش دهد. بهبود سلامت عمومی مهم است.

1) غذاهای سرخ شده

غذاهای سرخ شده مانند ناگت مرغ، همبرگر و سیب زمینی سرخ شده اغلب حاوی چربی ترانس هستند. این چربی های ترانس باعث التهاب و استرس اکسیداتیو در بدن می شوند، پیری سلولی را تسریع می کنند و خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با افزایش سن مانند بیماری قلبی و دیابت را افزایش می دهند.

2) گوشت های فرآوری شده

مصرف ژامبون، هات داگ، سالامی، سوسیس و کالباس که اغلب حاوی مواد نگهدارنده زیادی مانند سدیم و نیترات هستند، استرس اکسیداتیو و التهاب و آسیب سلولی را در بدن افزایش می دهد و منجر به پیری بیولوژیکی می شود. علاوه بر این، محتوای بالای سدیم در گوشت های فرآوری شده باعث فشار خون بالا و مشکلات قلبی عروقی می شود که به کاهش سلامت ناشی از افزایش سن کمک می کند.

3) نوشیدنی های شیرین

نوشیدنی های قندی مانند نوشابه و چای شیرین هیچ ارزش غذایی یا فوایدی ندارند و مصرف مداوم آنها با مشکلات سلامتی متعددی مرتبط است. مصرف نوشیدنی های شیرین شده با شکر به دلیل داشتن قند زیاد به تسریع پیری بیولوژیکی کمک می کند و باعث افزایش استرس اکسیداتیو و التهاب می شود که پیری سلولی و آسیب بافت را تشدید می کند.

4) کیک و دسر

کیک‌ها، کلوچه‌ها و انواع دسرها با آرد تصفیه‌شده درست می‌شوند و حاوی مقادیر زیادی قند اضافه شده، در برخی موارد حتی چربی ترانس هستند که التهاب و استرس اکسیداتیو را افزایش می‌دهد و منجر به پیری بیولوژیکی می‌شود. محتوای قند بالا می تواند تولید کلاژن و الاستین را کاهش دهد، پروتئین های ضروری که پوست را جوان نگه می دارند و باعث پیری پوست می شوند. چربی های ترانس نیز بر سلامت قلب و عروق و یکپارچگی سلولی تأثیر منفی دارند.

5) الکل

الکل از سه طریق می تواند سن بیولوژیکی را افزایش دهد. اولاً ادرار آور است و در نتیجه منجر به کم آبی بدن و در نتیجه خشکی و تیرگی پوست می شود و احتمال ایجاد چین و چروک و خطوط ریز را افزایش می دهد. دوم، الکل جذب مواد مغذی حیاتی مانند ویتامین B12 و فولات را مهار می کند و خطر ابتلا به اختلالات عصبی مرتبط با افزایش سن مانند آلزایمر و زوال عقل را افزایش می دهد. در نهایت، الکل می تواند باعث آسیب کبدی مانند کبد چرب، هپاتیت و سیروز شود.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *