رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه شهید بهشتی تهران در گفت و گو با مگتو ادامه می دهد: سرطان معده در کشورهای غربی به رتبه چهلم سقوط کرده است. نمک کمتری دارند.» البته سرطان معده همچنان کشنده ترین سرطان در بین مردان و زنان ایرانی است.

محمد اسماعیل اکبری ادامه می دهد: سرطان روده بزرگ بعد از پروستات رتبه دوم را به خود اختصاص داد. یکی یکی از دلایل این رفتار ماست. شاید هیچ کس آخرین روزی که سبزیجات خورده را به یاد نیاورد. به همین دلیل مدفوع در معده باقی می ماند و فلور میکروبی مختل می شود.

این متخصص می گوید: تعداد برخی از انواع سرطان ها مانند سرطان تیروئید نیز رو به افزایش است زیرا اکنون می توانیم این نوع سرطان را زودتر تشخیص دهیم.

وی با بیان اینکه چهار نوع سرطان مختص زنان است، می گوید: سرطان رحم، سرطان دهانه رحم، سرطان تخمدان و البته سرطان سینه. بین سرطان دهانه رحم در کشور ما با سرطان دهانه رحم در کشورهای دیگر دنیا به خصوص کشورهای غربی تفاوت وجود دارد. اگرچه این سرطان یک نوع سرطان برای زنان است، اما چهارمین سرطان کشنده جهان در میان کل سرطان های زنان و مردان به شمار می رود، در حالی که میزان مرگ و میر در ایران جزو ده سرطان اول نیست، علاوه بر آن سرطان دهانه رحم نیز وجود دارد. در ایران 10 سال از کشورهای غربی پیرتر است، در حالی که ما 10 سال از سایر کشورها در تشخیص انواع سرطان جوان تر هستیم. چون جمعیت ما هنوز به سن پیری غربی ها نرسیده است. دلیل این مشکل تفاوت های فرهنگی است. ویروسی به نام HPV وجود دارد که یک ویروس زگیل‌زای انسانی است. این ویروس باعث سرطان دهانه رحم می شود، اما این بدان معنا نیست که عامل دیگری باعث سرطان دهانه رحم نمی شود. در غرب، زنان به تزریق واکسن HPV تشویق می شوند، زیرا آنها قبل از ازدواج رابطه جنسی دارند و پس از ازدواج با هم پیوند برقرار می کنند. با این حال، افرادی که این واکسن را تزریق می‌کنند، فکر می‌کنند در حالی که سایر عوامل سرطان همچنان پابرجا هستند، می‌توانند رابطه جنسی داشته باشند. من نگرانم که این فرهنگ در ایران جا بیفتد و دختران را تحت تأثیر قرار دهد.

درمان سرطان

این پزشک تاکید می کند: در حال حاضر در کشور ما 70 درصد سرطان ها درمان می شوند، 30 درصد بقیه درمان های لازم را دریافت می کنند و می تواند موفقیت آمیز باشد. این نسبت 70 به 30 در همه کشورهای دنیا یکسان است. ما حدود دوازده سال پیش مطالعه ای انجام دادیم و این نسبت برعکس شد، یعنی در پایان سال فقط 30 درصد درمان شدند، در حالی که الان برعکس است، بنابراین مردم باید کمتر بترسند زیرا هم خودشان و هم علم ما تبدیل شده است. آگاه تر او نسبت به درمان بهبود یافته است.

وی می‌گوید: «پیشگیری از سرطان وظیفه دولت است زیرا متغیرهایی که منجر به سرطان می‌شود روزانه نیست، یعنی مثلاً اگر امشب هوا آلوده باشد فردا سرطان می‌گیرند، معمولاً حدود ۲۰ سال طول می‌کشد تا یک متغیر رخ دهد. ما سلول ها را خراب می کنیم و آنها را به سرطان تبدیل می کنیم.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *