به گزارش مگتو، آمار شیوع سرطان در ایران روند صعودی را نشان می دهد. با این حال دست اندرکاران نظام سلامت کشور وجود سونامی سرطان در ایران را تکذیب می کنند.
مهر وی در گزارشی نوشت: بررسی مطالعات و تحقیقات علمی و میدانی در مورد روند شیوع سرطان در کشور نشان می دهد که در برخی سرطان ها روند صعودی و برخی سرطان ها نیز کمی رنگ پریده هستند. این در حالی است که برخی از کارشناسان حوزه انکولوژی و آنکولوژی از رشد روزافزون سرطان در کشور ابراز نگرانی کرده و خواستار توجه وزارت بهداشت در پیشگیری و کنترل برخی از انواع سرطان هستند.
لیلا مؤدب شاعر، رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در حال حاضر سرطانهای سینه، روده بزرگ، ریه، پروستات و معده از شایعترین سرطانهای کشور هستند و برنامهریزیهایی برای تشخیص زودهنگام انجام شده است.
وی با عنوان این مقاله غربالگری سرطان سینه و روده بزرگ طی چند سال گذشته در کشور انجام شده است، افزود: به زودی غربالگری سرطان ریه و معده برای اولین بار در برخی استان ها انجام می شود که تعداد بیماران در این استان ها بیشتر است.
مؤدب شعار همچنین از بازنگری دستورالعمل تشخیص سرطان دهانه رحم، کولون و پستان در ارگان های تخصصی و علمی خبر داد و گفت: این دستورالعمل به زودی به دانشگاه های علوم پزشکی کشور ابلاغ می شود.
کوروش اعتماد، مدیرکل دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت با اشاره به سرطان یکی وی با بیان اینکه یکی از مهم ترین عوامل مرگ و میر در کشور است، تاکید کرد: پیشگیری از سرطان با ترویج سبک زندگی سالم، انجام معاینات پیشگیرانه و آموزش امکان پذیر است. علاوه بر این، تشخیص زودهنگام سرطان می تواند به افزایش شانس بقا و بهبودی بیماران کمک کند.
وی با تشریح برنامه ملی پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان افزود: این برنامه با هدف کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان در کشور تدوین شده است. این اقدامات شامل اقداماتی مانند غربالگری سرطان سینه و کولورکتال، آموزش جامعه و بهبود کیفیت خدمات تشخیصی و درمانی سرطان است. است.
ادماد با اشاره به معضل سالمندی کشور گفت: با افزایش سن افراد احتمال ابتلا به سرطان افزایش می یابد و این مشکل در سال های آینده سرطان بیشتری را به دنبال خواهد داشت.
سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت در واکنش به سونامی سرطان در ایران گفت: با افزایش امید به زندگی، به طور طبیعی با افزایش سن، تعداد موارد سرطان افزایش مییابد. سرطان.
وی افزود: در کنار سن، عوامل دیگری مانند عوامل ژنتیکی، آلودگی محیطی، آلودگی هوا و مواد شیمیایی نیز می تواند در ایجاد سرطان موثر باشد.
معاون رئیس جمهور وزارت بهداشت گفت: گفته می شود با سونامی سرطان مواجه هستیم اما این موضوع صحت ندارد و بیشتر موارد سرطان در اروپا است.
راحله معین آرا فوق تخصص جراحی عمومی و فوق تخصص جراحی پلاستیک گفت: سرطان سینه یکی این یکی از شایع ترین علل تومورهای بدخیم در زنان و مرگ و میر ناشی از سرطان در زنان است.
وی افزود: بر اساس آمار منتشر شده در سال 2023، از هر هشت زن، یک زن در طول زندگی خود در معرض این سرطان قرار می گیرد، به این معنا که شیوع سرطان سینه در زنان 13 درصد برآورد شده است. البته این بیماری در مردان نیز ممکن است رخ دهد، اما شیوع آن بسیار کمتر است، تقریباً 1 نفر از هر 833 نفر.
علی قنبری مطلق، متخصص خون و سرطان، میزان ابتلا به سرطان در ایران را متوسط جهانی دانست و گفت: سالانه حدود 155 هزار نفر به تعداد بیماران سرطانی کشور اضافه می شود.
وی افزود: میزان ابتلا به سرطان در ایران در دو دهه آینده افزایش چشمگیری خواهد داشت، بنابراین شاهد افزایش 115 درصدی ابتلا به سرطان خواهیم بود.
قنبری مطلق با عنوان این مطلب که میزان ابتلا به سرطان در کشورهای در حال توسعه بسیار بیشتر از کشورهای توسعه یافته خواهد بود، ادامه داد: مهمترین عامل بروز سرطان در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران، افزایش امید به زندگی است که منشأ خود را دارد: این مبارزه با بیماری های عفونی است که طول عمر انسان را افزایش داده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با عنوان این مقاله با بیان اینکه امید به زندگی در کشورهای پیشرفته به اوج خود رسیده است، افزود: عوامل دیگری نیز در افزایش موارد سرطان نقش دارند که از آن جمله می توان به سبک زندگی ناسالم و تأثیرات محیطی اشاره کرد. ” عوامل . .
این متخصص خون و سرطان به عوامل محیطی اشاره کرد و گفت: آلودگی هوا و آب از عوامل اصلی ابتلا به سرطان است. در شهرهایی با بیش از 100 هزار نفر جمعیت، میزان تولید گازهای مضر در هر متر مکعب هوا 115 میکروگرم است در حالی که میانگین جهانی 63 میکروگرم است. علاوه بر این، استفاده از سوخت های نامناسب که منجر به تولید گازهای سمی می شود، دو برابر میانگین جهانی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین با اشاره به شایع ترین سرطان ها در مردان و زنان ایرانی افزود: در مردان سرطان پروستات و سرطان سینه شایع ترین و در هر دو جنس سرطان سینه شایع ترین است.
وی افزود: تا سال 95 سرطان معده اولین سرطان شایع در مردان بود و با توجه به عواملی که توضیح داده شد سرطان پروستات اول و سرطان معده در رتبه دوم قرار داشت.
۴۷۲۳۶