در یک مطالعه جدید، دانشمندان نشان داده اند که فشار مالی علاوه بر سلامت روان، می تواند اثرات منفی دیگری نیز بر افراد داشته باشد. بر اساس این مطالعه توسط محققان انگلیسی، استرس ناشی از کمبود پول با تغییرات بلندمدت در شاخص های کلیدی سلامت مرتبط است. از جمله در ارتباط با سیستم ایمنی بدن انسان، سیستم عصبی و سیستم هورمونی.

محققان دانشگاه کالج لندن (UCL) و کالج کینگ در بریتانیا می گویند که مطالعه آنها اولین مطالعه ای است که با استفاده از داده های نزدیک به 5000 فرد مسن 50 ساله بررسی می کند که چگونه انواع مختلف استرس مزمن با نشانگرهای سلامت در گروه های سنی بالاتر مرتبط است.

از میان تمام شش عامل استرس‌زای رایج مورد بررسی در این مطالعه (شامل فشار مالی، مراقبت، ناتوانی، غم و اندوه، بیماری و طلاق)، فشار مالی با خطرناک‌ترین تغییرات درازمدت سلامت همراه بود.

خطر استرس مالی

درجه خطر احتمالی مواجهه های فوق با استفاده از چهار بیومارکر خون مورد بررسی قرار گرفت. هورمون کورتیزول که در پاسخ به استرس تولید می شود، پروتئین واکنشی C (CRP) و فیبرینوژن که به عنوان فاکتورهای ایمنی در پاسخ به التهاب عمل می کنند و پروتئین مرتبط با فاکتور رشد شبه انسولین 1 (IGF-1). با پیری و طول عمر

شرکت‌کنندگان در مطالعه گزارش دادند که اغلب بیشتر تحت استرس قرار می‌گرفتند و کسانی که فقط مشکلات مالی را تجربه می‌کردند تقریباً 60 درصد بیشتر احتمال داشت که چهار سال بعد دچار افسردگی شوند. یکی تغییرات مخاطره آمیز را تجربه کنید. علاوه بر این، این احتمال با هر استرس اضافی مانند طلاق 19 درصد افزایش می یابد.

همچنین لازم به ذکر است که عوامل ژنتیکی، اجتماعی-اقتصادی، سن، جنسیت یا سبک زندگی در این تحقیق در نظر گرفته نشده است.

در این مطالعه استرس مالی، غم و اندوه و بیماری طولانی مدت بیش از سایر عوامل باعث تغییرات طولانی مدت در نشانگرهای ایمنی و عصبی شد. به گفته دانشمندان، این نشان دهنده اثرات فیزیکی پایدار استرس مزمن است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *