بعدی علل درد گوش خارجی

بعد- قسمت بیرونی گوش از پوست و غضروف تشکیل شده است که در دو طرف سر (لاله گوش) می بینیم. وقتی در مورد گوش خارجی صحبت می کنیم، بیشتر ما به لاله گوش فکر می کنیم. از نظر علمی، مجرای گوش بخشی از گوش خارجی محسوب می شود. درد لاله گوش به دلایل زیادی رخ می دهد و اغلب با قرمزی و تورم همراه است که اولین علائم مشکل در گوش است. گاهی اوقات درد می تواند به دلیل وجود مشکل در گوش میانی، مجرای شنوایی یا مجرای گوش که تا گوش خارجی امتداد دارد ایجاد شود. گاهی اوقات درد یا حساسیت لاله گوش به طور کامل از لاله گوش منشأ می گیرد بدون اینکه سایر قسمت های گوش را تحت تأثیر قرار دهد.

آناتومی گوش خارجی

طبق گفته فرارو، لاله گوش یک پسوند نسبتاً بزرگ است که در هر طرف سر قرار دارد. در برخی افراد این قسمت از گوش بزرگ است و نقش مهمی در شنوایی دارد. زیرا امواج صوتی را به سمت مجرای گوش هدایت می کند. لاله گوش از غضروف پوشیده شده با پوست تشکیل شده است. اگرچه گوش انسان در یک مکان ثابت قرار دارد، اما عضلات گوش برخی افراد به گونه ای است که می توانند گوش را حرکت دهند (مانند استن لورل). حرکت گوش در این انسان ها در مقایسه با سایر پستانداران بسیار کم است. درد لاله گوش ممکن است تمام یا تنها بخشی از غضروف را درگیر کند.

پنج قسمت در لاله گوش وجود دارد که به نام های مارپیچی، مارپیچ متضاد، پوسته، تراگوس، مجرای گوش مستقیم و خارجی شناخته می شود. قسمت های دیگری روی لاله گوش وجود دارد که عموماً اهمیت پزشکی دیگری ندارند. با توجه به اینکه مچ پا عمدتاً پوست و غضروف است، درد نیز به این ساختارها باز می گردد. آسیب، عفونت، آلرژی، سرطان و سایر بیماری های پوستی غضروفی برخی از علل آسیب گوش یا درد لاله گوش هستند.

حساسیت و درد

درد یا حساسیت در لاله گوش گاهی اوقات می تواند به دلایل ساده ای مانند خوابیدن روی یک سطح سخت یا تکیه دادن طولانی مدت به یک طرف گوش ایجاد شود. درد مداوم یا عود کننده همیشه باید بررسی شود. زیرا این احتمال وجود دارد که به دلایل جدی مانند سرطان ایجاد شود. با وجود اینکه هیچ آسیبی به آن وارد نشده است.

شوک یا ضربه

آسیب گوش شایع ترین علت حساسیت و درد لاله گوش است. این آسیب معمولاً به صورت سوراخ شدن گوش یا ضربه سخت به گوش رخ می دهد. اگر ضربه شدید نباشد، التهاب کوتاه مدت است و بدون نیاز به هیچ درمانی فروکش می کند. درد و حساسیت ممکن است برای مدتی پس از درمان ادامه یابد.

آسیب می تواند ناشی از نیروهای مکانیکی، شیمیایی یا الکترومغناطیسی باشد. آفتاب سوختگی یکی از علل شایع آسیب لاله گوش است. همچنین می تواند در صورت قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش در اتاق های برنزه رخ دهد. این به عنوان آسیب نوری شناخته می شود و به احتمال زیاد بر افرادی با پوست روشن تأثیر می گذارد. آسیب ناشی از تابش گوش در افرادی که برای سرطان های نزدیک سر و گردن تحت درمان قرار می گیرند، بسیار افزایش می یابد.

عفونت

گوش شناگر اغلب درگیر عفونت گوش خارجی است. این عفونت مجرای گوش را تحت تأثیر قرار می دهد و ممکن است لاله گوش نیز ملتهب شود. با این حال، عفونت های لاله گوش با سوراخ های عفونی یا عفونت های ثانویه ناشی از بیماری های پوستی شایع تر است. بیشتر این عفونت‌ها به دلیل وجود باکتری‌هایی هستند که به طور طبیعی روی پوست یافت می‌شوند و فرصتی برای عفونت پوست فراهم می‌کنند.

آلرژی

واکنش های آلرژیک زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به مواد بی ضرر (حساسیت زا) واکنش نشان دهد. وقتی نوبت به گوش می رسد، این آلرژن ها معمولاً با پوست گوش در تماس هستند. گوشواره ساخته شده از فلزات خاص یکی یکی از حساس ترین عوامل آلرژی گوش است. خارش، سوزش، درد، تورم و قرمزی علائم معمول هستند. گوش محل رایجی برای کهیر است که به نظر می رسد یک پاسخ آلرژیک باشد. اگرچه علت دقیق کهیر ناشناخته است.

بیماری های پوستی

درماتیت آتوپیک یک بیماری پوستی شایع است که معمولا در اوایل دوران کودکی رخ می دهد. این بیماری بیشتر در چین و چروک های پوست و لاله گوش دیده می شود. به خصوص ناحیه مورد نگرانی پشت گوش است. رینیت آلرژیک و آسم ممکن است با درماتیت آتوپیک نیز رخ دهد.

درماتیت تماسی التهاب پوستی است که با التهاب یا حساسیت همراه است. درماتیت تماسی ممکن است با هیچ ماده ای که می تواند پوست انسان را تحریک کند همراه نباشد. حتی قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آب نیز می تواند آزاردهنده باشد. در مورد درماتیت تماسی آلرژیک، بدن به مواد مضر (آلرژن ها) مانند فلزات خاصی که در گوشواره، رنگ مو یا شامپو استفاده می شود، واکنش نشان می دهد.

درماتیت فوتوالرژیک که گاهی به عنوان کهیر خورشیدی یا فتودرماتیت شناخته می شود، یک بیماری پوستی است که در اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید ایجاد می شود. در حالی که نور شدید خورشید می تواند به پوست آسیب برساند، در درماتیت فوتوالرژیک، خورشید با مواد شیمیایی موجود در پوست واکنش نشان می دهد. این مواد می توانند شامل برخی داروها، برخی از انواع صابون و حتی ضدآفتاب ها باشند.

پسوریازیس یک بیماری پوستی خود ایمنی است که با ضخیم شدن پوست و تشکیل پلاک های سفید نقره ای مشخص می شود. این بیماری می تواند تمام قسمت های پوست از جمله گوش را درگیر کند. یکی یکی از جاهایی است که او بیشترین رنج را می کشد. به خصوص زمانی که پسوریازیس پوست سر وجود دارد. برخی از داروها برای درمان پسوریازیس استفاده می شود که نقش مهمی در درماتیت فوتوالرژیک دارد.

بیماری های غضروف

پلی کندریت یک بیماری خودایمنی است که غضروف تمام قسمت های بدن از جمله مفاصل آسیب دیده را درگیر می کند. از آنجایی که گوش ها از غضروف تشکیل شده اند، پلی کندریت راجعه ممکن است در 9 مورد از 10 مورد ایجاد شود. پلی کندریت بیشتر در افراد 50 تا 60 ساله دیده می شود. تشخیص این بیماری که علت آن مشخص نیست با نمونه گیری امکان پذیر است.

بیماری وینکلر بیماری است که زمانی رخ می دهد که تورم دردناکی در قسمت بالایی گوش به دلیل فشار یا آسیب ایجاد شود. این شامل استرس مکانیکی مانند استفاده از تلفن همراه یا آسیب خورشید است. این بیماری به عنوان کندرودرماتیت ندولار مزمن لاله گوش (CNHC) نیز شناخته می شود. این اهمیت گاهی اوقات می تواند نامشخص باشد. در این حالت ضایعه خوش خیم است.

سرطان هایی که باعث درد می شوند

گوش محل غیرعادی برای سرطان است. به خصوص سرطان های پوست مانند کارسینوم سلول بازال و کارسینوم سلول سنگفرشی. این ناحیه مانند سایر قسمت های بدن مانند صورت و دست ها در معرض نور خورشید قرار دارد. علاوه بر این، کرم ضد آفتاب ممکن است برای بسیاری از نواحی مانند دست، گوش و پا استفاده نشود.

البته قرار گرفتن در معرض نور خورشید تنها عامل خطر نیست. قرار گرفتن در معرض اشعه و حتی عفونت مزمن گوش می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.

منبع: هیجان سالم
وب سایت فرادید

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *