به گزارش خبرگزاری همدان بازتاب آنلاین، خسرو محمدی در گفت وگویی با اعلام این خبر افزود: این کتیبه مدتی پیش کشف و پس از تکمیل بحث های مربوطه و طی مراحلی که با هماهنگی اداره کل میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی کشور انجام شد، در اختیار مردم قرار گرفت. “
وی افزود: امامزاده احمد منطقه سیدان یکی این مکان یکی از مکان های متبرکه شهرستان اسدآباد در استان همدان است و با وجود اینکه این مکان ده ها سال پیش بازسازی شده و ظاهر آن تغییر کرده است، هنوز کتیبه ای معتبر ۷۷۲ ساله از آن وجود دارد که نشان می دهد نام روی آن است. «احمد» حکاکی شده است. زمان به اندازه امروز معروف و قابل اعتماد بود.
مسئول موزه وقف استان همدان با اشاره به اینکه این کتیبه با «بسم الله الرحمن الرحیم» شروع و متن اصلی آن آیه 30 سوره فصلت است، گفت: مضمون آیه در وصف کسانی است که توکل به خدا داشتند. تنها باشند و به ایمان خود پایبند باشند.
وی با اشاره به اینکه در این آیه به مؤمنان ثابت قدم توصیه شده است که در برابر مصائب و مشکلات نترسند و غمگین نباشند که وعده خدا حق است و بهشت از آن آنهاست، خاطرنشان کرد: در انتهای کتیبه صاحب قبر است. زاهد نیز نامیده می شود. صالح و محقق تاریخ 673 میلادی را بر آن شرح داده و نوشته اند.
محمدی یادآور شد: این تاریخ مصادف با سال های سلطنت اباقاخان مغول است که در سال 680 میلادی در همدان درگذشت و بر اساس برخی منابع تاریخی احتمالاً در مقبره شاهزاده حسین (ع) همدان به خاک سپرده شده است.
مسئول موزه وقف استان همدان تاکید کرد: در همدان اثر دیگری از دوره این پادشاه مغول وجود دارد که نسخه خطی نهج البلاغه کتابخانه وقف بهاءالملک است که در آنجا وقف نگهداری می شود. موزه ولایت شهر همدان حفظ می شود.
محمدی با بیان اینکه موزه وقف همدان اولین و غنی ترین موزه وقف در کشور است، گفت: تاکنون هفت اثر آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
46