به گزارش بازتاب آنلاین از خوزستان سید عادل مولا معاون مدیرکل محیط زیست استان خوزستان روز دوشنبه در مراسم روز جهانی تالاب ها در شادگان گفت: تالاب ها فارغ از ماهیت و وجود در یک منطقه جغرافیایی کارکرد و خدماتی برای طبیعت و محیط زیست دارند. نبود آنها می توانند صدمات شدیدی به زمینه های طبیعی و بیولوژیکی وارد کنند.
وی بهره گیری از مهارت های مردمی را رمز موفقیت در مقابله با مشکلات زیست محیطی دانست و افزود: اگر مشکل تالاب شادگان از این طریق حل شود کمک موثری به حفظ محیط زیست خواهد کرد.
معاون مدیرکل محیط زیست استان خوزستان گفت: اگر به سمت مشارکت مردمی حرکت نکنیم هر روز بحران های زیست محیطی جدیدی را تجربه خواهیم کرد.
مولا با بیان اینکه ارزش تالاب ها از هر اکوسیستم دیگری بیشتر است، گفت: تالاب ها نقش اساسی در حفظ آب، کشاورزی و حاصلخیزی خاک دارند.
وی افزود: خشکسالی یکی یکی از تهدیدات تالاب هاست، اما به دلیل عدم مدیریت عاقلانه در ایران به دلیل عدم توجه به قوانین طبیعی در ایران، خطرناکتر از خشکسالی است.
مولا تصریح کرد: با توجه به شرایط خشکسالی موجود و تحولات بی رویه مردم از این تحولات ناپایدار رنج می برند و با مشارکت آنها این شرایط به حداقل می رسد.
تالاب بین المللی شادگان با مساحتی بیش از 500 هزار هکتار در جنوب خوزستان قرار دارد و بزرگترین تالاب کشور است که در فهرست تالاب های بین المللی قرار گرفته است.
این تالاب از طریق مصب های متعدد به خلیج فارس متصل است که دارای آب های شیرین، شور و شور است و محیط مناسبی را برای انواع آبزیان، پرندگان، جوندگان، حیوانات اهلی و وحشی فراهم می کند.
تالاب شادگان در پاییز هر سال میزبان همه گونه های پرندگان آبزی و مهاجر آبزی از مناطق سردسیر سیبری، روسیه، آسیای میانه و داخل کشور ایران است.
تالاب شادگان به دلیل آب و هوای معتدل در فصل زمستان، زیستگاه بیش از 110 گونه گیاهی، 174 گونه پرنده بومی و مهاجر شامل گیلانشاه و اردک مرمری، 36 گونه پستاندار، سه گونه دوزیست و 9 گونه خزنده است.
تالاب بین المللی شادگان از شمال به شادگان، از جنوب به رودخانه بهمنشیر و از غرب به جاده دارخوین، آبادان و خورموسی محدود می شود.