رئیس مرکز تحقیقات پوست و مو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نسبت به عوارض رنگ کردن مکرر مو هشدار داد.
به گزارش خبرنگار مهر رضا رباطی، افراد باید از لوازم آرایشی مانند رنگ مو به صورت متعادل استفاده کنند، گاهی اوقات رنگ کردن مکرر می تواند ریشه موها را تحت تاثیر قرار دهد و منجر به خشکی مو، آسیب جدی به ساقه یا موخوره شود.
توجه داشته باشید که انواع روش های ترمیم مو مانند کراتینه، پروتئین درمانی و سایر نام هایی که برای صاف کردن مو استفاده می شود، تاثیری در رشد مو ندارند، این روش ها باعث رشد و تراکم مو نمی شوند، فقط پوشش یک ساقه موی خاص بهبود می یابد.
رباطی با تاکید بر اینکه باید به نکاتی مانند مواد مورد استفاده در فرآیند کراتینه شدن مو و حفظ تعادل در تکرارها توجه شود، ادامه داد: حدود یک سال پیش مقاله ای در مجله منتشر شد. یکی در معتبرترین مجلات علمی جهان منتشر شده است که افرادی که به طور متناوب و بیش از حد از محصولات صاف کننده مو استفاده می کنند، بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم هستند. البته این موضوع به بررسی رابطه اولیه این جمعیت پرداخته است، اما این تحقیقات اولیه ممکن است به هشداری برای ممنوعیت استفاده بیش از حد از این مواد نیز منجر شود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: نژادها و جمعیت هایی که اکثر افراد موهای مجعد یا ناهموار دارند از مواد حاوی کراتین استفاده می کنند و بررسی ها نشان می دهد که ابتلا به سرطان دهانه رحم در این نژادها بسیار بیشتر است. این موضوع همچنان در حال بررسی است و تایید نهایی نشده است، اما میزان مصرف این مواد هنوز باید کنترل شود.
وی همچنین با بیان اینکه استفاده از رنگ مو ممنوع است، تصریح کرد: استفاده از رنگ مو منع مطلق ندارد، اما توصیه می شود در دوران شیردهی و بارداری تا حد امکان کمتر از این مواد شیمیایی اضافی وارد بدن شود. البته نکته این است که ترکیبات رنگ به خودی خود به ویژه در ماههای پایانی بارداری موضوع چندان نگران کنندهای نیست، موضوع افزودنیهایی است که به این مواد اضافه میشود..
رئیس مرکز تحقیقات پوست و مو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی املاح فلزی موجود در برخی از محصولات آرایشی مو را خطرات جدی برای انسان بیان کرد و افزود: حداقل کاری که می توان انجام داد استفاده از انواع مجاز این مواد است. محصولات محتویات آن باید مشخص باشد و از این مواد در شرایط خاص و با احتیاط استفاده شود.
وی همچنین با اشاره به آسیب های دیگری که به پیاز مو وارد شده و افزود: به عنوان مثال افزودن شاخه مو به منظور حجم دادن به موهای سر در صورتی که با فشار زیاد همراه باشد می تواند آسیب جدی وارد کند. مو علاوه بر این، فشار و تنش اعمال شده برای بستن مو به طور مداوم یا برای ساعات طولانی می تواند آسیب جدی به فولیکول ها و ریشه های مو وارد کند.