مهرداد سراجی رئیس ستاد انتخابات جماران گفت: جبهه سیاسی جماران مانند گذشته در نظر دارد در انتخابات مجلس خبرگان رهبری و انتخابات شورای اسلامی و شورای اسلامی حضور فعال و موثر داشته باشد. جوانان و نخبگان کشور با بستری برای عمل عاقلانه تضعیف شده، حتی اسلام این نظام را تحت تأثیر قرار خواهد داد. علاوه بر این، تضعیف انتخابات در این کشور نیز امنیت آن را به خطر می اندازد و منجر به هرج و مرج، ناامنی و ناآرامی می شود.
وی با بیان اینکه “اعمال آرای رئیس جمهور به معنای دموکراسی و حاکمیت مردم در اداره کشور است”، خاطرنشان کرد: جماران که در این زمینه احساس مسئولیت می کند، آماده است تا برای رسیدن به رای پرشور تلاش کند. با مشارکت همه مردم، افراد با دیدگاه ها و سلیقه های مختلف. .
سخنگوی حزب اعتدال: نامزد ائتلافی و لیستی نداریم/ صدا و سیما و دولت فقط پیگیر تبلیغات انتخاباتی بین اصولگرایان است.
الویری: در حال حاضر سخت ترین روزهای زندگی ام را می گذرانم/ اقتصاد کشور گروگان سیاست خارجی شده است
مجید انصاری: رد صلاحیت آقای علوی تحقیر نظام بود/ به رئیسی گفتم ساعتی را برای برجام تلف نکن/ اگر جریان اصلاحات مرده پس چرا از نامش می ترسی؟
رئیس ستاد انتخابات جماران گفت: همه جوانان و نخبگان فعال در جماران وظیفه خود می دانند که در شرایط خاص کشور برای انتخابات آماده شوند. اسفند انشالله همه تلاش خود را بکنند تا چهار رکن برگزاری انتخابات مورد تاکید مقام معظم رهبری، یعنی با بهترین کیفیت باشد.
وی تصریح کرد: جنبش جماران بر خلاف برخی از سیاستمداران به ویژه آنهایی که می خواهند مردم را از اداره کشور کنار بگذارند و در رأس همه امور بنشینند، معتقد به ارتقای نقش همه جریان ها، گروه ها و احزاب با سلیقه های مختلف و اتخاذ تصمیم است. مشاهده می کند و بستری برای مشارکت همه فراهم می کند. این جامعه است.
وی درباره عملکرد این پویش گفت: سازمان جماران در سطوح مختلف کشور فعال است و مشکلات و دغدغه های کشور را به صورت کلی و همه جانبه دنبال می کند و این بدان معناست که جماران برای حوزه های انتخابیه سراسر کشور و در برخی از حوزه ها برنامه ریزی دارد. مناطق نیز کاندیدای فعال دارد
سراجی با بیان اینکه جماران در 22 حوزه تهران کانون فعال انتخاباتی را تشکیل می دهد، گفت: این پویش مردمی با توجه به وسعت حوزه انتخابیه تهران، اسلامشهر، ری و فردیس برنامه انتخاباتی ویژه ای دارد.
وی در خاتمه با دعوت از همه گروهها، احزاب و تشکلها برای حضور و حضور پرشور در انتخابات، تصریح کرد: جماران در روزهای آینده برنامههای متنوعی از جمله برگزاری مناظرههای فنی و فنی در حوزههای اجتماعی و سیاسی و همچنین برگزار میکند. برگزاری انتخابات. کنفرانس ها و سخنرانی ها در آن دستور کار خاص خود را دارد. مطمئنم مردم سرافراز ما با حضور گسترده خود در مراسم و همایش های جماران فضای کشور را برای انتخابات پرشور آماده خواهند کرد.
میانگین مشارکت مردم در انتخابات 30 درصد است
حسین کنعانی مقدم، فعال سیاسی اصولگرا نیز در گفت و گو با خبرنگار ایلنا درباره پیش بینی حضور مردم در انتخابات و اعلام بهنار مبنی بر اینکه نرخ مشارکت در تهران زیر 20 درصد خواهد بود، گفت: مشارکت یک فرآیند و فرآیندی زمان بر است. فکر نمی کنیم این موضوع بتواند در عرض چند ماه نرخ مشارکت را افزایش دهد. مگر اینکه اتفاقات بسیار نادری با گفتمان جدیدی رخ دهد و مردم را به صحنه بیاورد. آنچه من بر اساس آمار دارم با آنچه برخی به جای نظرسنجی می گویند متفاوت است. من تمام انتخابات گذشته بعد از پیروزی انقلاب اسلامی را آزمایش علمی کرده ام.
وی افزود: من روش الیوت را که روشی برای مطالعه روندها است، اجرا کردم و آمار نشان میدهد که آستانه انتخابات همیشه 30 درصد بوده است که عمدتاً مربوط به رایگیری سازمانیافته احزاب، گروهها و سازمانهای سیاسی است که مردم به تمایل خود رای میدهند. نسبت به احزاب تو تصمیم بگیر. ما 70 درصد آرای خاکستری را داریم و از این میزان 30 درصد در انتخابات فراز و نشیب هایی داشت که منجر به میدان شد و گاهی حضور مردم را به 60 درصد رساند و گاهی باعث ناراحتی شد، بنابراین بخشی دیگر از خاکستری ها رای در رای گیری شرکت کرد. در شرایط موجود، این 30 درصد اکثراً به خواسته های خود نمی رسند و منتظر حادثه ای هستند تا تصمیم به رای گیری بگیرند.
این فعال سیاسی اصولگرا تصریح کرد: امروز یک فضای منجمد و منجمد در آنها به وجود آمده است و 40 درصد مردم به این موضوع اهمیت نمی دهند که چه کسی رئیس جمهور است و چه کسی در دست مجلس است و به جای ثروت به دنبال آن هستند. و صلح امنیت و معیشت خود را به دست بیاورند و این مجلس یا این رئیس جمهور اصلاح طلب باشد، چه اصولگرا باشد و چه مستقل، برای آنها چندان موثر نیست. به همین دلیل باید به آمار شعب اخذ رای موثق توجه کرد و نمی توان آمار گمانه زنی در این زمینه ارائه داد.
کنعانی مقدم در پاسخ به این سوال که چه کسانی و چه عواملی در کاهش مشارکت رای دهندگان نقش داشته اند، پاسخ داد: «عوامل مختلفی وجود دارد که مردم را از آمدن و استفاده از این حق قانونی شهروندی خود برای رأی دادن بازمی دارد.» بخشی از آن مربوط به بازگشت معیشت است. بخش دیگر اعتماد آنها به عملکرد جناحهای سیاسی است که رأی مردم را به دست آوردند و پس از روی کار آمدن از وعدههای خود سرپیچی کردند. به گفته حافظ «قابیل در محراب و منبر خودنمایی میکنند، وقتی به خلوت میروند این کار را میکنند»، یعنی به خواستههای مردم توجه نکردهاند و این دلایل باعث ضرر مردم میشود. اعتماد آنها به گروه ها و جناح های سیاسی از دست می رود و در زمان انتخابات که بهار احزاب و تشکل های سیاسی است، در زمستان می خوابیم.
وی در پاسخ به این سوال که برای افزایش نرخ مشارکت با توجه به زمان باقی مانده تا انتخابات چه باید کرد، گفت: انتخابات سه رکن دارد. منتخب، انتخاب کنندگان و تنظیم کنندگان. نامزدهای منتخب، نامزدهای انتخاباتی هستند. به نظر می رسد شورای نگهبان بردباری قهرمانانه خود را اعلام می کند و رای دهندگان را اندکی خوشحال می کند تا کسانی که می خواهند به تناسب نامزدهای خود در انتخابات شرکت کنند، مانعی بر سر راه آنها نداشته باشند. رای دهندگان همان مردم هستند. به نظر می رسد شفاف سازی فضای سیاسی و رقابتی کردن آن می تواند مشوق مشارکت باشد و اگر شخص یا جریانی بتواند در عین حال گفتمان جدیدی را برای جذب مردم پیش ببرد، در صورت انتخاب آن جناح یا اندیشه، تغییر اساسی رخ می دهد. این مبنایی است که مردم برای رأی دادن می روند.
کنعانی مقدم افزود: بر اساس راهکارهای چهارگانه رئیس جمهور، دستگاه های اجرایی و نظارتی باید امنیت انتخابات و ایجاد فضای رقابتی و مشارکت حداکثری را تضمین کنند. اگر موانع مشارکت را برطرف کنند، امکان تغییر نرخ مشارکت وجود دارد.
وی در پاسخ به این سوال که وضعیت فعلی حضور در رایدهندگان را چگونه ارزیابی میکنید، پاسخ داد: قبلاً پیشنهادی به وزارت کشور داده بودم، اما رعایت نشد. این موضوع اطلس سیاسی کشور است. کشور ما با تنوع سیاسی مواجه است. در برخی مناطق مشارکت مردم در انتخابات 60 تا 70 درصد و حتی بیشتر است، اما در برخی مناطق اینطور نیست و کمتر از 30 درصد است. مثلا تهران یکی یکی از کلانشهرهایی است که قرار است 30 نماینده در آن انتخاب شوند، اما مردم بسیاری از نمایندگان را نمی شناسند. حالا اسامی نمایندگان تهران را از مردم بپرسید، به جز چهار پنج نفر نمی دانند و با اینکه در انتخابات شرکت کردند و رای دادند، نمی توانند بیشتر بگویند. به نظر می رسد اگر به طور میانگین بحث را دنبال کنیم و بخواهیم بگوییم که کشور چند درصد از رای مشارکت را دارد، بیش از 30 درصد نخواهد بود. در بعضی جاها نرخ مشارکت می تواند 50 تا 60 درصد باشد اما در کل اگر بخواهیم میانگین بگیریم 30 درصد واجد شرایط است.
این فعال سیاسی اصولگرا افزود: به آقایان رئیسی و وحیدی شعار دادم که به آن توجه کنند: من رأی می دهم پس هستم. دیگر در عرصه سیاسی کشور حضور نداشته باشند زیرا اصل دموکراسی را در کشور نفی کرده است.
نمایندگان حزب موتلفه در جریان مذاکرات انتخاباتی با گروه های اصولگرا
تسنیم همچنین گزارش داد؛ حزب متحد اسلامی یک گروه هفت نفره را برای مذاکره با دیگر گروههای اصولگرا تعیین کرده است تا الگویی برای آنچه «وحدت بنیادگرا» تعریف میشود، بیابد.
بر اساس این خبر، گفته می شود این هفت نفر متشکل از لالا افتخاری، محمدکاظم انبارلویی، حسین انوری، محسن زوانت، امیر خجسته، علی افشاری آزاد و یکی دیگر از اعضای حزب ائتلاف در حال مذاکره با شورای ائتلاف، پایداری هستند. جبهه و دیگر گروه های اصولگرا از حزب موتلفه مامور شده اند و تاکنون با برخی از گروه های اصولگرا دیدار کرده اند.
۲۷۲۱۸