یک مقام مسوول در وزارت صمت اظهار داشت: موج جدید برخورد با پوشاک قاچاق در تهران شروع شده است.
به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از مهر در ماه های اخیر بسیاری از تولیدکنندگان پوشاک نسبت به وضعیت بازار شب عید هشدار داده و خواستار برخورد با عرضه کنندگان پوشاک قاچاق در بازار شده اند. پیش از این، طرح مبارزه با برندهای خاص پوشاک قاچاق از سال 2018 آغاز شد و تا پایان سال 2019 به صورت غیر متمرکز ادامه داشت. اما متأسفانه به دلیل عدم تداوم اجرای این طرح، برندهایی که چندین سال است به صورت قانونی وارد نشده و قطعاً از طریق قاچاق وارد کشور می شوند، همچنان به وفور در بازار یافت می شوند و به صورت عمومی عرضه می شوند.
در همین راستا اخیرا اتحادیه تولید و صادرات منسوجات و پوشاک ایران در نامه ای خطاب به مقام معظم رهبری به سهولت ورود پوشاک و سایر کالاها به کشور از طریق اشکال مختلف از جمله گمرک اشاره کرده است. تشریفات عبور از مرز، دریانوردان، تلنجی، مناطق آزاد و با توجه به گستردگی مرزها و نبود گلوگاه، موثرترین راه مقابله با این ویروس بسیار فلج کننده، انجام آن در سطح عرضه است و درخواست کرده اند که اقدامات متقابلی انجام شود. تشدید شود.
در بخشی از این نامه آمده است: هر چند طبق فرمان معظم له، نهادهای متولی مبارزه با قاچاق کالا باید مصمم باشند که اقدامات قاچاقچی کاملاً بلاعوض و همراه با خطر بوده و کالا مورد نظر باشد. قاچاق کالا از مبادی ورودی به محل فروش در بازار باید هدف اقدامات مختلف این مبارزه باشد، متاسفانه اکنون شاهدیم که مقابله در همه زمینه ها رها شده و بازار پوشاک کشور در حال حاضر تحت تاثیر قاچاق بیش از سه میلیارد دلاری که مدیران مربوطه با ارائه آمارهای غلط به جای انجام وظایف خود سعی در کتمان این معضل دارند در حالی که حرکت عملیاتی و مثبتی برای رفع این معضل به ویژه در سطح عرضه وجود ندارد.
آغاز طرح ملی مبارزه با قاچاق توسط عرضه کنندگان پوشاک
حجت الله قاسمی، رئیس اداره بازرسی و کشف کالاهای قاچاق اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان تهران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا. مهر وی با اشاره به اینکه طرح ملی مبارزه با قاچاق پوشاک آغاز شده است، گفت: در پی ابلاغ ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وزارت حراست با همکاری فراجا طرح مبارزه با برخی برندهای کالای قاچاق را آغاز کرده است. تن پوش.
وی افزود: این طرح از امروز در سطح عرضه آغاز شده و به طور قطع با 125 برند محرز ذکر شده در ابلاغیه وزارت حراست برخورد خواهد شد. همچنین در خصوص برخورد با پوشاک قاچاق طی جلسات متعددی که با روسای مجتمع های بزرگ تجاری شهر تهران داشتند، به آنها اطلاع رسانی و تذکر داده شد که در اسرع وقت نسبت به جمع آوری برندهای قاچاق اقدام کنند.
رئیس اداره بازرسی و کشف کالاهای قاچاق اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان تهران ادامه داد: علاوه بر جمع آوری برندهای مشکوک به قاچاق در فروشگاه ها، پوسترهایی با نام این برندها نیز جمع آوری شد که باید جمع آوری شود. . با وجود هشدارها، متاسفانه چندین واحد صنفی به عرضه پوشاک قاچاق با برند محرز ادامه می دهند. بارها گفته ایم که مذاکرات قاطعانه انجام می شود و استثنایی وجود نخواهد داشت.
عرضه پوشاک تقلبی و استوک تحت پوشش برندهای معروف.
قاسمی تصریح کرد: مردم بدانند اکثر پوشاک قاچاقی که در حال حاضر در فروشگاه های کشور با نام برندهای معروف عرضه می شود، برندی نیست که در کشورهای دیگر عرضه می شود. در واقع این اجناس به صورت استوک، فله، کیلویی و حتی دست دوم هستند که با یکبار شست و شو با قیمت های بسیار بالا به فروش می رسند و متأسفانه مردم عموماً از عواقب جدی این امر برای سلامتی آگاهی ندارند. . آنها
وی تاکید کرد: به همین دلیل از مردم می خواهیم این مسائل را در نظر بگیرند و بدانند لباسی که با برندهای خارجی در بازار ظاهر می شود، برند اصلی نیست. البته طبق قانون مبارزه با قاچاق کالا، هرگونه پوشاک وارداتی بدون شناسه، اعم از اصل یا تقلبی، کالای قاچاق محسوب می شود.
رئیس اداره بازرسی و کشف کالاهای قاچاق اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان تهران تصریح کرد: برخی از لباس های دارای نشان محرز ممکن است اصل باشند؛ اما بیشتر این لباس ها استوک، فله، کیلویی و «تاناکورایی» است. ورود این کالاها نه تنها به تولید ملی آسیب وارد کرده است، بلکه می تواند از نظر سلامت جامعه را نیز دچار مشکل کند.
وی در پایان این گفتگو گفت: این رویارویی از غرب تهران آغاز شد اما محدود به این منطقه نخواهد بود. بلکه به کل شهر و حتی استان تهران امتداد خواهد داشت.