کسانی که مزاج سرد دارند معمولا احساس سرما می کنند، سوخت و ساز بدنشان پایین است و حرکاتشان کند است.
سید مهدی میر غضنفری، پزشک، عضو هیئت علمی و معاون درمان دفتر طب ایرانی گفت: کسانی که مزاج سرد دارند معمولا احساس سرما می کنند، سوخت و ساز بدنشان پایین است و حرکاتشان کند است.
میرغضنفری ادامه داد: این گونه افراد درونگرا هستند و در شرایط سرد و با خوردن غذاهای سرد اذیت می شوند.
وی با اشاره به اینکه در فصل سرد و آب و هوای سرد مردم مشکلات بیشتری دارند، گفت: مهمترین کار پیشگیری است، این افراد باید از مواردی که حال بدشان آنها را تشدید می کند پرهیز کنند.
میرغضنفری تصریح کرد: افراد سرد مزاج ابتدا مصرف غذاهای سرد را کاهش دهند، مصرف لبنیات را به حداقل برسانند، البته شیر گرم شده و حاوی عسل و زنجبیل نسبت به سایر لبنیات بهتر است. مصرف ماست، کره و پنیر باید به حداقل برسد.
وی تصریح کرد: سالادها بیشتر سرد هستند، مصرف کاهو، خیار و گوجه فرنگی بدن را خنک می کند و افراد باید سالاد را با سبزیجات جایگزین کنند. نعناع و ترخون باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش سرماخوردگی می شود. میرغضنفری گفت: ورزش روحیه را گرم می کند و به همه افراد توصیه می شود. افراد سرد مزاج باید در زمستان مخصوصاً هنگام خواب خود را بپوشانند و سر خود را با کلاه و روسری بپوشانند. زیرانداز باید کافی و مناسب باشد و در صورت امکان احساس شود. اگر از صندلی استفاده شود، مخصوصا برای افرادی که درد مفاصل دارند بسیار مناسب است.
وی گفت: افراد بلافاصله پس از استحمام از خانه خارج نشوند تا باد سرد به آنها نخورد و از کلاه و روسری استفاده کنند و از سینوس های خود مراقبت کنند. گرمای بیش از حد. عسل گزینه خوبی است که باید در آب ولرم حل شود. آب انگور و نوشیدنی هایی مانند بابونه بسیار مناسب است، کشمش و مویز و شیرینی های طبیعی مانند انجیر توصیه می شود.
میرغضنفری در پایان افزود: مزاج طبیعی و ذاتی است و مزاج فرزندی که به دنیا می آید از شکم مادر شکل می گیرد. در سنین پایین تر مزاج گرمتر است و شناخت مزاج شناسنامه سلامت است.