بر اساس گزارش ها احتمال دارد آنفلوآنزا در بهمن‌ماه افزایش پیدا می کند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه اخیرا برخی از موارد سرماخوردگی و آنفولانزا افزایش یافته است، گفت: بهمن ممکن است در این ماه یک اوج کوچک آنفولانزا را تجربه کنیم.

به گزارش ایسنا، شهنام آرشی در خصوص آخرین وضعیت بیماری های تنفسی در کشور از شیوع این بیماری ها در تابستان امسال گفت و گفت: در آن زمان برخی از موارد بیماری های تنفسی ناشی از کرونا و انواع جدید آن بود. و به طور کلی انتظار می رود در ماه های پاییز و زمستان به سویه های آنفولانزا مبتلا می شویم و موارد این بیماری شدیدتر است.

افزایش موارد آنفولانزا اخیرا

او گفت که اغلب در وسط یک مورد آنفولانزا قرار دارد. آبان وی در ادامه افزود: از آذرماه شروع و به اوج خود می رسد و پس از آن به تدریج کاهش می یابد. بهمن این ماه همچنین ممکن است دارای یک اوج آنفولانزای جزئی باشد. امسال همانطور که انتظار می رفت، موارد آنفولانزا و سرماخوردگی چند هفته زودتر شروع شد و در نیمه اول سال ادامه داشت. آذر ماه به حداکثر خود رسید و تعداد موارد به تدریج کاهش یافت.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت افزود: البته در هفته‌های اخیر شاهد افزایش آمار ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا بوده‌ایم که بخشی از آن به تغییرات نظام سلامت و کاهش آب‌وهوا برمی‌گردد. و دما و مقداری از این مربوط به پیک دوم آنفولانزا می باشد که عموماً انتظار می رود بروز آن کم باشد.

فرمود: پس آنفولانزا معمولاً دو قله دارد; یکی آذر ماه به اوج خود می رسد و دیگری بهمن تقریباً افزایش جزئی در تعداد موارد وجود دارد. سرماخوردگی در روزهای اخیر افزایش یافته و برخی موارد آنفولانزا نیز افزایش یافته است.

تقریباً 12 درصد موارد آنفولانزا به دلیل درمان سرپایی سرماخوردگی است

به گفته رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، در حال حاضر حدود 10 تا 12 درصد از سرماخوردگی‌های سرپایی آنفلوآنزا و کمتر از 2 درصد از سرماخوردگی‌ها را کرونا تشکیل می‌دهند.

آمار کرونا در کشور کم است

وی تاکید کرد: در حال حاضر میزان ابتلا به کرونا در اکثر نقاط جهان کم و تقریباً یکسان است. زیرا در ماه‌های تابستان در اکثر نقاط جهان اپیدمی‌هایی داشته‌ایم که سویه‌های مختلف در گردش بوده که مصونیت نسبی در برابر این بیماری ایجاد می‌کند. به طور کلی سویه های در گردش علائم خفیف تری ایجاد می کنند و به همین دلیل افرادی که علائم سرماخوردگی خفیف دارند یا به پزشک مراجعه نمی کنند یا هنگام مراجعه آزمایش نمی دهند و به همین دلیل طبیعتاً در آمار ثبت نمی شوند. بروز کرونا

پایش بیماری های تنفسی در کشور

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بیماری‌های تنفسی از جمله کرونا پایش دقیق می‌شود، گفت: ماهانه صدها مورد سرماخوردگی را در آزمایشگاه‌های مرجع سراسر کشور و دستگاه‌های مربوطه آزمایش می‌کنیم. آمار منتشر می شود و در سایت سازمان بهداشت موجود است.» او وارد دنیا می شود; کاری که همه کشورها انجام می دهند.

آیا نوع JN 1 Corona به ایران رسیده است؟

وی در پاسخ به سوال ایسنا در مورد سویه JN 1 کرونا گفت: این سویه از ماه‌ها پیش در کشورهای اروپایی شیوع دارد و هم‌اکنون بیش از 60 درصد موارد را به خود اختصاص داده است. JN 1 یک سویه به سرعت در حال گسترش است و البته ما انتظار نداریم افرادی که در ماه های اخیر آلوده شده اند به این زودی ها دوباره آلوده شوند. به طور کلی علائم این سویه خفیف است و شرایط خاصی ایجاد نمی کند.

عرشی همچنین با بیان اینکه نوع JN 1 در ایران شناسایی شد، گفت: هر نوع که در کشورهای اروپایی وجود داشته باشد تا چند هفته دیگر به سایر کشورهای همسایه نیز سرایت خواهد کرد. قاعدتاً در کشور ما مانند سایر کشورها انواع سویه های کرونا وجود دارد و ممکن است این سویه در ما نیز وجود داشته باشد اما از آنجایی که تعداد موارد کم است ممکن است خود را نشان ندهد و در آزمایشگاه های منطقه ای شناسایی شود. .

وی با بیان اینکه زمان طلایی تزریق واکسن آنفولانزا به پایان رسیده است، به ایسنا گفت: بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفولانزا نیمه دوم سال است. شهریور طبیعتاً با نزدیک شدن به ماه‌های پایانی سال، گروه‌های هدف 3 تا 4 ماه است که در معرض خطر هستند. به همین دلیل، اگر افرادی هستند که مطمئن باشند آنفولانزا نمی گیرند و در معرض خطر هستند، دی و بهمن آنها همچنین می توانند واکسن را تزریق کنند.

عرشی افزود: امسال در مورد کرونا به گروه های پرخطر و افراد بالای 60 سال تزریق تک دوز را توصیه کردیم. به طور کلی، دستورالعمل های ملی در مورد واکسن کرونا همچنان به قوت خود باقی است.

افرادی که علائم سرماخوردگی دارند باید در خانه بمانند

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در پایان سخنان خود به افراد مبتلا به سرماخوردگی توصیه کرد برای کمک به بهبود وضعیت و پیشگیری از شیوع آن، ۲ تا ۳ روز در خانه بمانند و استراحت کنند. همچنین توصیه می شود بیماران از ماسک استفاده کنند. اگر کودکان و افراد مدرسه‌ای مبتلا باشند و علائم سرماخوردگی در آن‌ها ظاهر شود، این کودکان برای جلوگیری از شیوع بیماری‌های مشابه در کودکان در مدارس و مهدکودک‌ها باید در خانه استراحت کنند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *