روز گذشته با توجه به اتفاقاتی که رخ داد قیمت دلار افزایش پیدا کرد و با قیمت ۵۳ هزار و ۳۰۰ تومان معامله شد،
به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از برترین ها، سایت تجارت نیوز در این خصوص اعلام کرد: قیمت دلار در حالی روند صعودی داشت که اخبار و اتفاقات سیاسی در منطقه از دل معامله گران بازار ارز برخوردار بود. سیگنال های ورود به بازار باعث افزایش تقاضا در بازار فارکس شده است.
بر این اساس قیمت دلار با افزایش 550 تومانی به قیمت 53 هزار و 300 تومان معامله شد.
دیروز قیمت دلار در بازار آزاد با اختلافی نزدیک به 10 هزار تومان نسبت به قیمت دلار در مرکز مبادلات ارز و طلا که نسبت به روز گذشته 53 هزار تومان بود، 53 هزار تومان بود.
بررسی بازار ارز حکایت از حجم بالای تقاضا در مقایسه با عرضه دارد. فعالان این بازار می گویند دلار دو کاناله گران شده و نفسی می کشند تا شروع به افزایش قیمت کنند. آنها علاوه بر اخبار سیاسی نامطلوب، روابط سخت ارزی بانک های عراقی با ایران را در ایجاد روند صعودی قیمت دلار موثر می دانند.
یک دلار چند توماست؟
تحلیلگران بازار فارکس محدوده قیمت دلار فعلی را منطقه جدید معاملاتی برای این اسکناس می دانند. کف موجودی این قبض را 50 هزار تومان و حداکثر قیمت را 53 هزار و 500 تومان تا 54 هزار تومان می دانند. به گفته آنها در صورت عبور از سقف مقاومتی، قیمت دلار می تواند تا محدوده 56 هزار تومان افزایش یابد.
کارشناسان اقتصادی قیمت اسکناس یک دلاری را صعودی می دانند و معتقدند با پراکندگی ارزی سیاستگذار حتی ممکن است به انتهای کانال 51 هزار تومانی بازگردد. اما روند صعودی دلار از همین نقطه آغاز می شود. به نظر می رسد اخبار سیاسی به روند قیمت ها وزن می دهد و همین موضوع در ماه های اخیر بسیاری از معامله گران را به سمت خرید سوق داده است.
روزنامه آرمان ملی در مطلبی درباره پیش شرط های تثبیت نرخ ارز و نقش مدیریت ناکارآمد در بی ثباتی بازار ارز نوشت:
مهمترین وظیفه بانک مرکزی کنترل نرخ تورم و ارز و همچنین تثبیت ارز است. یکی یکی از مهمترین دغدغههای فعالان اقتصادی کشور به شمار میرود که تأثیر بسزایی در معیشت و سفره مردم دارد و طی سالهای گذشته نشان داده است که اقتصاد ایران تقریباً در همه بخشها و بسیاری از بخشها به شدت به نوسانات پولی وابسته است. قیمت کالاها بر اساس نرخ ارز تعیین می شود که در نهایت منجر به افزایش، کاهش و تورم می شود.
از این رو به نظر می رسد بانک مرکزی نیز در نخستین روزهای حضور رئیس جدید بانک مرکزی، «تعیین نرخ ارز» را برگزیده و به گفته فرزین، مقرر شد نرخ مرجع برای تعیین قیمت در مرکز نرخ ارز کشور تعیین شود. ارز و طلای ایران و بر اساس هدف اصلی تلاش برای کنترل منابع و مصارف ارزی و متغیرهای اساسی اقتصاد کشور است. فرزین نرخ ارز در بازار آزاد را عامل افزایش نرخ تورم و در نتیجه اخبار منفی می داند که به هیچ وجه با اقتصاد کشور سازگاری ندارد و به همین دلیل استقرار نظام نرخ ارز شکل گرفت. به همین دلیل به جای نرخ ارز در بازار باید جلوی نرخ غیررسمی ارز را گرفت و از افزایش غیرعادی قیمت کالاها ناشی از اعلام نرخ جلوگیری کرد.نرخ غیررسمی ارز.
اما اینکه آیا این سیاست تاکنون موفق بوده است و تا چه زمانی ادامه خواهد داشت، سوالی است که نیاز به بررسی بیشتر دارد. بدیهی است اجرای چنین سیاست هایی در اقتصاد کشور که سال ها درگیر تحریم ها و همچنین برخی تصمیمات ناکارآمد بوده، می تواند به طور موقت بخشی از التهابات بازار ناشی از عزم بانک مرکزی را کاهش دهد. کاهش پیامدهای منفی بر متغیرهای اقتصادی، اما قطعاً نباید از این نکته غافل شد که تغییر رژیم پولی به چند عامل مهم بستگی دارد، از جمله؛ توسعه، اصلاح زیرساخت های اقتصادی و تغییر سیاست ها با مدیریت مطلوب در این زمینه است.
کامران ندری، کارشناس اقتصادی درباره برنامه های جدید بانک مرکزی گفت:
در مورد قراردادهای آتی ارز نیز به نوعی ما در اقتصاد خود معاملات آتی ارز داشتیم و معاملات آتی غیررسمی نیز وجود داشت. حال اگر این موضوع ساماندهی شود و بر این نوع معاملات نظارت شود، به نظر می رسد تا حدودی بتوان اقدامات موثری انجام داد، اما باید توجه داشت که نه صندوق تثبیت پولی و نه اوراق مشتقه ارزی در شرایطی که ما اقتصاد با تحریم فروش نفت یا تحریم های محدود کننده بانکی مواجه است.
هیچ یک از آنها نمی توانند به طور کامل از شوک پولی جلوگیری کنند، زیرا ما در واقع نمی توانیم از درآمد خود استفاده کنیم. ندری تصریح کرد: منظور این است که اگر در دوره ریاست جمهوری ترامپ گرفتار تحریمی از نوع تحریم ها شویم که به آن فشار حداکثری می گفتند، بعید است صندوق تثبیت پولی یا اوراق مشتقه جلوی آن را بگیرد. البته ممکن است نوساناتی که ممکن است به دلیل کاهش قیمت نفت رخ دهد یا نوساناتی که به دلیل انتظارات در بازار ارز رخ دهد، با استفاده از ابزارهایی مانند اوراق ارزی قابل مدیریت باشد. یعنی برای این معیار قابل اجرا است، اما نمی تواند شوک نرخ ارز ناشی از حداکثر فشار را خنثی کند.
واکنش برخی از کاربران فضای مجازی در این باره را بخوانید:
پیمان مولوی کارشناس اقتصادی با انتقاد از عملکرد بانک مرکزی در زمینه ارز گفت: آقای دکتر فرزین رئیس کل بانک مرکزی آیا جهش دلار بازار آزاد به 53 هزار توکن جزء برنامه تثبیت بانک مرکزی است؟
داریوش آرمان، روزنامه نگار: تا چهارشنبه شب دلار در کانال 54 هزار تومان معامله می شد. امیدواریم برخی پیش بینی ها در مورد قیمت دلار تا پایان سال اشتباه باشد.