چرا درمان دندان قروچه ضروری است؟

در ادامه این مقاله به بررسی علت دندان قروچه در هنگام خواب، تشخیص و درمان دندان قروچه خواهیم پرداخت. ما همچنین تفاوت بین دندان قروچه هنگام خواب و بیداری را توضیح می دهیم.

انواع دندان قروچه و علائم آن

به گزارش جهان صنعت نیوز، دندان قروچه ممکن است هنگام بیداری یا خواب رخ دهد. به همین دلیل دندانپزشکان دندان قروچه را به دو گروه زیر تقسیم می کنند.

علائم دندان قروچه هنگام خواب

دندان قروچه هنگام خواب نوعی اختلال خواب است و می تواند علائم زیر را ایجاد کند:

  • درد صورت و گردن

  • درد و سفتی فک

  • شنیدن صداهایی مانند کلیک کردن، ترکیدن یا ساییدن در حین حرکت فک

  • ظاهر یک سردرد مبهم و مبهم که از شقیقه ها سرچشمه می گیرد

  • افزایش درد یا حساسیت دندان

  • برخورد با دندان های حساس، لق یا شکسته

  • ساییدگی و پارگی مینای دندان یا لایه های عمیق تر

  • دندان های شل یا لق

بیماران همچنین ممکن است گوش درد را تجربه کنند زیرا مفصل فک بسیار نزدیک به گوش است. به طور معمول، افرادی که در خواب دندان قروچه می کنند، احساس نمی کنند که دندان قروچه یا قروچه می کنند و افرادی که در نزدیکی آنها می خوابند ممکن است بتوانند صدا را بشنوند.

دندان قروچه در بیداری

دندان قروچه در بیداری با دندان قروچه در هنگام خواب متفاوت است زیرا یک اختلال خواب نیست. بلکه یک عادت ناخودآگاه است که معمولاً خود را در فشار دادن دندان ها به یکدیگر به دلیل انقباض عضلات فک نشان می دهد.

  • دندان قروچه در هنگام بیداری اغلب باعث درد فک، سردرد خفیف و سفتی فک می شود و ممکن است به اندازه دندان قروچه در هنگام خواب به دندان فشار وارد نکند.

  • دندان قروچه در هنگام بیداری به طور غیرارادی رخ می دهد و افراد ممکن است در هنگام تمرکز یا احساس استرس بیشتر در معرض آن باشند.

دندان قروچه در چه سنی اتفاق می افتد؟

دندان قروچه مختص سن نیست. در بزرگسالان این مشکل معمولا در سنین 20 تا 40 سالگی رخ می دهد و با افزایش سن کاهش می یابد. در کودکان از 3 سالگی با رویش دندان های شیری بروز می کند و در اکثر موارد تا سن 10 سالگی بهبود می یابد.

دندان قروچه در خواب چه علامتی دارد؟

علت دندان قروچه همیشه یک علت خاص یا قابل شناسایی نیست. به همین دلیل برای بررسی علت دندان قروچه باید آن را به دو گروه دندان قروچه اولیه و ثانویه تقسیم کرد. در زیر به جزئیات هر یک اشاره خواهیم کرد.

علت ساییدن دندان های شیری

اساساً دندان قروچه خود به خود اتفاق می افتد و ناشی از بیماری دیگری نیست. برخی از عوامل شناخته شده ای که در بروز آن نقش دارند عبارتند از:

  • رویش دندان:

دندان قروچه اغلب در 40 درصد کودکان خردسال به دلیل رویش دندان های جدید رخ می دهد. از آنجایی که دندان ها و فک ها در دوران کودکی به سرعت رشد می کنند، دندان قروچه در کودکان معمولاً بدون ایجاد آسیب دائمی خود به خود از بین می رود.

  • دندان های نامرتب:

برخی از افراد ممکن است دندان قروچه را تجربه کنند زیرا دندان هایشان در ارتفاع و فاصله مناسب قرار ندارد.

یکی یکی از دلایل اصلی دندان قروچه در بزرگسالان و کودکان، چه در خواب و چه در بیداری، استرس است. بررسی سیستماتیک در سال 2020 نیز این مشکل را تایید کرد.

  • سیگار کشیدن و مصرف الکل و کافئین:

یک مطالعه در سال 2016 نشان داد افرادی که به طور منظم سیگار می کشند یا الکل و قهوه می نوشند دو برابر بیشتر از دندان قروچه رنج می برند. بنابراین مصرف کافئین می تواند عامل دندان قروچه در هنگام خواب باشد.

علت دندان قروچه ثانویه

علت سنگ زنی ثانویه معمولاً یک بیماری یا وضعیت پزشکی مانند موارد زیر است:

  • مشکلات روحی و روانی:

اضطراب، افسردگی، وحشت شبانه و اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) با دندان قروچه مرتبط هستند. این ارتباط ممکن است تا حدودی به دلیل استرس ناشی از آن باشد.

  • بیماری های عصبی:

علت دندان قروچه می تواند بیماری هانتینگتون، زوال عقل، صرع و بیماری پارکینسون باشد. زیرا باعث حرکات ناخودآگاه بدن هنگام خواب یا بیداری می شوند.

  • بیماری های جسمی:

به گفته پزشکان، رفلاکس معده به مری (GERD) در ایجاد دندان قروچه موثر است.

دندان قروچه را می توان از عوارض مصرف برخی از داروهای ضد افسردگی و ضد روان پریشی دانست. یک مطالعه در سال 2018 نشان داد که بین مصرف مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) مانند فلوکستین و سرترالین و دندان قروچه وجود دارد.

آپنه خواب وضعیتی است که باعث توقف موقت تنفس در طول خواب می شود. این بیماری می تواند کیفیت خواب را تحت تاثیر قرار دهد و باعث بیدار شدن مکرر شود. به همین دلیل، مانند سایر بیماری های خوب، یک عامل خطر برای دندان قروچه محسوب می شود.

علت دندان قروچه هنگام خواب چیست؟

از میان تمامی عوامل ذکر شده، استرس مزمن، رفلاکس معده به مری، آپنه خواب و بیماری های عصبی تاثیر بیشتری در بروز دندان قروچه در خواب دارند. عوامل دیگر معمولاً باعث دندان قروچه در هنگام بیدار شدن از خواب می شوند.

علت دندان قروچه کردن کودکان هنگام خواب

بنابراین با توجه به نکات ذکر شده، روند رشد دندان های شیری، دندان های به هم ریخته، استرس و اضطراب مفرط و همچنین ابتلا به بیش فعالی، وحشت های شبانه و آپنه خواب از عوامل دندان قروچه در کودکان است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *