بر اساس گفته ی یک متخصص رادیو آنکولوژی،در طول سال هفت میلیون نفر در دنیا بر اثر آلودگی هوا می میرند.

رئیس اداره امور آزمایشگاهی اداره کل حفاظت محیط زیست اصفهان با تاکید بر اینکه رفع آلودگی هوا در اولویت کاری مسئولان نیست، گفت: هشت شهر در فاصله 50 کیلومتری اصفهان از نظر آلودگی هوا شرایط بهتری نداشتند. سال دوم از اصفهان.» نیم سال.

به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از ایسنا، بابک صادقیان عصر امروز (چهارشنبه 27 دی در ششمین جلسه مشورتی شهرستان اندیشان با موضوع آلودگی هوا و نقش مدیریت شهری در کاهش آن، اظهار کرد: سازمان و مدیریت استان اقدامات متعددی را انجام داده است. بررسی آلودگی هوا و در حال تکمیل اطلاعات و مدل سازی این آلودگی هوا در اصفهان، بسته قانون هوای جامع و جامع ترین قوانین در حوزه محیط زیست است و همچنین در سال های اخیر شهرداری اصفهان بودجه ای را در نظر گرفته است. برای توسعه شبکه نظارتی خود.

تاکید می کند که به غیر از کلان شهر اصفهان، هشت شهر در شعاع 50 کیلومتری در نیمه دوم سال شرایط بهتری نسبت به اصفهان ندارند. وضعیت فعلی نه تنها در سال‌های اخیر ایجاد شده است، بلکه آلاینده‌ها نتیجه تصمیم‌های اشتباهی هستند که در سال‌های اخیر بدون در نظر گرفتن بخش زیست‌محیطی اتخاذ شده‌اند.

رئیس اداره امور آزمایشگاهی اداره کل حفاظت محیط زیست اصفهان به بی توجهی مسئولان اشاره کرد و گفت: رفع آلودگی هوا در حال حاضر اولویت مسئولان نیست. من این بازخورد را در 25 سال تمرین خود دریافت کرده ام. شاید “فرآیند بهبود یابد، اما زمان زیادی طول خواهد کشید.” و اقدامات باید تسریع شود. با در نظر گرفتن شرایط خاص شهر اصفهان، بدون توجه به اجرای قانون هوای پاک، به دنبال بسته ای از ضرب الاجل ها و تعریف اقدامات کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت هستیم.

هر ساله هفت میلیون نفر در سراسر جهان بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند

پوریا عادلی متخصص تشعشعات انکولوژی نیز در این نشست با بیان اینکه آلودگی هوا اثرات کوتاه مدت و بلندمدت بر سلامت شهروندان دارد، تصریح کرد: در کوتاه مدت سلامت گروه های پرخطر را تحت تاثیر قرار می دهد. عوارض حاد در دراز مدت اثرات خود را دارد. سلامت مردم را نشان می دهد. هر ساله هفت میلیون نفر در سراسر جهان بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند. همه شهروندان باید از نرم افزارهای در دسترس برای تشخیص آلاینده ها و توصیه ها بهره مند شوند.

وی با تاکید بر اینکه آلودگی هوا در درازمدت باعث بیماری های قلبی، آلزایمر، پارکینسون و ناباروری می شود، افزود: در مجموع آلاینده ها منجر به بدتر شدن کیفیت زندگی و امید به زندگی شهروندان می شود.

اصفهان از نظر محیط زیست و آلودگی هوا با استانداردهای ملی و بین المللی فاصله زیادی دارد

حسین احمدی کیا، عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان نیز با تاکید بر اینکه بارندگی در اصفهان بدترین بار در 20 سال اخیر بوده است، اظهار داشت: اگر بارندگی کم باشد قدرت باد نیز کاهش می یابد.جمعیت و انباشت صنعتی منجر به تشکیل جزیره حرارتی در 50 کیلومتری شهر اصفهان شده است که بیشتر فعالیت ها در آن صورت می گیرد. سال گذشته استان و شهر اصفهان بیشترین گرد و غبار را تجربه کرد و این میزان گرد و غبار از خوروبیابانک هم بدتر بود.

وی با تاکید بر اینکه مصرف بنزین در شهر اصفهان از سال 1392 افزایش یافته است که نشان دهنده افزایش تردد خودروهای سواری است، افزود: آلودگی هوا یکی از سه معضل اصلی شهر اصفهان است که از منظر شهر اصفهان آسیب جدی به شهر اصفهان وارد می کند. بهداشت، اقتصاد و فرهنگ. اما کاهش آلودگی هوا در اصفهان کار سختی نیست، استفاده از دوچرخه در سال 1366 حدود 16 درصد بود، در سال 1388 به 8 درصد و در سال 1399 به 4 درصد رسید. دوچرخه باید توسعه یابد.

یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه اصفهان مشکل اصلی اصفهان را مواد معلق دانست و گفت: باید روی سوخت گازوئیل کار کنیم زیرا بیش از 75 درصد خودروهای دیزلی و 98 درصد مینی بوس های موجود فرسوده هستند. حدود 71 درصد بخاری های گازی در ایران برچسب انرژی ندارند و 75 درصد خانوارها از گرمایش گاز استفاده می کنند. در این زمینه نیروگاه ها با افزایش مصرف گاز به نفت گرمایش روی می آورند، بنابراین شرکت گاز موظف است در این زمینه اقداماتی را انجام دهد.

وی با اشاره به اینکه اصفهان از نظر محیط زیست و آلودگی هوا با استانداردهای ملی و بین المللی فاصله زیادی دارد، افزود: در اصفهان میزان مونوکسید کربن کاهش یافته است زیرا کیفیت خودروها و سوخت بهبود یافته است. 1401 ریزگردها عامل اصلی آلودگی شهر اصفهان بود. غلظت ازن در اصفهان بیشتر از تهران است. در این نقطه از اصفهان به خصوص در تابستان وضعیت خوبی نداریم.

احمدی کیا از امکان کاهش میزان مواد معلق با هزینه کم که مشکل اصلی اصفهان است، خبر داد و افزود: برای کاهش آلودگی هوای اصفهان از دو منبع ثابت و سیار، اقداماتی از جمله توسعه انرژی های تجدیدپذیر ضروری است. جابجایی کارخانه های آجرپزی در شرق اصفهان، انتقال پروژه توسعه پالایشگاه و پتروشیمی به مناطق دوردست، جابجایی کارخانه های سیمان، تعویض بخاری های گازی قدیمی، کاهش تردد خودروها با افزایش سهم حمل و نقل عمومی، به تدریج. حذف تدریجی ناوگان فرسوده، ارائه تسهیلات و ترویج استفاده از دوچرخه و خودروهای برقی.

امیدوارم بتوانم یک نمایشگاه دائمی محیط زیست در تایوان برپا کنم

در این جلسه مشورتی مجتبی زاغیری رئیس انجمن های علمی گروه پزشکی اصفهان نیز اظهار داشت: در دوره های گذشته دولت پیشنهاد برپایی نمایشگاه دائمی محیط زیست در تایوان را داشتیم که محقق نشد. امید است در این دوره از مدیریت شهری، این نمایشگاه با هدف تعامل گروه های سنی مختلف از کودکان و نوجوانان تا بزرگسالان با موضوع محیط زیست برپا و طراحی شود.

 

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *