در ادامه جزئیات تحقیقات چرایی و چگونگی توقف رشد در سن بلوغ را می توانید بخوانید.
همه جانوران زندگی خود را به عنوان موجودات تک سلولی آغاز می کنند و سپس وارد فرآیند تکامل می شوند. البته در یک مقطع زمانی باید رشدشان متوقف شود. با این حال، روندی که در آن این اتفاق می افتد به خوبی درک نشده است.
اکنون تحقیقات جدید الکساندر شینگلتون، استاد علوم زیستی در دانشگاه ایلینویز در شیکاگو، و همکارانش یک محرک بالقوه را شناسایی کرده اند که باعث توقف رشد مگس های میوه می شود. از این یافته می توان برای درک رشد انسان نیز استفاده کرد.
در انسان، سیگنال بدن برای توقف رشد در دوران بلوغ اتفاق می افتد. اگرچه چند سال دیگر طول می کشد تا رشد واقعا متوقف شود. درک بهتر این فرآیند تا حدی به دلیل تغییرات اخیر در شیوه تجربه نوجوانی کودکان مهم است. شینگلتون میگوید: «ما میدانیم که سن بلوغ هر روز کوتاهتر میشود، اما برای اینکه بفهمیم چرا این تغییر چگونه است، ابتدا باید بفهمیم که همه چیز چگونه کار میکند.»
در نتیجه، محققان مگسهای میوه را بررسی کردند و تبدیل آنها از لارو به حشره بالغ را معادل بلوغ ارزیابی کردند. تئوری رایج در میان بسیاری از زیست شناسان این است که رشد لارو پس از رسیدن به اندازه بدن معین متوقف می شود. رویدادی که روند رشد را آغاز می کند. شینگلتون توضیح میدهد که حشرات دیگر نیز همین کار را میکنند، مانند بوسیدن سوسکهایی که از گیرندههای کششی روی شکمشان برای نظارت بر اندازه استفاده میکنند.
شینگلتون و همکارانش متقاعد نشدهاند که مگسهای میوه از همان مکانیسمی استفاده میکنند که حشرات را بوسیدن. آنها پیشنهاد کردند که توقف رشد مگسهای میوه باید مربوط به هورمون استروئیدی باشد که در رشد این حشرات به نام “اکدیسون” نقش دارد، که مشابه استروژن و تستوسترون در انسان است.
محققان از یک مدل ریاضی برای بررسی ایده خود استفاده کردند. این مدل نشان داد که عاملی که باعث توقف رشد مگس میوه می شود اندازه بدن نیست، بلکه فعال شدن کلید توقف رشد توسط غده ای است که اکدیسون تولید می کند. در طول مرحله لاروی، این غده اطلاعات تغذیه ای زیادی دریافت می کند که به آن کمک می کند تصمیم درستی در مورد نحوه تنظیم اکدیسون بگیرد. با این حال، هنگامی که اکدیسون به سطح معینی می رسد، غده دیگر برای تصمیم گیری به آن اطلاعات تغذیه ای نیاز ندارد و شروع به تنظیم خود می کند.
محققان معتقدند این تغییر در نیاز به اطلاعات تغذیه ای است که باعث می شود رشد مگس میوه متوقف شود. شینگلتون میگوید: «اینطور نیست که مگس مستقیماً خودش را اندازهگیری کند.
شینگلتون می خواهد مطالعات مشابهی را روی پستانداران انجام دهد که می تواند روند توقف رشد انسان را روشن کند. او مشکوک است که از آنجایی که توقف رشد در هر دو گونه شامل هورمونهای استروئیدی مشابه است، و از آنجا که مگسهای میوه و انسان اطلاعات تغذیهای را از طریق انسولین منتقل میکنند، تجربیات این حشرات باید به تجربیات ما مرتبط باشد.