ده سال از دستگیری بدهکار نفتی می گذرد و بسیاری از سوالات درباره دستان پشت پرده بی پاسخ مانده است.

دوران سیری ناپذیر دی سال 1392 بود. نهم دی 10 سال پیش سرانجام بابک زنجانی یکی از تجار «ثریم درزن» دستگیر شد. زنجانی در زمان دستگیری به ترتیب 2 میلیارد و 800 میلیون دلار به خزانه کشور و مردم ایران بدهکار بود، اما تا به امروز که 10 سال از این روزها می گذرد، هنوز مشخص نیست که این ابر نفتی چقدر است. بدهکار، فروش نفت در دوران تحریم، به خزانه دولت بازگشت.

البته پرونده بابک زنجانی تا زمان افشای فساد دباش چای رتبه اول فساد مالی در تاریخ ایران را داشت. بابک زنجانی پس از انتشار جزئیات فساد 3 میلیارد و 800 میلیون دلاری دباش چای به رتبه دوم سقوط کرد.

به گزارش روزنامه اعتماد، ده سال زمان کمی برای حل این پرونده نبود و برای رفع ابهامات زمان زیادی بود. اگر بچه نهم هستید دی او متولد 1392 است، امروز باید کلاس پنجم ابتدایی باشد و ضرب و تقسیم را بلد باشد و بتواند امروز 2 میلیارد و 800 میلیون دلار را ضرب و تقسیم کند; اما هنوز نمی تواند اعداد ریال و دلار را بخواند. با قیمت دلاری 3500 تومان در سال 1391، بدهی زنجانی به 9800 میلیارد تومان رسیده و با قیمت دلاری 50 هزار تومانی امروز 140 هزار میلیارد تومان است.

من بسیجی اقتصادی هستم

زنجانی در گفت وگو با ایسنا گفته است: «من نه دلال نفت هستم و نه رانت خوار. من یک بسیجی اقتصادی هستم. وی در این گفت وگو تمامی اتهامات نمایندگان و مسئولان را «داستان های ساختگی» توصیف کرده و خود را «سرباز بسیجی در جبهه اقتصادی» معرفی کرده که از فرصت ها استفاده می کند. به او داده است «استفاده کردم. زنجانی راز موفقیت خود را نیز در «شناسایی حلال و حرام، الطاف الهی، ایمان به جمهوری اسلامی و اقتدار وکالت» می‌دید.

به گفته زنجانی، وی در زمان ریاست بانک مرکزی مرحوم محسن نوربخش، سرباز و راننده اش بود: «آن زمان می توانستم به کشورم کمک کنم و روزی 20 میلیون دلار می گرفتم و در بازار می فروختم تا قیمت را افزایش دهم. افزایش نرخ ارز اگر نوسانی در بازار وجود نداشته باشد، در آن زمان هر دلار 300 تومان بود و زمزمه هایی از افزایش قیمت به گوش می رسید.

به گفته زنجانی، وی از سال ۱۳۷۹ فعالیت اقتصادی داشت و تا سال ۱۳۸۱ توانست ۱۱ شرکت تاسیس کند. در آن زمان، او یک موسسه مالی در امارات متحده عربی تأسیس کرد تا با افتتاح LC و انتقال پول، کسب و کار خود را تامین مالی کند و به این ترتیب کسب و کار خود را به 64 افزایش داد.

او می گوید که یکی از اعضای هیئت مدیره بانکی در مالزی بوده و پس از تشدید تحریم ها علیه ایران، از طریق این بانک و موسسات مالی آن در امارات با بانک ها و تجار ایرانی که در گشایش ال سی و انتقال پول مشکل داشتند، برخورد کرده است. برای کار

یعنی بانک ها و تجار ایرانی با استفاده از این فرصت زنجانی تحریم ها را دور زده اند. از اینجا پای زنجانی برای دور زدن تحریم ها باز شد; او با افتتاح حساب در شرکت هنگ کنگ که از زیرمجموعه های شرکت ملی نفت بود، رسما وارد تجارت نفت ایران شد.

وی می گوید با امضای مصوبه ای به امضای پنج وزیر و رئیس بانک مرکزی، این شرکت برای شرکت هنگ کنگی حساب باز کرد و به نقش آفرینی در فروش نفت تحریمی و انتقال پول به ایران ادامه داد. او مدعی شد هزینه ارسال پولش به ایران 7 دلار به ازای هر هزار دلار است.

گزارشی جدید از دارایی خالص بابک زنجانی پس از 10 سال زندان

عکس با مسلسل; عکس در کنار حسن رعیت

کم کم نام او بر سر زبان ها افتاد، عکس های زیادی از او منتشر شد. کلت در دست در صندلی جلوی ماشین؛ جنب هواپیمای قشم ایر; در هواپیما و در کنار مهمانان قشم ایر و جنجالی ترین آن در کنار حسن میرکاظمی معروف به حسن رعیت. تا آن زمان تنها یک عکس از حسن میرکاظمی منتشر شده بود. عکسی از روزهای اعتراض سال 88 که مردی را با موهای مجعد و پیراهنی روی شلوارش نشان می‌دهد که با موتورسیکلت نریان تمام کمر را می‌کشد.

به همین دلیل با انتشار تصویر مشترک زنجانی و رعیت بار دیگر این تصویر بین مردم دست به دست شد. زنجانی در سال 92 گفت که حسن رعیت صاحب هتلی در جزیره کیش است که زنجانی آن را خریداری کرده است. به گفته زنجانی، پس از این معامله او با میرکاظمی یا حسن رعیت دوست شد و چندین بار با هم سفر کردند. حسن رعیت در سال ۱۳۹۷ در چارچوب تحقیقات شبکه فساد به رهبری اکبر طبری دستگیر و سال گذشته به اتهام اخلال در نظام پولی و ارزی، پولشویی، کلاهبرداری و غیره به ۳۵ سال زندان محکوم شد.

به گفته نماینده دادستان، قربانیان رفیق گرمابه و گلستان بابک زنجانی اکبر طبری و قاضی منصوری (که اندکی قبل از این دادگاه در رومانی کشته یا خودکشی کرد) بودند. دوستی زنجانی و رعیت به حدی بود که به گفته نماینده دادستان، «بابک زنجانی با دستگیری شماره رعیت را به بازپرس داد تا با نفوذ او مشکل اکبر طبری حل شود».

گزارشی جدید از دارایی خالص بابک زنجانی پس از 10 سال زندان

نماینده اصولگرایان مجلس نهم: فساد در کشور سیستمی شده است

با روی کار آمدن دولت حسن روحانی، عرصه بر جولان زنجانی تنگ‌تر شد. بیژن زنگنه، وزیر نفت پیگیر جمع آوری مطالبات بیت المال از زنجانی بود اما با نزدیک شدن به نهم، شایعات درباره زنجانی بیشتر شد.

سوم دی در سال 1392، شش روز قبل از بازداشت زنجانی، جمعی از نمایندگان مجلس نهم در نامه ای به حسن روحانی، علی لاریجانی و صادق آملی لاریجانی خواستار برخورد با بابک زنجانی شدند. «حسین نجابت»، «احمد توکلی»، «غلامرضا مصباحی مقدم»، «اسماعیل کوثری»، «محمدرضا آشتیانی»، «احمد امیرآبادی»، «حسین ذوالانوار»، «الیاس نادران»، «محمد دهقان»، «مفید کیایی نژاد» “. «احمد سالک» و «علیرضا سلیمی» همگی محافظه‌کاران و برخی محافظه‌کاران تندرو از امضاکنندگان این نامه بودند که در آن از ظهور «فساد سیستمی» خطاب به سران نیروهای مسلح انتقاد کردند: «سال‌های امروز خود راضی به فساد مالی». متاسفانه کشور به سمت فساد سیستمی سوق داده شده است.

آنچه مشخصه این مرحله از فساد است این است که مقامات و نهادهای مسئول در مبارزه با فساد، خود تحت تأثیر فساد قرار دارند. فساد سیستماتیکی که این نمایندگان اصولگرای مجلس نهم از آن صحبت کردند، همان فسادی است که اسحاق جهانگیری معاون اول دولت بعدها در سخنرانی خود درباره بابک زنجانی گفت.

این نمایندگان در نامه خود با بیان اینکه هر سه قوه از دید بخش بزرگی از مردم متهم هستند، توضیح داده اند: «وقتی وزارت اطلاعات و سایر نهادهای اطلاعاتی متهم به حمایت از زنجانی می شوند، اما به جای اینکه به مردم توضیح دهند، به مردم توضیح می دهند. سکوت کن.» اگر چنین عنصری به عنوان متولی وزارت نفت شناخته می شود و نفت فروخته شده را برای مدت طولانی پس نمی دهد و هیچ کس با او کاری ندارد; وقتی معلوم می شود او با یک مفسد دیگر که مدیرعامل یک سازمان بزرگ (سعید مرتضوی) را برای معامله ای به ارزش چهار میلیارد یورو غصب کرده است، به طور غیرقانونی نامه ای امضا کرده است، صدایی در هیچ دادگاهی به گوش نمی رسد. اگر رئیس کمیسیون اصل 90 که با معرفی هیأت رئیسه و رای مجلس انتخاب می شود، چنان موضع گیری می کند که انگار در صدد دفاع و تطهیر بابک زنجانی و… بوده است، چرا ما این کار را نکنیم. ? متهم شدن؟”

گزارشی جدید از دارایی خالص بابک زنجانی پس از 10 سال زندان

شرکت های زنجانی

اما جدای از اظهارات و ادعاهای زنجانی و همچنین میزان پولی که هنوز مشخص نشده است، بررسی شرکت هایی که نام بابک زنجانی در آن ها بوده یا هست، شاید جالب باشد.

معروف ترین شرکتی که نام بابک زنجانی در آن به چشم می خورد هلدینگ توسعه سورینت قشم است. نام این شرکت بارها در جلسات دادگاه و نظرات نمایندگان در مورد پرونده آن به چشم می خورد. سورینت قشم در سال 1389 تاسیس شد. بابک زنجانی، حمید فلاح هروی و فواد شکوری گنجوی از اعضای هیئت مدیره و مؤسسان این شرکت بودند.

در جریان رسیدگی به این پرونده از «حمید فلاح هروی» به عنوان «جعبه سیاه» بابک زنجانی یاد شد. در اطلاعیه تأسیس این شرکت، «محمدمهدی افضلی» (از بین اعضا) به عنوان مدیرعامل انتخاب شد.

شرکت باربری اهرم قشم یکی دیگر از شرکت‌هایی است که همزمان با سورینت قشم توسط بابک زنجانی و شرکای وی به ثبت رسیده است. یعنی سال 1390. علاوه بر بابک زنجانی، صفراعلی عزیزآبادی فراهانی به عنوان عضو هیئت مدیره و مدیرعامل اهرم تراک قشم به عضویت هیئت مدیره و هیئت موسس شرکت اهرم تراک قشم انتخاب شد.

فرد دیگری به نام «فواد شکوری گنجوی» نیز به عضویت هیئت مدیره درآمد که البته به نام شرکت «سورینت قشم» به این شرکت پیوست. یعنی بابک زنجانی در «احرام تراک قشم» یک صندلی به نام خودش و یک صندلی دیگر به «سورینت قشم» اختصاص داشت.

همزمان با «تراک احرام قشم» و «سورینت قشم» شرکت دیگری تأسیس شد. شرکت سرمایه گذاری توسعه ساختمان آماج قشم. در میان اعضای هیئت مدیره این شرکت نام بابک زنجانی به عنوان رئیس هیئت مدیره ذکر شده است. «هلدینگ توسعه سورینت قشم» با نمایندگی «فؤاد شکوری گنجوی» نیز به عضویت هیئت مدیره این شرکت درآمد. فرد دیگر «حسینعلی ذاکر حسین» بود که نامش به عنوان مدیرعامل و عضو هیئت مدیره ذکر شده است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *