در ادامه به توضیح تفاوت مرگ مغزی با کما میپردازیم
در این مقاله قصد داریم تا شما را با تفاوت های مرگ مغزی و کما آشنا کنیم.
به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از ایسکانیوز، مغز از دو نیمکره تشکیل شده است که ظاهر یکسانی دارند و به یکدیگر متصل هستند. بیشتر رشته های عصبی مربوط به حرکات بدن انسان در مغز تلاقی می کنند و از قشر مغز سرچشمه می گیرند و فرمان حرکت را به اندام ها می رسانند.
هسته های دوازده عصب در سیستم عصبی مرکزی قرار دارند و ساقه مغز منبع تنفس، تنظیم فشار خون و ضربان قلب است.
با قطع جریان خون به قشر مغز، تمام حواس و حرکات بیمار از بین می رود، در حالی که تنفس و سایر چیزهایی که از ساقه مغز منشا می گیرند باقی می مانند.
در اختلال عملکرد مغز، فرد دچار کاهش شدید هوشیاری می شود و به کما می رود و خود به خود بدون هیچ حرکت و ادراک نفس می کشد.
فردی که در کما است نیازی به تنفس مصنوعی ندارد و می تواند سال ها در این حالت باقی بماند، سپس زنده شود یا بمیرد.
برخی از بیماران در کما شانس بهبودی دارند
قطع شدن جریان خون در هر دو قسمت قشر مغز و ساقه مغز و تخریب غیرقابل برگشت این دو قسمت باعث ایجاد حالتی به نام مرگ مغزی می شود.
هیچ حرکت و ادراک برای فرد باقی نمانده، بافت مغز کاملاً از بین می رود و مانند ماست بی شکل و غیر قابل برگشت می شود. این آسیب جبران ناپذیر است.
پس از وقوع مرگ مغزی، اندامها یکی یکی ناپدید میشوند یا از هم میپاشند و با گذشت زمان غیرقابل استفاده میشوند.
در بیمارستانها، پس از شناسایی مورد مشکوک به مرگ مغزی، مدیران پیوندی که با هماهنگی ریاست بیمارستان انتخاب میشوند، به واحد تهیه اعضای بدن اطلاع میدهند تا بر بالین بیمار آمده و بیمار را ویزیت کنند.
سابقه بیماری و پرونده بیمار به دقت بررسی می شود، بیمار با وسواس از نظر عملکرد اعصاب دوازده گانه ساقه مغز معاینه می شود و از بیمار اسکن مغز گرفته می شود.
پس از تایید بستگان بیمار، یافتن گیرنده عضو و انتقال اهدا کننده به بیمارستان پیوند عضو، وضعیت بیمار به طور مرتب توسط متخصص بیهوشی، هماهنگ کننده، پرستار و کمک پرستار تحت نظر قرار می گیرد.
مرگ مغزی باید توسط متخصصان جراحی مغز و اعصاب، جراحی مغز و اعصاب، داخلی، بیهوشی و پزشکی قانونی تایید شود.
اخذ رضایت برای جمع آوری، هماهنگی با تیم های مختلف و متصدیان و کارکنان اتاق عمل در سراسر کشور در خصوص زمان عمل و مراحل بعدی، جمع آوری عضو و پیوند فرد متوفی از دیگر مراحل پیوند عضو است.
هیچ راهی برای درمان یا بازگرداندن فرد مرگ مغزی وجود ندارد.