سعید ابوطالب پس از ساخت ریلیتی شوهای موفقی چون «شب های مافیایی» و «پدرخوانده» به تلویزیون آمد و نمایشی به نام «کتاب قانون» را برای این رسانه جلوی دوربین برد. این واقعیت بیشتر شبیه یک تئاتر تلهتئاتر شخصی است تا یک نمایش واقعی.
به گزارش بازتاب آنلاین، نمایش رئالیتی «کتاب قانون» به کارگردانی سعید ابوطالب و تهیه کنندگی محمدحسین سعادتی از سه شنبه هجدهم روی آنتن می رود. دی ماه با کانال یک شروع شد. پخش اولین قسمت های آن بهانه ای شد برای بررسی این واقعیت.
ماجرا چیست | در خلاصه توضیح «کتاب قوانین» آمده است: در این رئالیتی شو، فضای مجلس شورای اسلامی شبیه سازی شده و حاضران به بررسی و گفتگو درباره موضوعات مهم روز مانند طرح ها یا لوایح می پردازند. از این چند خط می توانید فضای برنامه را ردیابی کنید و تعداد موارد را محاسبه کنید. با شروع از قسمت های ابتدایی، باید تشخیص داد که با ایده جدیدی در مورد فضای تبلیغاتی انتخابات مجلس مواجه هستیم. تلویزیون محصولات زیادی با موضوع انتخابات تولید کرده است اما «کتاب قانون» با همه آنها کاملاً متفاوت است.
محتوا چیست؟ در قسمت اول مقاله ای پخش شد که شامل مصاحبه با مردم بود. این روزنامه نگار از مشکلات مختلف جامعه پرسید و راهکارهایی ارائه کرد. در نهایت برخی از مصاحبه شوندگان به عنوان تصمیم گیرنده و تصمیم گیرنده برای حل مشکلات وارد مجلس شدند. این قطعه طولانی و کارگردانی شده به گونه ای اجرا شد که مخاطب از نمایشی بودن آن آگاه شود. سپس نوبت به مجلس رسید و ماجرا از جایی شروع شد که نمایندگان باید اعتبارنامه خود را دریافت کنند و مراحل مختلف قانونی را طی کنند، همان طور که در واقعیت هم می شود. مدیری با این حکم قصد داشت مردم را به صورت عینی با سازوکار مجلس آشنا کند.
ساختار چگونه است؟| برخلاف تصور رئالیتی شو، «کتاب قانون» یک برنامه مستند نیست، بلکه نمایشی به کارگردانی کارگردان است که در آن بازیگران دیالوگ هایی را جلوی دوربین و بر اساس سناریو می گویند. می توان آن را نوعی تله تئاتر دید. با این تفاوت که متن شما به اندازه کافی جالب نیست. سازندگان برای ایجاد تنوع و جذابیت، شخصیتهای واقعی نمایندگان صنایع مختلف را شبیهسازی کردهاند و اتفاقات مشترک زیادی نیز در این نمایش به نمایش گذاشته شده است. این چیدمان در کنار تلاش برای ساده سازی مفاهیم مجلس، مانند سخت کوشی، خوب گفتن و… نکته مثبتی است، اما «کتاب قانون» در مجموع فاقد قدرت جذب حداکثری مخاطب است.
بازیگران چه کرده اند؟ | فخرالدین صدیق شریف در «کتاب القوانین» در نقش رئیس مجلس ظاهر شد که با توجه به تجربه و توانش موفق بود. برخی از عبارات و اظهارات این بازیگر یادآور علی لاریجانی است! سیروس همتی دیگر بازیگر این سریال است که در نقش قایقران مجلسی ایفای نقش می کند. او یک فرد معمولی به نظر می رسد، اما حرف ها و شوخی های او از تفکر عمیق ناشی می شود. بقیه شرکت کنندگان چهره های شاخصی نیستند و اگر نگوییم عملکرد قابل قبولی در مقابل دوربین دارند بی انصافی است.
کارگردان چه سابقه ای دارد | سعید ابوطالب تجربه نمایندگی مجلس را دارد و از مسائل سیاسی آگاه است. او سال هاست که از آن فضا دور بوده و به سمت تولید برنامه های رئالیتی مختلف در تلویزیون و شبکه های خانگی رفته است. «رالی ایرانی»، «شام ایرانی»، «شب های مافیا»، «شام ایرانی» و «پدرخوانده» آثاری هستند که او در شبکه داخلی کارگردانی کرد و کارگردانی مسابقات مستندی چون «سرزمین دانایی» و «ساعت 77» را بر عهده داشت. برای تلویزیون ساخته است.