خواب طبیعی ترین بخش زندگی است که هر از گاهی طولانی‌تر و کوتاهتر شدن آن باعث ایجاد نگرانی‌های جدی می شود.

به گزارش ایسنا، با توجه به اهمیت این موضوع، طبق تحقیقات کارشناسان که اواخر سال گذشته منتشر شد و این روزها نیز دوباره دست به دست می شود. تحقیقات و نتایج انجام شده توسط گروهی از محققان بر روی خواب 220000 نفر در 35 کشور جهان قابل توجه است.

جغدهای آسیایی!

توصیه کارشناسان برای زمان خواب باکیفیت بین 7 تا 9 ساعت است و مدت زمان طولانی تر یا کوتاه تر از این مطلوب نیست. این محققان به این نتیجه رسیدند که آسیایی ها به ویژه آسیای شرقی دیرتر از اروپایی ها و آمریکایی ها به رختخواب می روند. به عنوان مثال، محققان گروه های مختلفی از دانش آموزان اروپایی، کانادایی و ژاپنی را با هم مقایسه کردند و به این نتیجه رسیدند که به طور متوسط،دانشجویان  ژاپنی حداقل 45 تا 60 دقیقه کمتر از بقیه می خوابند.

حتی کیفیت خواب ژاپنی ها هم پایین تر از دیگران بود و جالب ترین چیز این بود که کارشناسان دریافتند این مشکل ربطی به نژاد یا قومیت ندارد، بلکه صرفاً ناشی از فرهنگ و عادات ژاپنی است. چیزهایی مانند چرت زدن های گاه به گاه یا خواب چند مرحله ای در طول شب در دانش آموزان ژاپنی.

اختلال در هنگام خواب

در این مطالعه، کارشناسان به این نتیجه رسیدند که آسیایی ها دیرتر در شب شروع به خواب می کنند. حتی تفاوت زمان شروع و پایان خواب در این قاره بزرگ بیشتر از سایر قاره ها است. به عبارت ساده تر، آسیایی ها به طور متوسط ​​بیش از دیگران نامنظم می خوابند و کارشناسان می گویند این دوباره به دلیل مسائل فرهنگی است.

خواب آخر هفته

به گفته کارشناسان، عادت دیگری که اروپایی ها دارند این است که سعی می کنند کمبود خواب در روزهای کاری را با افزایش زمان خواب خود در روزهای تعطیل جبران کنند. به گفته کارشناسان این مطالعه، این پدیده در بهبود کیفیت بیداری در روزهای هفته مفید است. با این حال، این افزایش در زمان خواب آخر هفته در آسیایی ها نیز دیده نمی شود.

خواب فدای کار

در این تحقیق بیان شد که هر نیروی کار در آسیا 2076 ساعت در سال کار می کند در حالی که این میزان برای اروپایی ها 1683 ساعت در سال و برای آمریکایی ها و کانادایی ها 1729 ساعت در سال است. این تحقیق نشان می دهد که آسیایی ها خواب را فدای کار اضافه کاری می کنند که باعث کاهش کیفیت کار آنها می شود.

ایرانی؛ پرچمدار کمبود خواب و خواب بی کیفیت

مطالعه دیگری (company PlushCare) سال گذشته در همین منطقه انجام شد که نتایج این مطالعه را تایید می کند. به عنوان مثال سال گذشته گزارش شد که پرچمداران بی خوابی در جهان به ترتیب قطر، ایران و کره جنوبی هستند. حدود نیمی از مردم ایران کمتر از حد لازم می خوابند.

همین امر باعث می شود که کیفیت هوشیاری ما در زمانی که در خانه هستیم، در یک شرکت کار می کنیم، در دانشگاه درس می خوانیم یا فعالیت های دیگری انجام می دهیم،  ضعیف باشد. در این تحقیق ما ایرانیان یکی از خواب‌های بی‌کیفیت جهان را هم تجربه می‌کنیم.

بهترین خواب های دنیا

با این حال کشورهایی مانند هلند، دانمارک و سوئد مناسب ترین مدت خواب را دارند. این تحقیقات نشان می دهد که دو سوم مردم این کشورها خوب می خوابند و البته خواب خوب در کیفیت بالای بیداری در این کشورها موثر است. تعداد افراد خوب خواب در جهان نیز بسیار زیاد است. کشورهایی مانند استرالیا، مصر و نیوزلند. افرادی که در کشورهایی مانند سوئد و آمریکا زندگی می کنند بیش از سایر کشورها به دنبال داروهای خواب آور هستند.

چه کنیم تا خوب بخوابیم؟

بسیاری از عوامل اجتماعی و فرهنگی می توانند بر الگوهای خواب تأثیر بگذارند. البته متخصصان روش های مختلفی را برای خوب خوابیدن توصیه می کنند. شاید یکی از مهمترین آنها تنظیم برنامه روزانه و رفتن به رختخواب است. خوردن شام سبک با فاصله معین از لحظه خواب شبانه، پرهیز از خواب های نامنظم و طولانی در وسط روز، مصرف کمتر کافئین در شب و …. راه های ساده ای برای داشتن خواب خوب و کافی در طول شب است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *