در ادامه می توانید عوارض نگاه کردن زیاد به صفحه گوشی را بخوانید.
غلامرضا خاتمی نیا با بیان اینکه نگاه به صفحه های مختلف اثرات مضری بر چشم کودکان دارد، گفت: همانطور که همه می دانند یکی یکی از بهترین فناوری های حال حاضر دنیا تبلت ها، موبایل ها و کامپیوترها هستند که به یکی از مهم ترین و ضروری ترین وسایل تبدیل شده اند و بدون آنها قابل استفاده نیست.
وی با اشاره به ضرورت استفاده از فناوری های ارتباطی و رسانه ای در سطح مطلوب، ادامه داد: مانند هر فناوری; اگر از تبلت، موبایل و کامپیوتر به درستی استفاده نکنیم طبیعتا با مشکلاتی مواجه خواهیم شد.
استاد دانشگاه جندی شاپور اهواز گفت: اگر در طول زندگی از فناوری های ارتباطی و رسانه ای در مکان و زمان مناسب استفاده نکنیم، مشکلاتی برای افراد در هر سنی به ویژه کودکان در سنین رشد جسمی و ذهنی ایجاد می شود. ”
وی با بیان اینکه امروزه به دلیل استفاده نامناسب از این فناوری ها بیماری های جدیدی در حال ظهور است، گفت: یکی یکی از مهم ترین مشکلات افرادی که زیاد از کامپیوتر استفاده می کنند، بیماری های چشمی و دیگری اشک و خشکی است.
حاتمی نیا سردرد، تهوع و استفراغ را از عوارض تماشای بیش از حد وسایل الکترونیکی ارزیابی کرد، ادامه داد: برخی از بیماری ها مانند عینک ممکن است در افراد ایجاد شود و متاسفانه دائمی است.
این متخصص چشم با تاکید بر اینکه افراد می توانند روزی دو ساعت از این گونه وسایل استفاده کنند، بیان کرد: مطالعات زیادی انجام شده و همه قبول دارند که افراد بسته به سن خود می توانند در طول شبانه روز به میزان مشخصی از وسایل ارتباطی و رسانه ای استفاده کنند. البته در کودکان زیر یک سال نباید مصرف شود.
وی با بیان اینکه نور آبی وسایل ارتباطی می تواند باعث ایجاد مشکلات بینایی شود، گفت: پس از استفاده از این گونه وسایل، بهتر است 15 دقیقه به چشم ها استراحت داده شود و برای استراحت چشم ها به نقاط دور نگاه کنید.
خاتمی نیا با تاکید بر اینکه استفاده مداوم از وسایلی مانند تلفن همراه در شب مشکلاتی را در خواب افراد ایجاد می کند، ادامه داد: این اختلال خواب عوارضی دارد؛ این اختلال خواب عوارضی را به همراه دارد. با این حال، در روز و همچنین در شب مشکل دارند. به همین دلیل کودک باید زود به رختخواب برود و والدین شب ها موبایل به او ندهند زیرا خواب کودک را مختل می کند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: استفاده از وسایل ارتباطی باید کنترل شود. چون در صورت عدم کنترل طبیعتا عوارض بیشتر می شود، گفت: طبیعتا افرادی که از این وسایل استفاده می کنند کمتر پلک می زنند. به دلیل نگاه زیاد به مانیتور باید 15 تا 20 بار در دقیقه پلک زد.