رئیس گروه کارگری مجلس گفت: از آنجایی که دولت خود بزرگ ترین کارفرما است، مستقیماً در بحث دستمزد دخالت می کند که به ضرر کارکنان بوده است.

به گزارش اکنگر، طبق روال سال های گذشته شورای عالی کار باید در آذرماه برای تعیین دستمزد کارگران جلسه تشکیل می داد، اما در روزهای پایانی دی ماه شورای عالی کار هنوز تصمیمی در مورد میزان آن اتخاذ نکرده است. افزایش دستمزد کارگران و به نظر می رسد حقوق کارگران بر اساس میزان پیش بینی شده در بودجه 1403 افزایش یابد.

پس از کش و قوس های فراوان نماینده کارمندان در شورای عالی کار از تشکیل اولین جلسه کمیته دستمزد کارکنان در روز دوشنبه خبر داد.

با وجود مطالبات جدی نمایندگان کارگران، هنوز حقوق کارگران از سوی دولت تعیین نشده و مشخص نیست که افزایش حقوق کارمندان و کارگران در سال آینده ۱۸ درصد خواهد بود یا ۲۵ درصد یا بیشتر. از سوی دیگر در سال 1402 دولت وعده احیای حقوق کارگران را داده بود اما با رسیدن به هفته های پایانی سال مشخص شد که پشت وعده دولت دیگر معنایی ندارد.

بحث حقوق یکی از سه موضوع چالش برانگیز کشور است

در همین رابطه علی بابایی کارنامی، رئیس حزب کارگر در مجلس به «اکونگر» گفت: موضوع تعیین حقوق و دستمزد یک چالش بزرگ و یکی از سه چالش اصلی تصمیم‌گیری در کشور است. این مشکل به شرایط بدتری در بازار کار منجر می شود زیرا دولت به عنوان رقیب بخش خصوصی عمل می کند و نفوذ دولت در تعیین حقوق و دستمزد بسیار زیاد است.

وی افزود: باید در این کشور کاری کرد که دستمزد کارگران توسط کارگران و کارفرمایان منتخب تعیین شود نه اینکه این روند با نظر دولت تمام شود. تمرکز بر یک تصمیم عادلانه و دوستانه خواهد بود. دولت نباید در این موضوع دخالت کند بلکه باید به عنوان ناظر آنجا باشد.

کارفرمایان نگران معیشت کارکنان هستند

یکی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: ما برخلاف کارمند به کارفرمای بخش خصوصی نگاه نمی کنیم. کارفرمایی می گفت: وقتی فیش حقوقی کارگران را می بینم تعجب می کنم که چطور با حقوق پنج، شش تا ده میلیون تومانی اداره می کنند، بنابراین من معتقدم کارفرما به کارگر رسیدگی می کند. بهترین توانایی خود را باید مراقبت کند.

بابایی کارنامی تصریح کرد: خود دولت و شهرداری ها مجری بسیاری از پروژه ها هستند. به همین دلیل آنها نمی خواهند قانون کار به گونه ای تنظیم شود که متضرر شوند یا حقوق و دستمزدها هر سال افزایش قابل توجهی داشته باشد زیرا از بودجه آنها کم می شود. . این سازمان ها ترجیح می دهند پروژه ها را با دستمزد پایین تکمیل کنند. بنابراین دولت بزرگ ترین کارفرماست و به همین دلیل دخالت های آن به ضرر کارگران تمام شد.

وی افزود: به عنوان مثال نهادهای عمومی غیردولتی مانند بنیاد مستضعفان که حدود 500 هزار کارگر در آن مشغول به کار هستند باید بر اساس قانون کار عمل کنند. حال وقتی قانون کار و تعیین دستمزد نرخی را بر اساس تورم تعیین می کند و یک نهاد عمومی و غیردولتی مانند بنیاد مستضعفان بر این اساس عمل نمی کند، دولت باید پاسخگو باشد. بنابراین دولت ها باید از منافع کارگران در تصمیم گیری ها حمایت کنند. اینطور نبوده و نیست.

ایالت بزرگترین کارفرمای کشور است

رئیس فراکسیون کارگران مجلس افزود: هرکسی سوت می زند نباید شلیک کند. به این معنا که آیا دولت که خود یک کارفرمای بزرگ است، باید نقش مهمی در تصمیم گیری در مورد تعیین حقوق و دستمزد ایفا کند.

بابایی کارنامی گفت: برخی می گویند خروج دولت از تصمیم گیری در خصوص تعیین حقوق و دستمزد یک آرزو است و باید این موضوع حل شود. من این را قبول ندارم و می گویم احتمال دارد دولت از این بخش خارج شود. مشکل در کشور ما این است که دولت و مجلس می خواهند ظرف دو سال یک دستور کار مهم را تکمیل کنند و این امکان پذیر نیست. مانند طرح ساماندهی کارکنان دولت. بنابراین، پنج کمیته تأثیرگذار هرگز تشکیل جلسه نداده اند. مثلاً مجمع تشخیص مصلحت نظام یک چیز می گوید و بعد در مجلس و مجلس و دولت چیزهای دیگری مطرح می شود و عموماً این نهادهای تأثیرگذار یک چیز را نمی گویند.

یکی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: در بحث های مهمی از جمله تعیین حقوق و دستمزد کارمندان و کارگران، همه نهادهای تاثیرگذار دولتی باید دور هم جمع شوند، به توافقی جزئی برسند و سپس موضوع را طی مراحل قانونی طی کنند. در این جلسه باید نظر نماینده کارمندان جدی گرفته شود نه اینکه عده ای که خود کارفرما و خیر هستند به نفع خود نقش برجسته ای داشته باشند.

لزوم برنامه ریزی بلندمدت برای اصلاح قوانین دستمزد

وی خاطرنشان کرد: طراحی بخش مهم تعیین حقوق و دستمزد به گونه ای که منجر به رضایت نسبی کارگران به ویژه کارمندان شود، کاری میان مدت و بلندمدت است، اما این بدان معنا نیست که برای همیشه تسلیم این وضعیت شویم. که ابتدا باید این ساختارها را در یک جا اصلاح کنیم تا تصمیم گیری در این زمینه به مرور زمان منطقی تر شود.

نگران وضعیت کارگران نباشید

بابایی کارنامی افزود: با توجه به این روندی که می بینم، متاسفانه نباید انتظار بهبود چندانی در حقوق و دستمزد نسبت به سال های گذشته داشت. اما اعداد واقعی نیستند امیدواریم با مذاکراتی که در جریان است فضا به نفع کارگران تغییر کند و در گذشته هم این کار را کرده ایم و آثار آن را دیده ایم، اما در عین حال نگران معیشت 700 هزار کارگری هستیم که حداقل دستمزد دریافت می کنند. .

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *