در ادامه می توانید جزئیات شرط متناسب سازی حقوق بازنشستگان را مطالعه کنید.

به گزارش بازتاب آنلاین ، دولت با در نظر گرفتن شرایط مالی خود و اقتصاد کشور، نه تنها خواهان افزایش چشمگیر حقوق و دستمزد نیست، بلکه محافظه کاری در این حوزه را یکی از راه های بهبود وضعیت فعلی می داند.

در این زمینه، دولت پیشنهادی برای تعدیل حقوق بازنشستگان کشوری در پروژه بودجه سال آینده ارائه نکرده است. اما مردم بهارستان این موضوع را به لایحه اضافه کردند و با افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده ردیف اعتبار مورد نیاز را تامین کردند.

در مورد مستمری بگیران تامین اجتماعی، توصیه مجلس این است که دولت با پرداخت بخشی از بدهی کلان خود به سازمان تامین اجتماعی، امکان تناسب حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی را از منابع داخلی فراهم کند.

در ایران حدود 6.3 میلیون بازنشسته داریم که از این تعداد 4.2 میلیون در رده بازنشستگان تامین اجتماعی و حدود 2.1 میلیون نفر بازنشسته کشوری و لشکری ​​محسوب می شوند.

تخصیص 50 میلیارد تومان اعتبار به تناسب حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری ​​به معنای افزایش حدود 2 میلیون تومانی آن در سال آینده خواهد بود و برای اعمال همین تناسب برای بازنشستگان تامین اجتماعی، حدود 100 اعتبار بیشتر خواهد بود. مورد نیاز باشد. لازم است.

چالش های تناسب حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری

بر اساس مصوبه مجلس، مصرف کنندگان در اقتصاد ایران در سال آینده باید یک درصد مالیات بر ارزش افزوده بیشتری بپردازند، بنابراین حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری ​​تا حدودی ترمیم می شود.

یک کارشناس حوزه کار و تامین اجتماعی می گوید: علاوه بر اینکه خود بازنشستگان مشمول پرداخت این مالیات اضافی هستند، چرخه تورمی ناشی از این اقدام بر احیای حقوق مستمری بگیران نیز تاثیرگذار خواهد بود.

حمید حاج اسماعیلی می افزاید: نکته دیگر این است که در سال های اخیر قدرت دستمزد و حقوق در اقتصاد ایران به شدت کاهش یافته است و حفظ معیشت کارگران دولتی و خصوصی مستلزم افزایش دستمزد و حقوق است و از این پس مبالغ پرداختی به بازنشستگان نیز باید افزایش یابد. تفاوت آشکار این دو موضوع با نظر دولت برای مهار تورم از طریق تعدیل حقوق، چالش دیگری است که تناسب حقوق این بازنشستگان را تهدید می کند.

نسخه احیای حقوق مستمری بگیران در تامین اجتماعی.

بند (س) تبصره (6) لایحه بودجه سال 1403 و اعتبار 50 هزار میلیارد تومانی آن صرفاً برای بازنشستگان کشوری و لشکری ​​یعنی دولتی و لشکری ​​و طبق معمول بازنشستگان امنیتی اجتماعی که عمدتاً غیرنظامی هستند است. دولتی آنها از لطف دولت محروم هستند.

البته پیش از این نمایندگان مجلس اعلام کرده بودند که در برنامه هفتم توسعه متناسب سازی حقوق مستمری بگیران تامین اجتماعی را اختصاص داده اند و دولت موظف است بخشی از بدهی خود را به سازمان تامین اجتماعی بپردازد و از این منابع برای تناسب استفاده شود. حقوق بازنشستگان این صندوق

جدای از تفاوت ماهیت منابع اختصاص یافته به تناسب دو گروه بازنشستگان دولتی و غیردولتی، جانمایی این اعتبار ضریب اجرای تناسب را نیز ضعیف می کند.

در واقع، در شرایطی که دولت برای تامین درآمدهای بودجه عمومی مجبور است در سال آینده حدود 300 همات اوراق قرضه بفروشد، باید تقریباً 100 همات برای پرداخت بخشی از بدهی تامین اجتماعی فراهم کند که احتمال کمی به نظر می رسد.

سناریوهای تامین مالی در تامین اجتماعی

وقتی دولت می تواند اعتبارات نقدی برای تعدیل حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اختصاص دهد، مجبور می شود مانند دولت قبل شرکت ها را منحل کند. در دوره قبل، سهام دولت در شرکت مشکل دار هپکو به تامین اجتماعی واگذار شد و به جای تامین اجتماعی از منابع ملی، مبلغ بیشتری را صرف تناسب حقوق بازنشستگان خود کرد.

آنچه قابل توجه است این است که دولت عموماً شرکت های ورشکسته و زیان ده را با صندوق تامین اجتماعی تصفیه می کند که فشار مضاعفی بر تامین اجتماعی برای تعدیل حقوق بازنشستگان ایجاد می کند. این در حالی است که این صندوق در سال های اخیر به دلایل مختلف تحت فشار بیشتری قرار گرفته و سرعت ورود خود را به منطقه بحرانی افزایش داده است.

متغیرهای تناسب

در صورتی که تناسب حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری ​​در سال آینده بر اساس اهداف تعیین شده انجام شود، با احتساب افزایش 18 درصدی حقوق آنها در بودجه 1403، می توان گفت که نرخ رشد حقوق آنها با رویکرد افزایش می یابد. تورم تخمینی سال آینده

این کارشناس حوزه کار و تامین اجتماعی با اشاره به موفقیت ضعیف تناسب حقوق در دوره قبل، سوالاتی را برای اجرای این سیاست در سال آینده مطرح می کند که بر میزان موفقیت طرح تاثیرگذار خواهد بود.

حاج اسماعیلی می گوید: وقتی در سال های اخیر قدرت دستمزد و حقوق به میزان قابل توجهی کاهش یافته و کارگران با مشکلات معیشتی مواجه شده اند، رساندن حقوق بازنشستگی به 90 درصد کارگران بسیار سخت است، زیرا ابتدا باید دستمزد کارگران افزایش یابد. .

وی به موفقیت اندک تناسب حقوق بازنشستگان در دولت قبل اشاره می کند و می افزاید: در دوره قبل نیز همین تناسب 90 درصدی مطرح شده بود اما اکنون حقوق سربازان فعال و بازنشسته با اختلاف دو برابری مواجه است.

حاج اسماعیلی می گوید: دولت قصد تعدیل حقوق بازنشستگان را نداشت اما مجلس با فشار افکار عمومی این موضوع را با همان روند اشتباه سابق در بودجه گنجاند.

نکته مهمی که این متخصص در زمینه کاری به عنوان یکی یکی از دلایل شکست تناسب‌سازی این است که شاخص قابل اعتمادی برای تعیین کارگر معادل در بخش خصوصی و غیردولتی بازنشستگان وجود ندارد.

می‌گوید: می‌توان کارمند هم‌رتبه را در بخش دولتی به‌صورت گروهی و پایگاهی و در ارتش را به‌رتبه‌ای تعیین کرد. اما در تامین اجتماعی با وجود اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای کمتر از 50 درصد شاغلان، عموماً این امکان وجود ندارد.

حاج اسماعیلی همچنین با تاکید بر اینکه تناسب منابع مشکل دارد، تاکید می کند که دولت باید این مشکلات را در قانون بودجه حل کند.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *