به گزارش دانشگاه تهران، مظاهر معین الدینی، دانشیار گروه محیط زیست دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران، تولید کود اوره را از منظر پایداری زیست محیطی مورد بررسی قرار داد.
مهرمعین الدینی درباره میزان تولید کود اوره در جهان گفت: در دو دهه اخیر علاقه به کودهای نیتروژنی با هدف بهبود روش های کشاورزی افزایش یافته است.
کود اوره یکی این کود یکی از محبوب ترین انواع کود نیتروژن در سراسر جهان است و تقاضا برای تولید آن در حال افزایش است. از این رو بررسی روند تولید این نوع کودها از منظر پایداری زیست محیطی امری ضروری بوده و مورد توجه مجامع بین المللی و قانونگذاران قرار گرفته است.
این پژوهشگر محیط زیست درباره اهمیت پایداری محیط زیست در صنعت پتروشیمی توضیح داد: تخمین زده می شود که صنایع پتروشیمی حدود 25 درصد از ظرفیت جمعی خود تمیز کنندگی زمین را تامین کرده اند. بنابراین موضوع پایداری زیست محیطی و کربن زدایی این صنایع بسیار حیاتی است.
دانشیار دانشگاه تهران درباره روش و نتایج این ارزیابی گفت: در این پژوهش، ارزیابی پیامدهای زیست محیطی تولید اوره بر اساس دیدگاه چرخه حیات (LCA) و در چارچوب محدودیت های زمین این صورت گرفته است. شامل شاخص های زیست محیطی مانند گرمایش جهانی است.
نکته امیدوارکننده در نتایج این است که توسعه برق پایدار، بهبود کارایی زیستمحیطی فرآیندهای بالادستی (به عنوان مثال شیرینسازی گاز طبیعی)، و ارائه منابع پایدار (به عنوان مواد اولیه) میتواند مسیرهای پایدار برای تولید کود اوره را تضمین کند.