سرمایه گذاری در بورس به معنای خرید و فروش سهام شرکت ها در بازار سرمایه است و این رویه به افراد و شرکت ها اجازه می دهد تا از افزایش ارزش سهام و یا از تقاضا و عرضه در بازار ارزش ها درآمد کسب کرده و از آن بهره مند شوند. این نوع سرمایه گذاری معمولا با ریسک همراه است و نیاز به تحلیل دقیق و مطالعه بازار دارد.
توکلی اضافه کرد: این افراد از سال 1384 تا 1390 عضویت سهام داشتند اما متاسفانه به دلیل اختلالاتی که در آن زمان در سازمان خصوصی سازی پیش آمد از سبد سهام حذف شدند که باید اولویت تخصیص داشته باشد.
وی تصریح کرد: گروه دوم متقاضیان کمیته امداد و بهزیستی هستند که حدود 4.6 میلیون نفر را شامل می شود. در این راستا دولت به سه بانک مصوبه داد و شورای عالی اصل 44 تصمیم گرفت که سهام به این افراد اختصاص یابد.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه تعاونی های سرمایه اجتماعی گفت: گروه سوم شامل جمعیت انبوه ۱۹ میلیون نفری کشور است که حق برخورداری از عدالت را دارند. تقریباً به همین تعداد افرادی که جزو دهکهای بالای جامعه هستند، واجد شرایط نبودند، اما سهام عدالت به آنها تعلق گرفت. در این صورت باید تجدید نظر می شد که اتحادیه تعاونی های سرمایه، کانون سهامداران و شورای اسلامی به موضوع این افراد بپردازند.
وی تاکید کرد: سازمان خصوصی سازی دولت قبل بدون تصویب و تفسیر رأیی که در بحث سهمیه های 10 ساله داشت، زمان واریز پول را برای مردم تعیین کرد. اگر این اشتباه بود باید به سرمایه گذاری استانی مهلت داده می شد تا حق تقدم را واریز کند. در واقع، سرمایه گذاری استانی باید برای بخشی که بدهی بود، سپرده گذاری می کرد. زیرا زمانی که سهامداران از سال 1384 سهام دریافت کردند تا سال 1394 باید اقساط پرداخت می کردند، بسیاری از افراد در سال های 1388 و 1389 سهام دریافت کردند و تا سال 1400 این افراد 10 سال فرصت داشتند تا قسط را پرداخت کنند. اما ناگهان گفتند بقیه سهام را بپردازید وگرنه سهام آنها 500 هزار تومان می شود.
امکان تامین منابع ذخیره برای بازماندگان وجود دارد.
توکلی با بیان اینکه دولت می گوید منابع لازم برای تخصیص سود سهام به بازماندگان را ندارد، گفت: برای تامین این منابع دولت می تواند به 11 شرکت سرمایه گذاری که زودتر از سبد سهام دولت حذف شده اند مراجعه کند. . از جمله این شرکت ها می توان به پالایش نفت تهران، بانک ملت و چند شرکت دیگر اشاره کرد.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه تعاونی های سرمایه گفت: مجلس در سال 1401 موضوع تخصیص سرمایه به بازماندگان را تصویب کرد و دولت باید به این افراد سهام اختصاص می داد که این کار را نکرد. در سال 1402 این موضوع در بودجه دولت لحاظ نشد اما نمایندگان مجلس این طرح را به صحن علنی آوردند که به رای گذاشته شد. بنابراین دولت موظف به واگذاری سهام به بازماندگان بودجه 1401 است که هنوز این کار انجام نشده است اما امیدواریم شورای عالی اصل 44 سهام دولت را به نسبت افراد واجد شرایط در بودجه اختصاص دهد. دهم
وی با بیان اینکه دولت سیزدهم در افزایش سود سهام خوب عمل کرد، گفت: خوشبختانه دولت سود سهام را از 70 هزار تومان به 500 تا 600 هزار تومان و برای برخی اقشار به یک میلیون و 200 هزار تومان افزایش داد. سود را در دو مرحله در یک سال پرداخت کنید. انشاءالله همین روند عدالت محور را در مورد بازماندگان انجام خواهد داد. مردم انتظار خبرهای خوبی از دولت دارند.