خبری مبنی بر مالچ پاشی دریاچه ارومیه منتشر شده است که در ادامه می توانید جزئیات آن را بخوانید.
انتشار خبر مالچ پاشی در دریاچه ارومیه موجی از واکنش ها را به همراه داشت، اقدامی که با نظرات ضد و نقیض نمایندگان سازمان محیط زیست مواجه شد اما مالچ پاشی ایده خوبی برای جلوگیری از انتشار ریزگردهای نمکی در شهرهای اطراف ارومیه بود. -دریاچه؟
به گزارش بازتاب آنلاین، اگر قرار است مالچ به جای آب جزئی از دریاچه باشد به عکس زیر توجه کنید. دریاچه ارومیه است. پنجاه سال پیش مردم در ساحل آن نشسته بودند که روزنامه ای از مردم خواست برای تفریح به دریاچه ارومیه سفر کنند. او در بخشی از گزارش خود از عمق 30 متری آب می نویسد، شاید این عمق برای دریاچه ارومیه کمی اغراق آمیز بوده است، اما باید آنقدر آب در دریاچه بوده که هیچکس فکرش را هم نمی کرد که مالچ در دریاچه بریزد. برای جلوگیری از خطر ذرات نمک. چرا باید به سالهای دور برگردیم؟ در اواسط دهه 70، دریاچه ارومیه آنقدر آب داشت که بسیاری از مردم نگران شدند و همایشی را در مورد چگونگی خلاصی از دریاچه ارومیه راه اندازی کردند. ایده هایی که یک دریاچه را ویران کرد. دریاچه ارومیه و اقدامات اشتباهی برای خشک شدن این دریاچه انجام شده است، وی به بازتاب آنلاین گفت: با وجود اینکه کشور ما در وضعیت خشک و نیمه خشک قرار دارد، دریاچه ارومیه هزاران سال است که در کشور ما حیات خود را حفظ کرده است. در اواسط دهه هفتاد در حوضه آبریز دریاچه ارومیه بارندگی فراوانی داشت. داشتیم، همین بارندگی ها منجر به افزایش غیرمنتظره تراز دریاچه ارومیه شد، سرعت توسعه نامتوازن در حوضه آبریز دریاچه ارومیه به همان بارندگی های خوب در اواسط دهه هفتاد برمی گردد، هرچند قبلا توسعه ناموزونی در آن صورت گرفته بود. ، بعد از آن باران خوبی آمد. ما شاهد افزایش سازه های آبی در این حوضه و توسعه لجام گسیخته زمین های زیر کشت در بخش کشاورزی بوده ایم. سرعت توسعه نامتوازن در دهه 80 باعث پایین آمدن سطح دریاچه ارومیه شد.
مالچ پاشی دریاچه ارومیه; بدون هماهنگی یا پروژه تحقیقاتی؟
روند افزایشی خشک شدن دریاچه ارومیه در سال های اخیر منجر به بی آب شدن بخش بزرگی از سطح دریاچه شده است. اکنون زمان ظهور همان نگرانی قدیمی یعنی انتشار ذرات ریز نمک در آسمان شهرها و مناطق اطراف دریاچه ارومیه، عیسی کلانتری است. رئیس سابق سازمان حفاظت محیط زیست وقتی به کافه بازتاب آنلاین آمد، درباره رهاسازی این گرد و غبار نمکی گفت: اگر دریاچه خشک شود، گرد و غبار نمک آن تا 400 کیلومتر از بین می رود. اگر دریاچه خشک شود، مردم باید تبریز را تخلیه کنند زیرا بیش از 10 سال نمی توانند گرد و غبار نمک را تحمل کنند.
خشک شدن دریاچه ارومیه و نگرانی از انتشار ذرات ریز نمک اکنون به حدی است که ایده مالچ پاشی به واقعیت تبدیل شده است. شبکه سهند چند روز پیش گزارشی از مالچ پاشی در نقاطی از دریاچه ارومیه منتشر کرد، اقدامی که البته به نظر می رسد در میان سردرگمی انجام شده است. مدیر روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست از یک سو این اقدام را تحقیقاتی دانست و از سوی دیگر مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی از مالچ پاشی بدون هماهنگی با این سازمان خبر داد.
میشم سعیدی مدیر کل روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست در حساب کاربری این شبکه اجتماعی نوشت بنابراین تیترها و توییتهایی مبنی بر اینکه «مالچ پاشی در دریاچه ارومیه آغاز شده است» یک جنگ روانی برای فشار بر افکار عمومی است. گول سربازان چرک رسانه ای دشمن را نخورید.
اما در واکنشی دیگر شهنام اشتری مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: بر اساس بررسی های انجام شده این اقدام بدون هماهنگی و اخذ مجوزهای لازم از سازمان حفاظت محیط زیست و ستاد احیای دریاچه انجام شده است. ارومیه.» پس از اطلاع از مشکل، همکاران اداره محیط زیست عجب شیر از محل بازدید کردند و از عملیات جلوگیری و متوقف شدند.
مالچ پاشی دریاچه ارومیه; یک پروژه تحقیقاتی یا یک برنامه جدی؟
عواقب منفی مالچ پاشی چیست؟
صرف نظر از اینکه این اقدام بدون هماهنگی با سازمان حفاظت محیط زیست انجام شده یا پژوهشی بوده است، باید پرسید که آیا مالچ پاشی گزینه مناسبی برای جلوگیری از انتشار ذرات نمک از سطح دریاچه ارومیه است؟
علی عروهی به بازتاب آنلاین میگوید: مالچ برای تثبیت حرکت شنهای سست در اکوسیستمهای مختلف مانند کویر استفاده میشود، تجربهای که در برخی از تالابهای کشور نیز وجود دارد که مهمترین آن مالچ پاشی در تالاب هورالعظیم است. ، که تجربه ناموفقی بود. قابل توجه بود.»
وی ادامه می دهد: مالچ پاشی می تواند اثرات جانبی بر تنوع جانوری و گیاهی داشته باشد، منجر به تخریب زیستگاه و تهدیدی برای میکروارگانیسم ها شود.
مالچ پاشی پیامدهای میان مدت و بلندمدت دارد، مواد می توانند در طول زمان از طریق رواناب، سیل و موارد دیگر در تمام سطح دریاچه پخش شوند و اگر امیدوار باشیم روزی زهکشی دریاچه ارومیه به طور جدی ارتقا یابد، این امر این مورد می تواند باعث آسیب شود. گونه هایی مانند میگوی آب نمک، میگوی آب نمک وجود دارد که ارزش صادراتی بالایی دارد و می تواند منجر به سود ارزی شود، بنابراین باید در مورد این عواقب به دقت فکر کرد.
این کارشناس مدیریت تالاب توضیح می دهد: خاک شور دریاچه ارومیه لایه نازکی نیست که بتوان به راحتی با مالچ پاشی آن را تثبیت کرد. بعید می دانم که مالچ پاشی در دریاچه ارومیه به جلوگیری از انتشار ذرات ریز نمک کمک کند.
تجربه بزرگ چه می گوید؟
ارواحی با اشاره به تجربیات تالاب هورالعظیم می گوید: تجارب خوزستان نشان می دهد که در کنترل انتشار ریزگردها با کمک مالچ پاشی، مثلاً در بخش عراق، تأثیر قابل توجهی نداشته ایم. مالچ، گرد و غبار بیشتر در آسمان خوزستان پخش شد، حالا دریاچه ارومیه را می بینید. به یاد داشته باشید که این دریاچه 500 هزار هکتار وسعت دارد، اما مالچ پاشی که در این دریاچه انجام می شود در نوارهای ساحلی صورت می گیرد جدای از اثرات مخرب بر تنوع زیستی، این سوال مطرح می شود که مالچ پاشی این گونه تا کجاست. گسترش کنه های نمکی با توجه به وسعت دریاچه ارومیه، بعید است که بتوان انتشار ذرات معلق را کنترل کرد.
وی ادامه می دهد: «اگر مالچ پاشی در دستور کار است، چرا بهره برداری از تصفیه خانه های تبریز و ارومیه در دستور کار نیست؟ میتوانیم از خود بپرسیم که چقدر از علاقه بخش کشاورزی به فکر مالچ پاشی کم کردهاند.» «البته کمبود بارندگی در سال جاری قابل درک است، اما وضعیت دریاچه ارومیه به دلیل بارندگی امسال نیست، این فشار بوده است. در سال های اخیر بر این دریاچه تحمیل شده است.»
عروهی می گوید: بار خشکسالی نباید تنها بر دوش دریاچه ارومیه بیفتد، بار خشکسالی باید به مصارف دیگر از کشاورزی تا صنعت کشیده شود. تا زمانی که حقوق دریاچه داده نشود و مدیریت منابع آب داده نشود.» اگر درست نباشد وضعیت دریاچه ارومیه بهتر نمی شود.
باید یک باور جمعی ایجاد شود، بخش کشاورزی باید بداند که بدون دریاچه ارومیه توسعه کشاورزی پایدار در درازمدت در این منطقه وجود نخواهد داشت، صنعت باید باور کند که فرونشست یکی از پیامدهای خشک شدن دریاچه است. و تالاب ها خشک شوند، بخش گردشگری آسیب خواهد دید.»