بر اساس اخبار منتشر شده حقیقت پور اظهار داشت:  آن کسی که به دنبال خالص‌سازی است به دنبال جمهور مردم نیست…

با اعلام نهایی صلاحیت شورای نگهبان برای انتخابات اسفند با توجه به سخنان اخیر مقام معظم رهبری، بسیاری از مردم انتظار داشتند صلاحیت افراد از طیف های مختلف سیاسی به رسمیت شناخته شود، اما اعلام نتایج ارزیابی صلاحیت، هم این اصلاح طلبان و هم اصولگرایان و اعتدال گرایان را نگران کرد.

در همین زمینه گفت و گوی خبرنگار جماران با منصور خطی پور، عضو مجمع نمایندگان شورای اسلامی را می خوانید:

تحلیل کلی شما از عملکرد شورای نگهبان با توجه به سخنان و تاکیدات مقام معظم رهبری چیست؟

ما ولایت فقیه و رهبری را وکیل و پشتیبان نظام می دانیم و همه ارکان قدرت باید به این حمایت از انقلاب اسلامی ایران بپیوندند و در سایه آن احساس کنند. رهبر کبیر انقلاب از ابتدای سال و همچنین در ضیافت افطاری مسئولین در خصوص اهمیت انتخابات بیاناتی را بیان کردند و چهار اصل امنیت، سلامت، رقابت و شور و نشاط را برجسته کردند و این به ذهن متبادر می شود که در کل نظام باید برای این چهار اصل تلاش کند و سعی کرد این امر محقق شود. در سایه این چهار اصل می توانستیم بهترین انتخابات ممکن، رقابتی و پرشور را تجربه کنیم. انتظار می رفت این بحث ادامه پیدا کند تا اینکه چند هفته پیش حضرت آقا در جلسه مطالب بسیار مهمی در مورد انتخابات فرمودند.

ما از ابتدا مشخص بودیم که امنیت انتخابات وظیفه دولت است و دولت باید برای حفظ حقوق مردم و تامین امنیت کاری انجام دهد تا همه بیایند و شرکت کنند. دو اصل دیگر یعنی تدبیر و آمادگی برای انتخابات رقابتی و پرشور برای ما که مسئول تدوین راهبرد هستیم روشن است اما در دیداری که مقام معظم رهبری با شورای نگهبان داشتند توضیحاتی در خصوص بحث انتخابات دادند. و سپس در دیدار با مردم عزیز کرمان این بحث را مطرح کردند و در نهایت متوجه شدیم که پاسدار شور رقابت اساسی در این انتخابات متوجه نهادهایی مانند شورای نگهبان یا افرادی است که راستی آزمایی ناظر هستند. از صلاحیت ها یا مجبور به گرفتن یک موقعیت.

برخی جریان ها بر این عقیده اند که انتخابات پرشور و قوی نیست

ما احساس کردیم که پروردگار در این موارد به طور جدی فتوا داده است که هرکس در انتخابات شرکت نکند مثل این است که جمهوری اسلامی را قبول نداشته باشد و اگر می خواهید تغییراتی ایجاد کنید باید در ستاد انتخابات حضور داشته باشید. انتخابات بسیار مهم است و همچنین اشاره کردند که برخی جریان ها تصور می کنند انتخابات پرشور و قوی نیست. انتظار ما این بود که در مرحله هیئت مدیره اصلاحات و جاهای خالی را در جایی که تنوع نامزدها در سطح جامعه وجود دارد را در نظر بگیریم تا اکثریت مردم بتوانند در آن شرکت کنند. نتایجی که اعلام شد؛ ما احساس می کردیم که تفاوت اساسی نسبت به دوره قبل وجود دارد و رد صلاحیت گسترده ای صورت گرفته است. از یک طرف، برای ما تعجب آور بود که 25 نفر از 200 نماینده مجلس رد صلاحیت شدند، بنابراین کمتر از 10٪ و کمی کمتر از 7-8٪، اما تقریباً 38٪ از سایر نامزدها و دورهای شرکت کننده رد صلاحیت شدند. .

رقابتی وجود نخواهد داشت و انتخابات نمی تواند پرشور باشد و دستور کار مقام معظم رهبری خواهد بود

جدا از این خطی که امروز در مجلس وجود دارد و مجلس را اداره و اداره می کند، هیچ اهمیتی به مشارکت و رقابت نداده اند. تصور ما این بود که مجلس از سه یا چهار حزب تشکیل شود، این چهار طرف دست به دست هم بدهند، به هم تکیه کنند و با هم همکاری کنند تا مجلسی بالغ و حرفه ای تر به نتیجه برسد. با توجه به این شرایط، جریانات سیاسی به فکر انتخابات نبودند و تعداد قابل قبولی را برای انتخابات اعزام و ثبت نام کردند. تقریباً جدا از روندی که امروز وجود دارد و حاکم است و مجلسی یک طرفه ایجاد کرده است، بقیه دیگر وزنی برای تولید ضلع جدید ندارند.

در واقع حداکثر 7-8 نفر از هر جناح با استفاده از جمعیت زیاد یک جناح می خواهند وارد شوند. بنابراین به ذهنم خطور می کند که به دلیل این اقدامات اخیر برای تایید صلاحیت ها، رقابتی وجود ندارد، انتخابات پرشور نخواهد بود و دستور کار مقام معظم رهبری در محل خواهد بود و مجلس آینده ما یکی خواهیم بود. یک مجلس یک طرفه، درست مثل مجلس فعلی ما. مثل امروز بود

بنابراین ما فرض می کنیم مانند بیانات مقام معظم رهبری در سال 1401 و مراجعین ایشان از جمله شورای محترم نگهبان این سخنرانی را نپذیرفتند و اجرا نکردند و یک کاندیدای محترم سرکوب شد و جبران نشد. امروز هم می بینیم که تعداد قابل توجهی از افراد به دلایل بسیار ابتدایی و ساده رد صلاحیت شدند که قابل چشم پوشی و بخشش بود. اگر آنها عفو دریافت کنند و بخواهند در آن تاریخ مشخص برگردند، نمی توانند رقابت کنند. ممکن است با این افراد که امروز از همه امکانات استفاده می کنند حضور جدی داشته باشند. در جامعه 4 هزار نفری میلیاردها تومان خرج می کنند و چند ماه مانده به انتخابات این کار را می کنند و هیچکس به آنها نمی گوید چه کار می کنند. اگر بتوانند این جامعه را بسیج کنند و به صحنه بیاورند، مردم دیر خواهند آمد بهمن اگر تایید شوند در این ده روز چه می توانند بکنند؟!

این مجلس نمی تواند در سطح ملت ایران، عزت ملت ایران و انتظارات ملت ایران کار کند.

بسیاری از کارشناسان بر این عقیده اند که از مجلس دست ساز نتیجه مثبتی ندیده ایم اما امروز می بینیم که بر خلاف انتقاد برخی بر این موضوع اصرار دارند. نظر شما چیست؟

تقریباً شواهد این را نشان می دهد; وقتی 24 نفر از 200 نفر رد صلاحیت می شوند، دوباره سعی می کنند مجلس را به این شکل سامان دهند. من فکر می کنم این مجلس نمی تواند برای ملت ایران، عزت مردم ایران و انتظارات ملت ایران بایستد.

مشارکت حدود 25 تا 30 درصد و پیروزی طیف غالب است

اما پیش بینی شما برای مشارکت چیست؟

مشارکت حدود 25 تا 30 درصد و پیروزی طیف غالب است.

لاریجانی برد خاصی ندارد

در چند روز اخیر در رسانه های مختلف شاهد رد صلاحیت گروه های منتسب به آقای لاریجانی در اکثر شهرها بودیم و این خبر بسیار بدی بود. با همه اینها آیا گروه آقای لاریجانی برنامه خاصی برای آینده دارد؟ رد صلاحیت ها؟

آقای لاریجانی دسترسی خاصی ندارد، فقط یک سری پیغام ها را به ادوار دادند که به انتخابات دامن زدند و نظر مقام معظم رهبری این است که مشتاق باشید و ثبت نام کنید. درست است که دوستان آقای لاریجانی در بسیاری از استان ها رد صلاحیت شدند.

پیشنهاد کردم چهار نفر بیاورید. ما تضمین می کنیم که 500 هزار رای به جمهوری اسلامی ایران اضافه شود. اگر 4 نفر را رد کنید یعنی 500000 نفر رای نمی دهند چون چاره دیگری ندارند. حساب کنید این 500 هزار نفر نمی آیند. اگر این 4 نفر 40 نفر شوند قطعا 500 هزار نفر 5 تا 6 میلیون نفر می شوند. مگر 5-6 میلیون نفر یکدفعه بیایند، فکر کنید کل مشارکت 10-12 میلیون نفر بوده است، چون بیشتر از این نمی شود. حالا اگر 5-6 میلیون نفر را حذف کنید، دیگر چه چیزی باقی می ماند؟!

هرکس به دنبال تطهیر است به دنبال رئیس جمهور مردم نیست

با توجه به اینکه برخی معتقدند فرمایشات رهبری در حال ریزش است و عملی نمی شود، به نظر شما چه کسانی از این روند سود می برند؟

خود حضرت آقا فرمودند که عده ای از ما انتظار دارند که انتخابات پرشور برگزار نکنیم، منافعی دارند! همانطور که امروز هیچ حرکتی اجازه حل برجام را نمی دهد و هیچ حرکتی اجازه رفع تحریم ها را نمی دهد، این مسائل دغدغه اصلی آنهاست. مطمئناً استراتژی مشارکت حداقلی در انتخابات برای افرادی که می‌خواهند از راهبرد حداقلی انتخابات بیشترین بهره را ببرند، مزایایی را ارائه می‌دهد. مطمئناً عده ای از این کار سود خواهند برد.

اگر جمهوری خلق دست به کار شود، نظر ولی فقیه و امام خمینی(ره) است، جمهوری خلق هم هست، خیلی از کسانی که تطهیر می کنند، این جمهوری خلق سیل اینها را با خودش می برد و می ریزد. کسی که پیرو طهارت است، تلاش می‌کند، تلاش می‌کند، جمهوری خلق نیست، این نیست که همه مردم به صندوق‌های رای بیایند و این موج و هیجان را ایجاد کنند، علاقه‌شان حفظ وضعیتی است که این منابع ثروت و قدرت در آن است. تولید در اسلام جمهوری در اختیار یک جنبش شبکه سازی است و هرکس با آن مخالفت کند محکوم به حذف است. معلم باشد، استاد دانشگاه، سیاستمدار یا نامزد، باید حذف شود.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *