بوی بد بدن یا به اصطلاح پزشکی «بروموهیدروزیس» براثر تجزیه عرق به‌وسیله باکتری‌های روی پوست است که روی بدن همه افراد وجود دارند و بخشی از میکروبیوم طبیعی بدن هستند

دو نوع غدد عرق در بدن شما وجود دارد: غدد عرق اکرین و غدد عرق آپوکرین که روش های ترشح متفاوتی دارند و انواع مختلفی از عرق دارند. عرق

به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از همشهری آنلاین، عرق آبکی که مثلاً پس از ورزش با دوچرخه ثابت روی بدن شما ایجاد می شود، مربوط به غدد عرق اکرین است که در سراسر بدن قرار دارند. عرق غدد اکرین بو تولید نمی کند.

با این حال، غدد عرق آپوکرین در زیر بغل، اندام تناسلی، سینه و گوش یافت می شوند. هنگامی که عرق در این غدد تولید می شود، بو ناشی از خود عرق نیست، بلکه بوسیله تجزیه پروتئین های عرق توسط باکتری ها ایجاد می شود.

غدد آپوکرین پس از بلوغ شروع به تولید این مواد پروتئینی ایجاد کننده بو می کنند، بنابراین ممکن است متوجه شوید که نوجوان شما به طور ناگهانی به محصولات ضد تعریق نیاز دارد.

برخی از افراد اساساً غدد آپوکرین بیشتری نسبت به دیگران دارند و بنابراین به احتمال زیاد بوی بدن در آنها ایجاد می شود یا باید برای جلوگیری از آن بیشتر تلاش کنند. با این حال، اگر اخیراً دچار بوی بدن شده اید، در این گروه قرار نمی گیرید زیرا این افراد از ابتدای زندگی به طور ژنتیکی غدد آپوکرین بیشتری دارند.

آیا به بهداشت فردی خود توجه کرده اید؟

تغییر سبک زندگی می تواند تاثیر زیادی بر بوی بدن داشته باشد. رعایت بهداشت فردی برای جلوگیری از بوی عمومی بدن بسیار مهم است. اگر بعد از رفتن به باشگاه دوش نگرفته اید، دلیل بوی بدن شما همین است. بنابراین، استحمام منظم می تواند مشکل اولیه بوی بد بدن را حل کند، اما برای این منظور همیشه لازم نیست هنگام استحمام هر سانتی متر از بدن خود را به طور کامل بشویید، حداقل شستن زیر بغل، زیر سینه ها و اندام تناسلی ضروری است. روزانه مورد نیاز است. همچنین به دلیل هوای گرم یا فعالیت بدنی زیاد، پس از تعریق زیاد باید حمام کنید.

همچنین می توانید با ماندن در محیط خنک و اجتناب از قرار گرفتن در معرض گرمای بیش از حد و پوشیدن لباس های گشاد و راحت که رطوبت را جذب می کند، از تعریق بیش از حد جلوگیری کنید.

استفاده از دئودورانت در زیر بغل به از بین بردن بوی بد بدن کمک می کند، در حالی که محصولات ضد تعریق می توانند از تولید بیش از حد عرق جلوگیری کنند. سعی کنید از محصولاتی استفاده کنید که باعث حساسیت پوستی نمی شوند.

برخی بیماری ها باعث بوی بد بدن می شوند

در نهایت، برخی از بیماری ها نیز می توانند باعث بوی بد بدن شوند.

عفونت قارچی پوست، مانند موارد شدید «پای ورزشکار» (عفونت قارچی انگشتان پا)، می تواند منجر به بوی نامطبوع شود.

سایر عوارضی که می تواند منجر به بوی نامطبوع بدن شود عبارتند از:

– چاقی

– بیماری کبد

– بیماری تیرویید

– بیماری کلیوی که می تواند باعث انتشار بوی آمونیاک از بدن شود.

– کتواسیدوز دیابتی که می تواند باعث بوی بدن میوه شود.

– نوسانات هورمونی و همچنین بارداری و یائسگی.

– “Trimethylaminuria” یک اختلال متابولیک نادر است که با کمبود آنزیمی همراه است که باعث می شود بدن بوی ماهی منتشر کند.

– مصرف برخی داروها مانند داروهای ضد افسردگی

آنچه باید انجام شود؟

اگر نگران بوی بد بدن هستید، باید به پزشک مراجعه کنید تا آزمایشاتی انجام دهد تا مشخص شود که آیا بوی بد بدن شما به دلیل یکی از موارد فوق است یا خیر.

اما در مجموع، اگر به طور منظم حمام می‌کنید و از دئودورانت استفاده می‌کنید و عزیزانتان از بوی شما شکایتی نکرده‌اند، احتمالاً بیش از هرکس دیگری در مورد بوی بدن خود حساس هستید.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *