کتاب «رازها و دروغ‌ها» ستایشی از سینمای ایران است که در صحنه بین المللی برای این کشور، آبرو به دست آورده است و از آن به عنوان «سفیر فرهنگی ایران» نام برده می‌شود.

محمد حقیقت که به تازگی کتاب «رازها و دروغ‌ها» را در جشنواره کن منتشر کرده است، می گوید: این کتاب ستایش سینمای ایران است که در صحنه بین المللی برای این کشور اعتباری به دست آورده است و از آن به عنوان «سفیر فرهنگی ایران» یاد می شود.

به گزارش ایسنا، این منتقد در مقاله کوتاهی درباره کتاب خود که به زبان فارسی منتشر شده است، نوشت: سال ها پیش یکی از منتقدان مهم روزنامه لوموند نوشت: ما ایران را با  نفت، فرش و پسته  می شناختیم و از این پس باید سینمای ایران را نیز اضافه کنیم.

در جای دیگر حقیقت اشاره کرد: «در طول سال‌ها سینمای ایران و کارگردانان ایرانی را از نزدیک دنبال کرده‌ام و با بسیاری از آنها در جشنواره‌ها حضور داشته‌ام – از دو سال قبل از انقلاب (۱۹۷۷) در فرانسه، شروع به معرفی سینمای ایران کردم. سینماتک پاریس و سپس فیلم های ایرانی زیادی را در جشنواره های سه قاره (نانت)، فرانسه، جشنواره کن و غیره ارائه کرده بودم و توزیع کنندگان فرانسوی را نیز تشویق کردم که این فیلم ها را بخرند – روزی که من هم در جشنواره کن با آقای عباس کیارستمی در سال ۱۹۹۴ «زیر درختان زیتون» را انتخاب کردیم، او به شدت مرا تشویق به تهیه گزارش و تبدیل آنها به کتاب کرد زیرا در میانه ظهور و رشد سینمای ایران فرانسه بودم و ادامه دادم.

بعدها محسن مخملباف بهمن قبادی و سایر دوستان من را از این طریق تشویق کردند – پرستیژ سینمای ایران در فرانسه و دیگر کشورها برای من مهم بود و هنوز هم برای من بسیار مهم است. این کتاب ستایشی هم از این سینما است که برای ایران در صحنه بین المللی  آبرو به دست آورد و آن را به‌عنوان ( سفیر فرهنگی ایران) می‌شناسند.»

در بخشی از این کتاب آمده است: «بسیاری از مدیران سینما در فرانسه می‌خواستند برای اکران عمومی فیلم «زیر درختان زیتون» بعد از جشنواره کن با آقای کیارستمی اکران ویژه برگزار کنند. از سوی دیگر، منتقدان بسیاری از مردم پاریس به نوبت با کیارستمی مصاحبه کردند – زمان نبود کیارستمی و من با قطار به شهر لیون رفتیم، منتقدی که دنبال کیارستمی برای مصاحبه بود با ما به ایستگاه آمد، بلیط قطار خرید و در بین راه مصاحبه دو ساعته خود با کیارستمی را انجام داد، او بسیار هیجان زده بود و گفت این بهترین بود. این اولین مصاحبه ای بود که با یک کارگردان انجام دادم. وقتی پیاده شد بلافاصله یک بلیط رفت و برگشت به پاریس خرید…

عباس (کیارستمی) باورش نمی‌شد، به من می‌گفت اگر این چیزها را در تهران تعریف کنم، کسی باور نمی‌کند، باید بنویسی، ماجراهای زیادی را تجربه کرده‌ای، چرا درباره آن کتاب نمی‌نویسی؟ .؟!

کتاب «رازها و دروغ‌ها» شامل 22 بخش در 393 صفحه است که مراحل اکران فیلم‌های ایرانی و بازتاب آن‌ها در مطبوعات فرانسه را با تاریخ دقیق اکران و آمار فروش در گیشه با نام شرکت‌های پخش به تصویر می‌کشد.

بخشی دیگر از این کتاب به حضور سینمای ایران در مهم ترین جشنواره بین المللی (کن) از آغاز تا به امروز اشاره دارد که ناگفته های این رویداد و همچنین بخش هایی از کتاب را درباره آثار سینماگرانی چون سهراب شهیدثالث، عباس کیارستمی، امیرنادری،اصغر فرهادی، جعفر پناهی و… می پردازد.

بخش‌های اول کتاب که توسط ناشر در فرانسه منتشر شده و برای توزیع در ایران در نظر گرفته شده است، درباره نقش سینماتک فرانسه در معرفی فیلم‌های ایرانی و بخش دیگر درباره تاریخچه «نخستین جشنواره سالانه فیلمهای ایرانی در خارج از کشور بعد از انقلاب » است. همچنین به اهمیت جشنواره سه قاره (نانت) و حضور سینمای ایران و همچنین کشف شبکه های فرانسوی در پاریس در سال 1983 (سینما اتوپیا) اشاره شده است.

عنوان کتاب «رازها و دروغ ها» متاثر از فیلم مایک لی به همین نام است که در سال 1996 برنده نخل طلای جشنواره کن شد و یک سال بعد سینمای ایران نخل طلا را از آن خود کرد. یا با فیلم “طعم گیلاس” (عباس کیارستمی) نخل طلا را برای ایران به دست آورد.

 

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *