«روز دیدنی» که به تازگی وارد آرشیو «فیلیمو» شده یکی از فیلم‌های تجاری نیمه اول دهه هفتاد است که در آن جمشید هاشم‌پور نقشی کاملا غیرمنتظره دارد، این فیلم با وجود اینکه در اوج دوران کاری این بازیگر اکران شد، اما به دلیل متفاوت بودن نقش در گیشه شکست خورد.

به گزارش بازتاب آنلاین، جمشید هاشم پور در پی پایان دوران ممنوعیت کاری خود مجبور شد تنها در فیلم های غیرتجاری بازی کند و همین امر زمینه همکاری با کارگردانانی چون علی حاتمی، کیانوش عیاری، واروژ کریم مشیعی، رفیع بزرگمهر و… را فراهم کرد. او خارج از تیپ معمولی خود در فیلم هایش همکاری می کند و نقش های متفاوتی را ایفا می کند. در اوایل دهه 70 این محدودیت برای هاشم پور برداشته شد و او به بازی در فیلم های تجاری بازگشت.

جمشید هاشم پور در ابتدای این دهه کنترل کامل فیلم های سینمایی و تجاری را در دست داشت. یکی پس از دیگری حضور این بازیگر محبوب را به دست آورد و سودآور شد. اما در همان سال ها برخی از مدیران بازرگانی سعی کردند تصویری متفاوت از جمشید هاشم پور در آثار خود ارائه دهند. یکی در میان این کارگردانان فرزین مهدی پور را به یاد داریم که در سال ۱۳۷۳ فیلمی به نام «روز ددنی» را جلوی دوربین برد.

در این فیلم بر خلاف دیگر آثار تجاری آن سال ها نه سلاحی در دست هاشم پور بود و نه از سر تراشیده و نگاه خیره آن سال ها صحبتی به میان آمد. او در «روز دنی» نقش فردی شیرین و شوخ به نام «قدم» را بازی کرد. مردی عقب مانده ذهنی تنها و مهربان که با دوستش جهانگیر زندگی می کرد.

عرضه آنلاین یکی از فیلم‌های قدیمی سوپراستار دهه هفتاد که سرنوشت عجیبی دارد!/ نقش باورنکردنی جمشید‌هاشم‌پور در «روز دیدنی»

جمشید هاشم‌پور و افسانه بایگان در نمایی از فیلم «روز دیدنی»

«روز دیدنی» پس از نمایش در جشنواره سیزدهم در سال ۱۳۷۳، حدود یک سال بعد در آذرماه ۱۳۷۴ روی پرده رفت. تماشاگران فیلم‌های هاشم پور در آن سال‌ها نتوانستند او را در نقش یک عقب مانده ذهنی بپذیرند، بنابراین « رز مدندی» نتوانست به فروش مورد انتظار برسد. این ساخته فرزین مهدی پور با رسیدن به 775 هزار تماشاگر در گیشه، به مرز 53 میلیون تومان رسید و رتبه نوزدهم جدول فروش سالانه را به خود اختصاص داد.

این اتفاق در حالی رخ داد که در همان سال فیلم «پرواز کمپ» با بازی جمشید هاشم پور با 196 میلیون تومان در صدر جدول فروش سالانه قرار گرفت. «یاران»، «مازات»، «ضربه طوفان» و «آخرین خون» دیگر فیلم های جمشیدهاشم پور در سال 74 هستند که همگی بالاتر از «روز دیدنی» قرار گرفتند.

روز دیدنی یکی از اولین آثاری است که به صورت فیزیکی و در قالب نوارهای VHS وارد شبکه نمایش خانگی شد، اما پس از آندی V دی هیچ نسخه ای منتشر نشد. «یک روز دیدنی» یکی از فیلم‌هایی است که روی پلتفرم‌ها آپلود نشده بود که فیلمو به تازگی آن را به آرشیو خود اضافه کرده است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *