در ادامه جزئیات این پیش بینی مهم را می توانید بخوانید.

قیمت دلار از ابتدای سال به دلیل سیاست ارزی بانک مرکزی فریز شده است. محدوده قیمتی 48 تا 51 هزار تومان پر نوسان ترین محدوده اسکناس دلار در ماه های اخیر بوده است. اقتصاددانان بر تورم تاکید دارند و معتقدند در کوتاه مدت می توان قیمت دلار را کنترل کرد، اما در بلندمدت این تورم است که باعث رشد بازار ارز می شود!

میشم رادپور، کارشناس اقتصادی، انحراف نرخ ارز بانک مرکزی به دلیل افزایش فروش نفت را برجسته می کند. گفت و گو با او را در ادامه بخوانید.

بازار ارز با فروش نفت نجات یافت

قیمت دلار در ماه های اخیر به ثبات نسبی دست یافته است. به نظر شما دلیل این تحول بی طرفانه در بازار ارز چیست؟

دلیل اصلی ثبات فعلی بازار ارز به افزایش فروش نفت کشور مربوط می شود. در حال حاضر ایران حدود 2.5 میلیون بشکه نفت می فروشد و این عملکرد وضعیت تراز پرداخت های ما را نسبت به گذشته بهبود بخشیده است و به ثبات نسبی در بازار ارز اشاره کرده ایم. اما در بلندمدت، تورم کشور میزان حرکت قیمت ارز را تعیین می کند.

آیا این روند ثابت بازار ارز پایدار است؟

شایان ذکر است که در کوتاه مدت به خصوص اخیرا ثبات نسبی به دلیل افزایش فروش نفت به بازار بازگشته است. این ثبات را نمی توان در دراز مدت مشاهده کرد. زیرا در نهایت موضوع تورم بازار ارز را فرا می گیرد.

عوامل موثر بر رشد قیمت دلار

بر اساس گزارش های مرکز آمار ایران، تورم در ایران در روزهای اخیر به بیش از 44 درصد رسیده است. اما چگونه قیمت دلار را در یک دوره یک ساله پیش بینی می کنید؟

مشکل تورم در سال‌های اخیر منجر به جابجایی جدی کالاها و خدمات در کشور شده است. من فکر می‌کنم با وجود تورم بالایی که داریم، ثبات قیمت دلار دائمی نیست. اگر به یک افق زمانی یک ساله نگاه کنیم و بخواهیم قیمت دلار را پیش بینی کنیم، باید به اندازه تورم در طول یک سال روی قیمت ارز شرط بندی کنیم.

بهترین ابزار پیش بینی قیمت دلار چیست؟

به نظر من نرخ رشد تورم بهترین شاخص و معیار قیمت دلار است. اگر به بلندمدت نگاه کنیم، مطمئناً معتقد نیستم که افزایش فروش نفت با وجود تورم بتواند بازارهای ارز را کنترل کند. من معتقدم که این بازار با تورم تغییر خواهد کرد و این مشکل با توجه به فرضیات فعلی در مورد اقتصاد و برابری قدرت خرید طبیعی و منطقی است.

تورم چه تاثیری بر قیمت دلار در سال آینده خواهد داشت؟

حدود سه ماه تا پایان سال باقی مانده و در این مدت تورم حدود 10 درصد افزایش می یابد. اگر تورم فعلی را 40 درصد فرض کنیم، همین مقدار برای سه ماهه 10 درصد می شود و این تورم انباشته می شود. اگرچه افزایش فروش نفت می تواند زمان وقوع تورم در بازار ارز را به تاخیر بیاندازد، اما در نهایت نمی تواند اثر تجمعی تورم را کنترل کند.

پیش بینی شما برای بقیه سال چیست؟

اگرچه ممکن است ارز در سه ماه آینده حرکت جدی نداشته باشد، اما اگر این دوره 6 ماهه یا 12 ماهه باشد، اثر تجمعی تورم ایجاد شده در این مدت از بین می رود. بنابراین افزایش فروش نفت می تواند زمان تورم را به تاخیر بیندازد اما در نهایت نمی تواند مانع از آن شود. اگر در کوتاه مدت به بازار ارز نگاه کنیم، ثبات نسبی وجود دارد، اما با نگاه بلندمدت باید به تاثیر تورم توجه کرد.

 

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *