یک فلوشیپ صرع و نوار مغزی گفت: تشنج و صرع با هم دیگر تفاوت دارند و لزوما هر فردی که تشنج می‌کند، صرع ندارد.

بهنام صفرپور با بیان اینکه تشنج بیماری است که به شکل های مختلف خود را نشان می دهد، افزود: در بیماری صرع فرد باید دو بار تشنج داشته باشد که البته این تشنج ها ناشی از موارد حاد نیست.

وی ادامه داد: اگر با ام آر آی و معاینات پزشکان تشخیص دهیم که احتمال تشنج در چند سال آینده بالای 60 درصد است، بیمار را مبتلا به صرع دانست.

این فلوشیپ صرع و نوار مغزی به علل بروز صرع اشاره کرد و اظهار داشت: صرع علل مختلفی دارد که یکی از مهم ترین آنها علت ساختاری مغز است. به طوری که گاهی اختلالات رشدی در مغز ایجاد می شود و می تواند فرد را دچار صرع کند.

وی با بیان اینکه نورون ها و سلول های عصبی از دوره جنینی متمایز می شوند و می خواهند مهاجرت کنند، گفت: ممکن است مهاجرت به خوبی انجام نشود و یک بافت غیر طبیعی باعث تشنج در فرد شود.

صفرپور ضایعات و تومورهای عروق مغزی را اختلالات ساختاری مغز ارزیابی کرد و افزود: ممکن است این اختلال ساختاری ناشی از ضربه و ضربه مغزی بیمار بوده و این آسیب مغزی متعاقباً باعث تشنج فرد شده باشد.

این فلوشیپ صرع و نوار مغزی با اشاره به اینکه اختلالات متابولیک نیز می تواند باعث تشنج شود، ادامه داد: اختلالات ژنتیکی، عفونت های مغزی، مننژیت نیز باعث تشنج می شود و اختلالات اتوتومی یکی از علل شایع صرع است.

علت صرع ممکن است بسته به سن فرد متفاوت باشد. به عنوان مثال، در نوزادی که در روز اول تشنج می کند، ممکن است به دلیل قند خون پایین یا کلسیم پایین باشد.

صفرپور ادامه داد: برخی از تشنج ها مخصوص دوران کودکی است به خصوص به دلیل اختلالات ژنتیکی یا رشدی در مغز؛ ژنتیک یا حوادث مغزی نیز ممکن است علت تشنج در جوانان باشد. در افراد بالای 50 سال، حوادث عروق مغزی مانند سکته مغزی شایع ترین علت تشنج است.

وی صرع را یک بیماری مزمن دانست و افزود: همیشه به بیمار می گوییم در خصوص داروها به دستور پزشک عمل کند. عوامل خطرزای تشنج مانند بی خوابی، استرس، خستگی، گرسنگی، استفاده طولانی مدت از تلفن همراه، الکل، سیگار و قلیان را حتماً رعایت کنید.

انجمن صرع و نوار مغزی با تاکید بر اینکه 70 درصد تشنج بیماران معمولا با داروهای ضد تشنج کنترل می شود، گفت: ممکن است برخی از بیماران بین 2 تا 4 سال دچار تشنج نشوند و با توجه به  نوار مغزی و تغییرات، پزشک تصمیم گرفت داروی ضد تشنج بیمار را قطع کنید.

وی ادامه داد: 30 درصد تشنج بیماران ما با وجود مصرف دارو بهبود نمی یابد و صرع آنها مقاوم است و این افراد کاندید عمل جراحی مغز هستند و در برخی ضایعات مغزی جراحی صرع می تواند تا 70 درصد بیمار را از تشنج نجات دهد.

صفرپور با بیان اینکه باید حواسمان باشد در مواجهه با فردی که دچار حمله صرع می شود  چه کار کنیم، گفت: با توجه به اینکه فک و دهان فرد مبتلا به صرع قفل است، متأسفانه متصدیان تلاش می کنند بیمار را از این وضعیت نجات دهند.  دهان بیمار را باز کنید که به هیچ وجه توصیه نمی کنیم. زیرا شدت قفل شدن فک به حدی است که باعث آسیب به بیمار شود.

وی ادامه داد: بیمار را به پهلوی چپ بخوابانید تا ترشحات معده وارد ریه نشود و دچار عفونت ریه و مجاری تنفسی نشود.

این انجمن صرع و نوار مغزی با بیان اینکه بیشتر تشنج ها 1 تا 2 دقیقه طول می کشد، خاطرنشان کرد: پس از 2 دقیقه به مدت 5 تا 10 دقیقه سطح هوشیاری کاهش می یابد و پس از آن فرد به هوش می آید. مهمترین مسئله این است که متصدیان بیمار باید توجه داشته باشند که بیمار آسیبی نمی بیند و سریعاً به اورژانس مراجعه کنند تا اقدامات احتیاطی اولیه برای بیمار انجام شود.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *