به گزارش پی ام آپ، یکی از اعضای بدن که می توان از یک فرد زنده اهدا کرد، کلیه است و بیماران کلیوی که مراحل درمان آنها به دیالیز کشیده شده است، تمایل دارند این عضو حیاتی را برای رهایی از مشکلات دیالیز دریافت کنند. اهداکننده و گیرنده می توانند ملاقات کنند، این مسئولیت بر عهده انجمن های حمایت از بیماران کلیوی در استان های مختلف است که سعی در تسهیل شرایط اهدای کلیه دارند.

حسین بیگلری مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی کرمانشاه در این خصوص گفت: کسانی که به ما مراجعه می کنند نیاز به کلیه دارند، اگر بتوانیم برای این افراد کلیه تهیه کنیم کمک زیادی به بیمار و نظام سلامت پزشکی توجه می کنیم.زیرا آن نیز یک فرد را نجات داد، و بار مالی بر دوش دولت کاهش می یابد. هر بار که بیماران کلیوی دیالیز می شوند، دولت یک میلیون و دویست هزار تومان یارانه می دهد و بیماران هیچ پرداختی نمی کنند.

وی درباره افرادی که قصد اهدای کلیه خود را دارند می گوید: چند نفری که به ما مراجعه می کنند اهداکننده کلیه هستند، این افراد به دلیل مشکلات مالی می خواهند کلیه خود را اهدا کنند، در بخشنامه ای که دولت ما صادر کرده است، هرکسی که بخواهد کلیه خود را اهدا کند، این کار را انجام می دهد. دریافت 80 میلیون تومان پاداش به اضافه تمامی هزینه ها رایگان است.»

وی در پاسخ به این سوال که چه کسی این 80 میلیون تومان را پرداخت می کند، می گوید: این پول توسط گیرنده کلیه دریافت می شود.

سهم 40 میلیونی دولت از ایثار

با وجود این، طبق قوانین، دولت مبلغی را به عنوان قربانی به اهداکننده می پردازد. بیگلری از مبلغ پرداختی دولت می گوید: «تا سال 1401 دولت به اهداکننده کلیه به عنوان هدیه یک میلیون تومان پاداش می داد که با پیگیری های انجام شده سهم دولت به 40 میلیون تومان افزایش یافت. تومان و این افراد نیز از خدمت سربازی معاف شدند، پیشنهاد دادیم و در صورت موافقت خیرین در اولویت جذب قرار گیرند.

با وجود این، همیشه زمزمه هایی مبنی بر خرید و فروش کلیه خارج از سازوکار انجمن ها وجود داشته است که گفته می شود اهداکننده و گیرنده علاوه بر مبالغی که از طریق انجمن مبادله می شود، توافقی نیز بین آنها وجود دارد. بیگلری در پاسخ به این ابهام می گوید: یک سری معاملات خارج از انجمن انجام می شود، الان 80 میلیون تومان دیگر پول حساب نمی شود، فردی که کلیه اهدا می کند احتمالا قصد خرید ماشین برای کار یا رهن و اجاره دارد. یک خانه چون با 80 میلیون تومان کلیه نمی دهد، بنابراین اهداکننده و گیرنده یک سری توافقات خارج از انجمن می بندند و ما وارد آن نمی شویم».

رئیس انجمن حمایت از بیماران کلیوی کرمانشاه درباره تعداد معاملات خارج از مشارکت اهداکننده و گیرنده می‌گوید: «در شهری مثل کرمانشاه شنیده‌ام به ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون رضایت داده‌اند، اما قطعاً در شهرهای بزرگ بیشتر است. ما مشارکت قیمتی نداریم، تعهدمان همان طور که گفتم 80 میلیون و 40 میلیون تومان است.»

بیگلری در پاسخ به این سوال که آیا مکانیسم اهدای کلیه به گونه ای است که اهداکننده و گیرنده با هم ملاقات می کنند، پاسخ می دهد: بله، این افراد برای انجام یک سری آزمایش و مشاوره با هم ملاقات می کنند.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *